Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
prosím o radu, před třemi dny jsem si dělala těhotenský test a vyšly mi tam 2 čárky, ta druhá slabší. Včera jsem si ho dělala znovu a už tam byly 2 silné čárky ale trápí mě, že jsem současně dostala velikou virózu. Začala jsem hodně kašlat, měla jsem i záchvaty kašle, hrozná bolest v krku a byla jsem celá zahleněná a do toho děsná rýma, jen teplotu jsem neměla. Zacpaný nos, no prostě jedním slovem hrůza. A teď mám veliký strach aby se mimi nepřestalo vyvíjet. Už se z toho začínám dostávat, ale strach mám veliký. Měřila jsem si do toho bazální teplotu, v jednu chvíli jsem naměřila i 37,9, 37,8, ale včera a dneska bazální teplota klesla na 37,4,37,3. Myslíte, že to nějak souvisí s tou prodělanou virozónu? Bojím se, aby to nesygnalizovalo, že je něco s mimískem. Prosím, co si o tom myslíte? Moc děkuji. Dana
Pokud nemáš teploty,tak to bude v pohodě!Klesání teploty bych přičítala,tomu,že jsi už těhotná!A gratuluji!Hlavně zalez do postele a vylež to!Olejový zábal na prsa a horký čajAle pozor ne raději bylinkové!A taky pozor na prášky!Jako těhotná toho moc nemůžeš!Hlavně ne jitrocelový sirup a nic se šalvějí!A hodně pij!Držím palce!Ale pokud se má mimi narodit,tak se narodí!Renata ![]()
ahojky mám podobnou zkušenost! jsem v začátku těhu a viroza mě skolila.. jen jsem založila špatnou diskusi.. napsala jsem začátek těhu a chřipka.. není to chřipka.. spíš viroza… ale mrkni tam. holky mi moc dobře radily… a asi super je tahle adresa… kde najdeš co můžeš na kašel, rýmu atd! http://www.safebryo.cz/informace.htm
taky mám obavu aby se mimísek vyvíjel! ale někdo říká, na začátku je buď vše nebo nic!!!!!!! a pokud nejsou teploty je to dobré! tak hlavně ať jsi brzy fit!!!!! a dej mi vědět jak je na tom miminko! ![]()
Ahoj holky, jsem pár týdnů těhotná a nevím co si počít s virozou, která mě od včera trápí
Nejraději bych cucala větrové bombony jako jsou hašlerky nebo halls. Ale asi nic z toho bych neměla, že? Máte nějaké rady co v těhotenství můžu a co ne? Jaké čaje pít na bolest v krku nebo jaké pastilky cucat? Teplotu nemám, naštěstí. Jen ucpaný nos a příšernou bolest v krku ![]()
@Kleofasek Ahoj, no ja mela virozu pred 2 mesici a k tomu jeste opar pres 1/2 pusy
Jako zadna slast… Ale celkem dobre mi zabral tenhle caj http://www.lekarna.cz/…i-ryma-180g/, sice cena nic moc a chut jako taky humus (ale po lehkem prislazeni medem to i slo) no a jako do 3 dnu mi to hezky ustoupilo… takze fajn a vyhoda, ze ho muzou tehotne i kojici
do nosu jsem strikala vincentku… asi nic jinyho by ti ani v lekarne neprodali…
tak drzim palce, at to mas za chvili pryc a mej pohodove tehotenstvi ![]()
@mandlicek děkuji za radu. A to ti doporučili v lékárně? Obsahuje to bylinky jako je lékořice, máta, eukalipt, šalvěj
přesně tyto bylinky se v těhotenství nedoporučují
Ta cena by mi ani nevadila, ale ten obsah ![]()
@Kleofasek Jojo, ono je to napsany i na tom webu, jak jsem ti poslala, tak tam nekde v diskuzi, tj zmineny, ze se nejedna o nejaky lihovy extrakt, ale o vodny exttrakt… A ze se pri bezne konzumaci behem nemoci nic nestane. Jako ja jsem pila max 3 hrnecky denne (2 kavove lzicky na 1 porci) a vse je v pohode… Navic kdyz to vezmu, tak matovym cajem (z cerstve maty) jsem se behem prvniho trimestru prolejvala po litrech a cucala jsem salvejove pastilky… ani me nenapadlo, ze by se to nesmelo v tehotenstvi…
Ale pro klid duse, se zeptej u sebe v lekarne, co Ti povi, treba Ti doporuci neco uplne jineho ![]()
Důležité je hlavně ležet. Nějaké léčivo Ti v lékárně poradí, ale hlavně bych ležela a rozhodně to nepřecházela. Mluvím z vlastní zkušenosti, já díky viróze na začátku těhotenství potratila. Čímž tě rozhodně nechci strašit, spíš jen upozornit na riziko, které je opravdu značné.
@evter nemůžu moc ležet. Mám 11-ti měsíční dcerku. A dosti živou ![]()
dneska posílám manžela do lékárny, aby mi přinesl tu vincentku do nosu, a ascillococcinum a ještě jsem vyčetla nějaké pastilky septisan. Na čaj se zeptá.
Holky, díky. Snad se toho brzy zbavím
Nechci to moc pokoušet, už mám za sebou 3 nezdary těhotenství.
@mandlicek děkuji, Na ten čaj s ezpetá. Už tam jel, tak jsme zvědavá, co doveze. Doufám, že aspoň tu vincentku ![]()
@Kleofasek jeste mi kamaradka rikala, ze ji zase doporucili propolis… tak uvidis, lekarnice urcite neco vyberou
![]()
Taky jsem byla v prvním trimestru několikrát nachlazená…nejlepší je čaj s medem (bez máty a šalvěje), na bolení v krku Septisan, na kašel Stodal a na rýmu jsem občas použila i Nasivin, abych se vůbec vyspala a nebo mořskou vodu ve spreji (ale ta moc nepomáhala). Cucala jsem Halls a Anticol. Horší to bylo s oparem - na ten mi v lékárně nic nechtěli dát, ale hrozně mi pomohli v bylinné lékárně, třeba na opar jsem dostala konopný olejíček, který byl supr.
Tak mám to oscillo na virozu a chřipky - je to homeopatikum. Pak vincentku do nosa, ale teda fakt nic moc
není nad nasivin. Ale ten rači nee.
A na cucání Septisan. Stodal nesnáším, užívala jsem ho párkrát při kojení a zhnusil se mi. Chutná mijako sluníčka sedmitečné, tak hořce divně, blééé
![]()
Holky a halls myslíte že jo?
Držím Ti moc palce. Ještě mě napadlo, že mi kdysi jeden dr. doporučil na bolest v krku vyplachovat slabým roztokem dezinfekce Betadine. Používá to od té doby celá naše rodina a všichni chválí. Kloktá se roztok v barvě slabší kofoly, stačí pár kapek dezinfekce do sklenice vody. A fakt to zabírá, manželovi to pak ještě potvrdil primář z ORL.