Začátek cyklu

Anonymní
23.12.23 11:37

Začátek cyklu

Zdravím.
Potřebovala bych poradit jak by jste v tomto případě počítaly začátek cyklu.
Minulý čtvrtek jsem měla kolem 3 hodiny na toaleťáku po utření kapičku krve. Byla to opravdu jenom kapička a toaleťákem jsem zajela trochu hlouběji při utírání. Pak celý den nic a ms se mi spustila druhý den (pátek) někdy mezi 11-12 hodinou dopoledne.
Který den by jste braly jako začátek?
Potřebuju to vědět kvůli antikoncepci kterou jsem začala brát v pátek, tak jestli jsem byla chráněná hned nebo až po týdnu.

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1800
23.12.23 12:00
@Anonymní píše:
Zdravím.
Potřebovala bych poradit jak by jste v tomto případě počítaly začátek cyklu.
Minulý čtvrtek jsem měla kolem 3 hodiny na toaleťáku po utření kapičku krve. Byla to opravdu jenom kapička a toaleťákem jsem zajela trochu hlouběji při utírání. Pak celý den nic a ms se mi spustila druhý den (pátek) někdy mezi 11-12 hodinou dopoledne.
Který den by jste braly jako začátek?
Potřebuju to vědět kvůli antikoncepci kterou jsem začala brát v pátek, tak jestli jsem byla chráněná hned nebo až po týdnu.Děkuji

Pokud ti začne menstruace odpoledne, tak je to den 0 a menstruace se počítá až od dalšího dne, takže nemusíš nic řešit, menstruaci máš od pátku. Takto mě to učili počítat, když jsem postupovala IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
23.12.23 12:04

@Magda124 tyjo, já jsem vždycky počítala první den hned co se objevila ms, i kdyby to bylo třeba večer :think:
Teď bych ji taky počítala na čtvrtek ale jak říkám, odpoledne kapka krve a pak celý den nic, až v pátek se spustila. Proto jsem ji počítala na pátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
23.12.23 12:10

@Majda803 já to počítala úplně stejně až do svých 34, kdy mě učili na klinice IVF, jak se správně počítá menstruace. A to na gyndu chodím od 15 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
23.12.23 12:13

@Magda124 mně to na gyndě taky nikdy neřekli, proto na to teď čumím jak z jara :lol:
Takže jsem správně počítala ms od pátku? I když se ta kapka krve objevila ve čtvrtek někdy ve 3 hodiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
23.12.23 13:03

Jedna kapka krve nic není, počítala bych pátek. Jo a různé kliniky to počítají různě, někde je milníkem poledn, někde pátá či šestá odpolední… ale až skutečného krvácení. Z čehož plyne, že pro těch pá hodin se to nezblázní a je to jedno. Ale zároveň - pokud opravdu nechci otěhotnět, dělám věci na straně větší jistoty a pokud váháš a nejsi si jistá, tak klidně ještě týden kondom používejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11845
23.12.23 13:27

Kapku krve nebo slabé zašpinění bych fakt nepočítala jako zacatek MS..takže za mě ti začala v pátek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
23.12.23 15:07

@Majda803 ano, od pátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie