Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, malý mi včera začal brblat… od 3 měsíců na mě syn volá MAM, takže jsem si myslela že jeho první slovo bude máma… ale včera začal říkat ta ta ta ta ta ta ta… hned jsem jukla na manžela že jeho první slovo je táta… chvilku na to začal ba ba ba ba ba ba ba ba… a tak jsme se smáli že už říká i bába… hned jsem to nadšením volala mojí mamince… shodou okolností u ní byla moje sestra. Má 9. měsíčního syna. Hned začala že se to nepočítá, když neřekne jasně táta… její malej řekl táta v 7. měsíci a mému malému je 5 měsíců. Tak nevím… Můžu to brát tak jako že jeho první slovo je táta? nebo má sestra pravdu a mělo by to být až jednoznačně řekne táta a bába?
To nejsou. zadna slova. Nechape. vyznam. Jen chape ze vy na to reagujete a proto to dela dokola.
Nic to není, jen si trénuje hlasivky, vůbec nechápe, co to znamená
to nejdřív za půl roku. a možná za mnohem dýl, mě oba kluci začali říkat máma, táta, apod, hrozně pozdě, až po 2: roce ![]()
Myslela jsem, že je to vtip ![]()
Tak ve 3. ani v 5. měsících nemluvil ani Einstein myslím
![]()
@Halamka píše:
Myslela jsem, že je to vtip
Tak ve 3. ani v 5. měsících nemluvil ani Einstein myslím![]()
![]()
to je doufám vtip
![]()
Říká se tomu echolálie, jen vydává slabiky. Bez cíle, bez významu, bez záměru.
My jsme jeste ted v roce vsichni tata a baba
jedine co oopravdu umi je balon, bum a stekat na psa.
Příspěvek upraven 02.09.14 v 11:22
@Halamka píše:
Myslela jsem, že je to vtip
Tak ve 3. ani v 5. měsících nemluvil ani Einstein myslím![]()
![]()
Tak Einstein začal mluvit až někdy v 5 letech myslím, ale on měl myslím nějakou formu autismu, takže… ![]()
Jinak za mluvení bych to nepovažovala, prostě žvatlá a trénuje, no… ![]()
No ale hlavně se prostě nekontroluj s tím, co v daném věku umí cizí děti, potažmo tvojí švagrové, protože tyto děti většinou umí vždycky všechno líp a rychleji ![]()
@synacek07 tyhle slabiky se dětem dobře říkají, ale vžádném případě to nejsou slova táta, bába. Takže nemusíš být smutná, že synek ještě neřekl máma.