Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AndreaS92
Deda s tim svym Hyundaiem nemel fakt zaden problem ![]()
Je to asi hodne o nahode ![]()
@zvidavajanca píše:
@j.a.n.i1
Tak já Smarta neberu za auto a auto má 5 dveří
To je ale tvůj čistě subjetivní pocit, spousta aut 5 dveří nemá… a smart není jedinné 2 místné auto.
Jak uz bylo napsano, nakup jedine se znamym automechanikem, ktery ti auto dukladne prohledne, zkontroluje a pripadne poradi. My nastesti takoveho mame, i se nam pak o auta stara, takze zadny problem. Sama bych si nikdy na nakup auta netroufla…
@AndreaS92 píše:
@moonulkaa
Do 60.tis.sezenes. Doporučují SKODA. Levné a snadno sehnatelne nnáhradní dily,
Naopak Ford, Hyundai, Peugeot rozhodne ne!!! Hodně poruchová auta!!!
Dobře vyber
Dovolím si nesouhlasit, nejde šmahem říst, že nějaká značka je poruchová a jiná úžasná… každá ze značek má některé modely (či typy motorů) povedenější než jiné a některé zas třeba ne tak dobré.
A ono je to ve výsledku stejně jedno, je potřeba mít kombinaci štěstí a někoho se znalostmi, aby člověk ulovil dobrý kus.
A jak velké máš děti? Používáš ještě kočárek nebo děláš velké nákupy? To bych volila buď sedan s velkým kufrem (ten má např. Octávka nebo Vectra) nebo rovnou combi. Všeobecně bych se ale na Octávku vykašlala, jsou strašně předražený a kolikrát už i docela přeježděný. Jako supr auto pro ženskou ne příliš nenáročnou na prostor bych i doporučila Opel Astra. To byl můj miláček, opravy jen kvůli opotřebení materiálu, je to suprový auto.
Spíš by možná bylo jednodušší sem napsat, co se ti líbí a někdo ti k tomu něco napíše. Každý má zkušenost s něčím jiným a aut už je strašně moc ![]()
No tak s názorem že dvě autosedačky dáš do všech aut bych si dovolila polemizovat.. sice je tam dáš, ale pokud nejsou rodiče trpaslíci, a třeba ještě jedna ze sedaček je vajco, tak je to u většiny menších aut hodně boj.. aby nebyli rodiče narvaní na palubce a dítě mělo víc jak 10cm na nohy..
A hlavne nekomu treba peugot slouzi deset let za vymenu oleje a pneumatik a nekdo s nim ma trable co ctvrt roku ![]()
V tomto se proste globalne asi poradit neda ![]()
@Barca12345 píše:
A hlavne nekomu treba peugot slouzi deset let za vymenu oleje a pneumatik a nekdo s nim ma trable co ctvrt rokuV tomto se proste globalne asi poradit neda
Právě to si může klidně hodit korunou, je to o náhodě.
Tak určitě se to nedá říct v globále, ale procentuálně je některý typ třeba o polovinu míň poruchovější než jiný…
já si třeba vyberu tři čtyři auta, která by mi vyhovovala a pak pročítám recenze apod.
@j.a.n.i1 Neříkám, je je škodovka úžasná, ale díky tomu, ze je manžel mechanik, vidím, jaká auta je kolikrát problém opravit. Kolik co stoji. Napriklad pro zajímavost u hyundaie stoji víčko nádrže 718 Kč a u stejného motoru stejného roku výroby, stejných kW u fabie combi stoji to same víčko nádrže 393 Kč. Viz srovnání www.autokelly.cz
Ale nic proti ničemu jen jsem chtěla zakladatelce poradit pokud si ještě auto nevybrala.
Ted si manžel kupoval fabii combi r. výroby 2005 vyhřívané sedačky, klima, el okna za 68.tis. Takže i s širší výbavou zakladatelka sežene.
Pokud dáte přednost korejským nebo francouzkym autům tak je to každého věc. Já jsem pro Skodovku a vim, proč to říkám.
![]()
@moonulkaa Takže rada pro zakladatelku na závěr. U auta z bazaru se počtem najetych km řídit nedá, spise vzit při výběru auta sebou odborníka, aby zhodnotil stav po motoristické stránce. ![]()
Ta tvoje propagovana Škodovka mě na servisu ročně stála kolem 20-25 000 a furt dokola to samý. ![]()
@Barca12345 píše:
To jsou vlastne i me lasky, ja mam Rav4Starou deset let a nevymenila bych ji ani za zlate prase - zadne opravy, zadne vady, jen bezna udrzba. Jinak jsou to sileny drzaky!
Tak on je rozdíl, zda byla nové či kupovaná jetá. Tam už je to sázka do loterie.
Toyotu bych nechtěla ani náhodou, auta děs (ale mám od nich reklamní ručníky a ty jsou super
).
Šla bych do Škodovky.
@Natálka26 Propagují si to, co je dobrý!! A každému se může zdát dobrý něco jiného. Nevidím důvod nenapsat to, co si myslim. U peugeota by te to ročně stalo třeba jednou tolik! ![]()
@AndreaS92 Jo, to partner taky… a ač už jsme měli hodně aut, tak škodovka nebyla ani jedna…
A zrovna tedy víčko nádrže bych nepovažovala za relevantní součástku pro porovnání.