Koho k porodu

401
15.9.21 18:00

Koho k porodu

Nyní jsem v 6 měsíci a těším koho budu mít u porodu. Byli jsme domluvení s partnerem, který má před termínem porodu naplánovanou operaci a být se mnou nemůže. První porod byl císařem v před termínu a já vlastně ani nezažila porodní bolesti. Nedovedu si představit jaké to je rodit přirozeně a vyhodnotit, zda zvládnu porod sama, nebo budu potřebovat pomoc. Bojím se, že mi bude tak zle, že si v průběhu porodu v nemocnici nedokážu zavolat pomoc, bojím se komplikací a i když si dokážu stát za svým, nevím k čemu v bolestech svolím… kamarádky a příbuzné u porodu nechci. Rozhodují se mezi dulou a nebo sana. Koho jste u porodu měly vy? Koho byste si vybraly, kdybyste znovu rodilý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
15.9.21 18:05

U prvního nikoho, byla sem sama a bylo to v pohodě, ono tě pa sleduje přes kamery, takže kdyby viděla žes sebou někde flakla, tak přiběhne i bez tvého přivolání. Můžeš si sepsat předem plán, co chces a co nikdy a toho ať se drž. U druhého sem měla může a nevidím moc rozdíl, akorát v tom, že sem si sama nemusela podávat pití :D ještě bych si tam možná vzala sestru, ale ona je zdravotní sestra, takže by se tam nesypala a máme dobrý vztah. Ale klidně to zvládnu znova sama, možná mě to v zimě čeká, když muž bude hlídat už starší děti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
15.9.21 18:09

Rodila jsem sama. PA tě chodí pravidelně kontrolovat. Doporučuju dat si tonprivolavací tlačítko fakt na dosah ruky. Já ho neměla, takže jsem PA privolala az kdyz byla mala na svete. Porod byl prekotny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
15.9.21 18:12

Já měla u obou porodů muže a nedokážu si tam představit nikoho jiného..ale samozřejmě PA byla skvělá a chodila za mnou, radila a pomáhala..takže asi by to šlo i bez muže, ale já nechtěla být sama a naštěstí manžel u toho chtěl být 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.9.21 18:14

Pokud by nešel partner, zeptala bych se sestry. Nikoho jiného bych tam asi nesnesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35762
15.9.21 18:15

Kdyby nemohl manžel tak jdu rodit sama. Bolesti jsou velký, ale ne tak aby jsi nezvládla zmáčknout tlačítko co máš vedle sebe na přivolání PA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
15.9.21 18:18

@SábaW Vem si někoho, komu důvěřuješ, kdo bude schopný a ochotný tlumočit tvoje přání a zároveň bude dostatečně asertivní vůči tobě i vůči personálu - kamarádka, maminka, teta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
15.9.21 19:31

Dula je určitě dobrá volba :palec: Jen teda začni shánět hned.
Rodila jsem dvakrát bez doprovodu, dvakrát přišel manžel v průběhu porodu. Nemyslím si, že by to ovlivnilo průběh, nebo chování personálu.
Ale mám dojem, že pro tebe je doprovod důležitý, tak proč ne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
15.9.21 20:27

Kvuli korone jsem byla sama a teda dalo se to, ale byly situace, kdy jsem vsechno proklinala, ze tam nemam muze, ktery by mi pribesl vodu, podal ve sprse rucnik.. pustili ho az na sal. Cizi zenskou v podobe duly bychh tam fakt nechtela, to radsi znova sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.21 21:24

Ja mela svagrovou, sice jsem na zacatku moc nechtela, ale nakonec to bylo skvely… Jednak mela sama po porodu a hlavne jsme povidali… Drzela mi piti. Masirovala nohy… Rodila jsem jen 12 hodin, ale bylo to super tam nekoho mit… Byl tam s prestavkama i manzel… Kdyz jsem chtela klid, taktne se vzdila… A Mame krasne fotky, tak manzel popisuje dcerce nozku a nas… Na to by tam nikdo nemel cas… PA, prijde koukne a odejde… a mit sebou nekoho ciziho, nevim no… Minimalne na 1. Dobu porodni je super nevnimat jen tu bolest… Za 14 dni mam termin druheho porodu a zase jsou se mnou oba dva:)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100