Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky. Máte nekdo zkušenosti? Už druhý den vyvolavame porod, dnes 39+1, kvuli vysokému tlaku u mě…
Včera podaný dve tablety a kontrakce sice byly ale večer uz nic..dneska uz dohromady podaný 4 tablety a kontrakce sice jsou, silny jak vcera, dle dr otevrena na dva prsty ale stale nic..je to uz psychicky narocny, vzhledem k tomu ze tu nesmim ani nikoho mit vzhledem k Covid situaci a uz zacinam doufat at mi udelaji cisar nebo nevim..jak jste to měli vy?
Teď je snad partner u porodu povolený, ne? Já rodila letos v dubnu, kdy mohl jen manžel k porodu a pak bez návštěv, to teď už snad takhle není.
Jinak já měla i preindukci. Asi nic moc poradit nejde. Jsi v porodnici pod dohledem lékařů a dopadne to ku prospěchu miminka a Tebe, takže i kdyby císař, to zvládneš!
V řadě Ti držím palce, ať už to máš za sebou.
Osobně jsem tedy měla indukci hodně rychlou, ráno jsem dostala tabletu a okolo 14 hod. porodila.
Předpokládám, že císaře Ti udělají nejpozději zítra.
Ja zažila balónek, tablety, pichnuti vody, klystyr, cevkovani, oxytocin u obou porodů. Celou dobu křížové kontrakce, prvni porod od prvních kontrakci trval cca 40hodin, druhý, po cca 25hodinach císař.
Mne nejvíc pomohlo chodit celý den nahoru a dolů po schodech v porodnici. Tři patra sem a.tam a večer už jsem rodila.
Hodně štěstí!
Vyvolávání častokrát trvá sto let, bohužel… Doporučuju hlavně jen neležet, ale zkusit se nějak hýbat, ať to otvírání podpoříš. Chodit, cvičit na balónu, sedět na bobku… Já vyčerpáním jenom ležela a jen jsem si tím přitěžovala.
Ať to máte oba co nejdřív v pořádku za sebou!
Holky děkuji za vase reakce…nakonec jsme skoncili akutnim cisarem..miminko je v poradku a ja taky💙