Začatek porodu u prvorodiček

86
22.9.21 13:35

Začatek porodu u prvorodiček

Ahojky, zajímalo by mě, jak vám začal porod? Má tu nějaká z vás nějaký vtipný začátek porodu? Budu ráda za každou vaši zkušenost! Za chvíli mě to také čeká :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ffan23
22.9.21 13:46

Prasknuti vody v noci, posleze na zachode odesla zatka a ani ne hodinu po dojezdu do porodnice zacaly kontrakce..

• Citovat
  • Upravit
4648
22.9.21 13:48

Jeden den odešla zátka a druhý den praskla voda, tak jsme se sbalili a jeli. Kontrakce přišly až třetí den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3056
22.9.21 13:52

Mě vzbudila bolest v noci. Šla jsem to rozdýchat do obýváku, ale nějak to nepřestávalo. Vydržela jsem asi 4 hodiny, šla to rozehnat do sprchy a bylo to ještě horší. Jela jsem do porodnice, voda praskla až tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
22.9.21 13:54

V 11h večer odešla plodová voda, za 10min znovu tak jsme v půl dvanácté vyrazili do porodnice, před porodnicí odešla další část plodové vody a deset min před půlnocí přišly kontrakce po 5min. Za 2,5h byl pak syn venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.21 13:57
@adusa12 píše:
Ahojky, zajímalo by mě, jak vám začal porod? Má tu nějaká z vás nějaký vtipný začátek porodu? Budu ráda za každou vaši zkušenost! Za chvíli mě to také čeká :lol:

praskla mi voda a nastoupily kontrakce po 5min v autě při řízení v rámci pracovní cesty, práci za mě musel dokončit kolega a já se odvezla do porodnice (to se daly kontrakce normálně přejít jako třeba silné křeče v břiše při akutním průjmu), ty pravé kontrakce přišly v porodnici, porod 2 hod po příjmu

• Citovat
  • Upravit
1402
22.9.21 14:15

Já kontrakce nepoznala. Myslela jsem si, že me bolí břicho ze zácpy. Ještě jsem doma hezky vytrela podlahu a pak koukala na filmík. Do porodnice jsem jela až když jsem měla bolesti každé dvě minuty se slzami v očích a až pak došlo mi, že tohle zácpa asi nebude. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35914
22.9.21 14:32

Mě začali bolesti v zádech, skoro celý den, pak to v noci přešlo do břicha a sílilo. U druhyho začaly bolesti a pak praskla voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2968
22.9.21 14:34

Já jsem šla ten den na pizzu a posedět do restauračky, dojela jsem domů a praskla mi voda. Asi 2 hodiny předtím malá dost kopala. Porodila jsem za 8 hod. po odtoku vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ffan23
22.9.21 14:38
@Anonymní píše:
praskla mi voda a nastoupily kontrakce po 5min v autě při řízení v rámci pracovní cesty, práci za mě musel dokončit kolega a já se odvezla do porodnice (to se daly kontrakce normálně přejít jako třeba silné křeče v břiše při akutním průjmu), ty pravé kontrakce přišly v porodnici, porod 2 hod po příjmu

A zvladla si odridit sama do porodnice? Ja prave mam porodnici 20 min a premyslim ze bych tam jela sama.

• Citovat
  • Upravit
340
22.9.21 14:43

Začalo to ve 2h ráno. V 8 jsem si říkala, že to už budou asi opravdu kontrakce a já nebyla ještě na matrice kvůli jména. Takže v 9 jsme s přítelem vyrazili na matriku a já tam četla a podepisovala papíry při kontrakcích, pak přítel usoudil, že to ještě docela zvládám, tak že si zajdeme ještě na snídani :mrgreen: pořád jsem doufala, že to přejde, protože jsem se porodu bála a ono nepřešlo.
V 11 jsme jeli do porodnice a porodila jsem až v 10 večer. Plodovou vodu mi píchali až v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.21 15:04

@ffan23 jj zvládla, ale já řídila hodně celé těhotenství a již hodně let, člověk musí vědět, co si může dovolit a co zvládne a co už ne. Byla jsem připravena kdykoli při problému zastavit na krajnici na blikačky a volat o pomoc (kamarády, manžela, rodinu, apod.)

• Citovat
  • Upravit
1906
22.9.21 17:52

Intenzivní poslíčci trvající 2 měsíce před porodem. Poslední měsíc začaly sílit a bolet do zad. Měla jsem strach, že porod kvůli těm bolestem nepoznám a štvala mě věta „to poznáte“. Jednoho dne večer praskla voda, o hodinu a půl později druhý obal a okamžitě nastaly kontrakce. Bolest byla hned intenzivnější než poslíčci a stupňovala se víc a víc. Pauzy snad ani mezi bolestí nebyly a když tak pár vteřin (ale úleva žádná ani na chvíli). Kontrakce mi šly hlavně do zad a bolelo to tak, že jsem ani nevěděla, jestli mám bolesti břicha.
Takže kontrakce začaly po 21 hodině, v 22 přijel manžel a dcera se narodila chvíli po 23 hodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
22.9.21 19:44

U mě to začalo v 5 večer bolestmi jako při menstruaci, které přicházely nejdříve po 10 minutách a o půlnoci po 3 minutách. Jeli jsme do porodnice a já poměrně vysmátá, že to je docela v pohodě. Potom, co jsme přijeli mi bylo řečeno, že to kontrakce nejsou, že musí být cítit v celém břiše a mě bolel jen podbřišek. Postupně se bolest stupňovala a zůstávala jen v podbřišku a stále mi říkali, že to kontrakce nejsou. No v 6 ráno se z těch mých nekontrakcí narodil syn, myslela jsem, že bolesti umřu, ale bylo to fakt jen dole :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
22.9.21 19:56

Ráno asi v 7 hod jsem se probudila v mokru, praskla mi voda. Kontrakce nikde. Asi ve 12 hod. jsme vyrazili do porodnice, kde jsem čekala, jestli se rozjede porod nebo budu muset mít antibiotika a budou vyvolávat. Asi kolem páté večer kontrakce začaly. Od devíti večer už jsem myslela, že budu žrát omítku bolestí. Myslela jsem, že mě někdo páře nožem. A ve dvě v noci se malá narodila. Myslela jsem, že horší zážitek už nikdy nebudu mít. Třetí porod mě hodně vyvedl z omylu 😂.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí