Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manzel mel peugeota 106 a v pohode, opravy nebyli tak drahy, pak prodal a koupil vetsi ford focus v kombiku, byli sme spokojeni, meli sme jej pres dva roky a koupily vetsi Ford S max, zalezi jestli benzinovy nebo naftu, na kratsi vzdalenosti a kdyz najedete do roku 10tis km tak urcite benzin.
Jinak tchanovci meli pres 10let peugeota a opravy minimalni, ten uz byl stary a koupili renault thalii a jsou spokojeni.
Pokud chces mensi tak urcite za ty penize sezenes.
@j.a.n.i1 myslím, ze rozdíl bezmála 400 kc u banalniho víčka nádrže které mimochodem často hnije i u skodovek je dost velký!!
a byl to jen příklad nevěděla jsem, ze se toho hned chynes
ale můžeme porovnat i jiné soucastky nicméně byla to rada pro zakladatelku!!! Ty si kup třeba eroplán je mi to jedno ![]()
Dobrý podle tebe, podle mě je škodovka předraženej německej krám co za ty prachy nesplňuje výbavou skoro nic. Ano je na ně hromada dílů, ale že by to byla cenová hitparáda se říct nedá. Pokud tě zajímají roční náklady na Peugeota 607 (donedávna jejich vlajkovou loď) tak ti je klidně prozradím, za těch 10 let co ho máme se dělali jen a pouze spotřební věci.
CO se Korejských/Japonských aut týče - jsou to strašný držáci, většinou též investice jen do spotřebních věcí, jsou dražší to je fakt, ale ono se to vrátí.
Ad. Porovnávání… Porovnávat cenu víčka nádrže je hodně vtipný. Ale pokud ty kupuješ každýho půl roku nové tak chápu, že tohle srovnání je pro tebe důležité.
Souhlasím, měla jsem toyotu corrolu sedan a super auto, za 5let co jsem jí měla jsem jen měnila olej a byla už to 7let stará jetina v době, kdy jsem si jí kupovala..
ted mám seat ibizu a katastrofa, na to že je to ani ne 6let starý auto, odešli přední silenbloky, brzdy a nějaký díl v předu na výfuku.. podle mechanika je to doost orezlé.. jezdil s nim muj otec, o auto se staral, každý rok na garanci, ujeto sotva 40 000 a už se to sype.. takže za mě takové už nikdy ![]()
@Natálka26 laskavé se do mne přestaň navazet. Radila jsem zakladatelce ne tobě. Ale i v jiných diskuzích jsem si všimla ze rada diskutujes po svém ![]()
Ono srovnávat korejce a němce no nevím no ![]()
Upřímně me nezajímá co mate za auto a kolikrát ho do roka opravujete.
At zakladatelka vybere dobře a to víčko nádrže jsem dala jen pro příklad každý se může podívat co kolik stoji. At je to víčko nádrže nebo světlo…:palec:
Hezky den ![]()
@AndreaS92 No já hlavně doufám, že tvůj muž ty díly v tom AutoKelly nenakupuje ![]()
Holky já bych teda ještě rozlišovala japonský a korejský ![]()
korejci se hodně zlepšili, ale až v posledné době, jinak starýho korejce většina mechanikl nedoporučuje…
japonský (toyota, nissan, mazda atd.) - jsou známý svojí kvalitou, ale drahými náhradními díly…
naftu fakt ne, a nejde o 10 tiscí na rok (já bych napsala spíš 40
) ale nafta je lepší na delší trasy, ne na 10 km, kdy se ani nezahřeje a pak jde motor do háje
koncernový auta (škoda, VW, bmw atd.) jsou takový zlatý střed pro nenáročného uživatele - a ano náhradních dílů je spousta, u fabií ta motorizace nic moc a jeté auto má často zákládní výbavu, což je bída, proti ostatním výrobclům ![]()
Jako Škodovky jsou dobrý auta, dá se říct, že neporuchový, ale opravdu předražený. Jen proto, že je to Škoda, tak je cena strašně vysoko. To radši ty peníze investuju do VW a půjdu aspoň ještě o kousek výš za stejnou cenu. Ale stejně se radši podívám i po jiných autech, protože dneska už dobrý auta nevyrábí jen Němci.
Co to meleš??
Ty jsi nějaká asi nechápavá, nebo extremně vztahovačná, nevím. Každopádně názor jsem psala i pro zakladatelku tak se uklidni ať tě netrefí ![]()
Máš pravdu.. Japonec/Korejec bude ještě jezdit zatímco Němec bude už shnilý na vrakovišti. Když tě to nezajímá, tak nepoužívej jako argument, který auto by tě stálo 2× tolik na to jsem taky reagovala pro tebe víš, to že sis naběhla a trefila zrovna značku co máme doma je tvůj problém ne můj.
JO aha víčko nádrže si dala jen pro srovnání.. To je pravda budeme relevantně srovnávat víčka nádrží - který u škodovek u hnijí.. opravdu geniální! ![]()
Škodovky jsou dražší proto, aby se víc prodávalo VW - nevím jestli si pamatuješ tu aféru s jedničkovým Superbem - prodával se víc a v lepší výbavě jak Passat tak VW zasáhlo. Proto mají Škodovky dražší auta s nižší výbavou než VW. Hlavně Němci už taky nejsou kvalitou co bývali.. Mám tu hloupou Audinu a naposledy mě oprava stála 90 000
![]()
Zakladatelko, můj soukromý tip ![]()
samozřejmě jsem auto neviděla, ale je to jedno z těch, které bych zařadila do užšího výběru
Audinu jsem take mela v merku… obesla jsem par chlapu, kteri tomu rozumi a uz jsem nad ni ani trochu neuvazovala ![]()
Vysvetlili mi to hodne rychle a jasne ![]()
@Natálka26 No nejsou. Pracovala jsem v německé firmě, kde se vyrábí součásti do aut (jmenovat nebudu). Vyrábí se tam do aut skoro všech značek a kvalita je naprosto stejná, není nejmeší rozdíl v materiálech a výrobě, jen v samotném poskládání je rozdíl, ale taky jen nepatrný. Stejně tak to můžu říct o firmě, která sousedí s touto a vyrábí jiné části. Další fabrika v mém místě bydliště, opět stejná kvalita…
A mimochodem, zkušenost mám se značami Opel, Renault, Hundai, BMW, Audi, VW, Fiat, Nissan, Lada
, Ford a dál už mi paměť nedosáhne, ale ještě jsem neviděla shnilé víčko od nádrže. On plast hnije? ![]()
@RadkaCh
Takhle se to všude píše, dokonce takhle o tom mluví ve Škodovce, tak nevím zda mají pravdu oni nebo ty.
Ty máš plastový víčko???
Já ho plastový nemám. Pokud se nebavíme o tom vevnitř. Já mluvím o tom co máš na karoserii.
@Barca12345 píše:
Audinu jsem take mela v merku… obesla jsem par chlapu, kteri tomu rozumi a uz jsem nad ni ani trochu neuvazovalaVysvetlili mi to hodne rychle a jasne
Dobře si udělala. ![]()