Začátek těhotenství a chřipka!

22163
1.5.08 17:11

Začátek těhotenství a chřipka!

Potřebuji poradit od zkušených maminek! nedávno jsem našla na testíku své vytoužené //. A hned jsem dostala dost ošklivé nachlazení. Bolelo mě v krku - to jsem zvládla obkladama.. a strepsilsem. Pak rýma.. která je děsná! Teď se vše lepší a bolí mě dutiny nad očima, a celé čelo. Teploty nemám. Jen se moc bojím aby se miminko nepřestalo vyvíjet! bojím si vzít nějaké léky, abych neublížila. A doufám, že vše bude ok!!!!
Máte někdo podobnou zkušenost, že jste na začátku těhu byly nemocné a přesto je vše ok!???? Asi potřebuju uklidnit! Díky moc!!! Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
1.5.08 17:37

Ahoj. Tak předně je velký rozdíl mez nachlazením a chřipkou - u tebe to vypadá na to nachlazení (chřipku provází celková schvácenost, bolesti svalů a kloubů, horečky - je to virové onemocnění a pro plod je potenciálně nebezpečné.) Ale i kdyby jsi měla chřipku, tak v začátku těhu platí všechno nebo nic. Tozn. že mimi buď přežije v pohodě - nebo by těhotenství zaniklo. Já byla na začátku tohohle těhu dost nemocná (nějkolikrát se mi vrátil zánět průdušek), v době početí jsem brala antibiotika, která by se v těhu vůbec neměla … konzultovala jsem to s doktory a všechno, co se děje do 3 týdnů od početí by nemělo mít vliv - nebo by to těhotenství nepokračovalo (a přiznejme si, že to má příroda chytře vymyšleno!)

Určitě to bude ok, držím pěsti!

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
1.5.08 17:44

Ja myslim, že jsi nachlazena, na krk si vem Homeogene, jsou to homeopatika, která mimi neuškodí, kloktej teplou vodou se solí a obklady, na tu rýmu pokud je vodova můžeš Sterimar, Pinosol…

Ja jsem byla na začatku tehu, vlastně jestě než jsme si udelala test dost nemocna, mela jsme vysoke horečky, krk, rýma…
Vlastně u všech tehu jsme byla v počatku nemocna, asi oslabený organismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
1.5.08 18:10

díky. asi je to nachlazení, teploty moc nebyly.. ale netrpím na ně. jen doufám, že miminko je bojovník a nijak ho moje nachlazení neohrozí! věřím mu! díky za uklidnění! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
1.5.08 18:17

ahojky, já taky myslím, že to rozhodně chřipka není, ještě není ani její výskyt moc rozšířen, bude to klasická viróza. Miminko je chráněné dobře, na dýchací cesty bych doporučila Stérimar (mořská voda ve spreji), to jsem nedávno užívala též, to můžou těhotné i maličká miminka, čistě příroda. Na ten Strepsils bych se radši zeptala, případně ho nebrala, neznám přesně jeho složení, ale podle mě obdobné Septolete se nesmějí, byť jsou to pastilky. V lékárně mi kdysi jako jedinou věc testovanou i pro těhotné na bolení v krku nabídli Propolki, ale nemůžu posoudit, nebrala jsem je. Taky je dobré popíjet Vincentku, ta mi též pomáhá. Tak ať jsi zdravá a zbytek těhotenství už tě nic netrápí :wink:

• Citovat
  • Upravit
13503
1.5.08 18:24

Maci

tak ja byla na zacatku tehu nemocna 2×,jednou bolesti v krku a plny nos coz jsem chvili resila Vincentkou do nosu a pak to preslo a potom podruhe jsem mela i horecku coz vyresil paralen a krk a nos Bioparox ktery mi napsala prakticka a schvalil i gyndr.KOupila jsem ho normalne v lekarne a fakt doted pomaha kdyz se mi zda ze neco neni uplne ok.
Strepsils pry neni pro tehule dobry,ja cumlala Preventan.
Popijela jsem Vincentku,na kasel jsem pila detsky pruduskovy caj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
1.5.08 18:34

Neboj, je spousta těhulek, co si na začátku někým nachlazení projdou - důležité je, že nejsou teploty, ten zbytek je obtěžující spíš pro Tebe, ale na miminko nemá vliv…
Rozhodně neber strepsils - v těhu se toho moc nemůže a spíš se doporučuje nachlazení vyležet s čajem, medem a citronem :wink: já sama za sebe můžu doporučit nosní sprej Vincentka a teď jsem sehnala i pastilky na cucání - na chuť nic moc, ale mně osobně obojí hned zabralo a za 2 dny bylo po nachlazení, ale chytla jsem to hned v začátku :wink:
Jinak prostě vydrž, vylež to, hodně pij a odpočívej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
1.5.08 18:44

Ja minule tehu promarodila uplne od sameho zacatku az do konce, uzivala jsem kde co, dokonce i kodein a jine „chutovky“ a mimi bylo naprosto v poradku. Bezne muzes paralen az do 6 tablet denne, kapky do nosu beznou davku (ale radeji kratkodobe, coz se ostatne doporucuje i mimo tehu), muzes vsechny pastylky na cucani na ulevu bolesti v krku. Soucasne tehu (ted 25. tt) vedu podobne, na testu // a hned 2. nebo 3. den nachlazeni jak vysite, pak asi dalsi dve, ted mam jeste neco delikatnejsiho (mozna chripka, tahne se to uz 6 dni a nelepsi se to a to se snazim v ramci moznosti odpocivat, ale s prckem to jde hur…) a na mimi to nema zadny vliv. Takze drzim palce, at Te to brzy opusti, hlavne se netrap a nejake bezpecne leky klidne pouzij!!! V lekarne se radeji neptej, tam vedi prd, tohle je lepsi konzultovat primo s gynekologem nebo koukni na www.porodnice.cz , poradny, MUDr. Koucky, tam najdes miliardy uzitecnych veci. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
1.5.08 18:53

začátek těhotenství a chřipka

Ahoj Maci,

taky si myslím, že nemáš tu klasickou hnusnou chřipku, co bývá v období epidemií. Já mám zkušenost jak s tou chřipkou, tak s velkým nachlazením. Když jsem byla těhotná poprvé, hned na začátku jsem měla ošklivou angínu a brala ATB, holka je úplně vpořádku, při těhotenství třetím jsem chytla v období chřipkové epidemie tu pravou chřipku s teplotama, měla to celá rodina, já brala homeopatika, abych se z toho nějak dostala, ale bohužel jsem o mimi přišla, můj gynekolog mně tenkrát řekl, že to může být tou chřipkou, ale i nemusí. Při těhotenství čtvrtém jsem byla zas na začátku děsně nachlazená, bolesti v krku, bolesti dutin, rýma, teploty - no děs, zase brala ATB - Zinnat a 14měsíční cácorka je úplně vpořádku.

Jak už tu někdo psal, na začátku prostě buďto všechno nebo nic, příroda je moudrá.

Ty se neboj, hodně odpočívej a mysli s láskou na to maličké :D Já když jsem po té chřipce potratila, mohlo to být i velkým stresem, co jsem zrovna prožívala a ne tou chřipkou, to se prostě už nikdy nedozvím.

Přeju ti krásné a pohodové těhotenství.

Zdraví Alte

PS: Jak vidno, skoro pokaždé mě na začátku těhu skolil nějaký ten bacil nebo virus, pak už to bylo dobré a já nic nechytala. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
1.5.08 18:57

začátek těhotenství a chřipka

Jo a jak ti dobře radí Linduška, na ty stránky určitě koukni, jsou fakt dobrý, on tam MUDr. Koucký odpovídá i na dotazy ohledně konkrétních léků, jestli v těhu jo nebo ne. V těch lékárnách je to fakt hrůza, čerpala jsem hodně právě z té „porodnice“.

Alte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
1.5.08 19:33

Nebo mrkni na www.safebryo.cz - to jsou dobrý stránky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
1.5.08 19:46

holky vy jste fakt tak moc hodný!!!!! strašně moc vám děkuju za rady! jak léků tak povzbuzující slova!!!!
Prostě si říkám bude to ok! ale někde v hlavě ten malej červík prostě hlodá!!! znáte to!!!
v současné době jsem na tom tak, že už v pohodě vydržím bez léků… teploty nemám nemusím brát panadol, a rýma zhoustla… takže taky ok! snažím se fakt ležet! a odpočívat… je pravdou že jsem scucala asi sedm strepsilsů v té největší a nedělní krizi! a vzala panadol! jinak vypiju hodně čaje - ovocného… a pak dva hrnky těhotenského, a pak piju hodně přirodní minerálky…
zítra si budu volat na výši HCG v krvi! tak jsem napnutá, i když ta mi asi nepoví nic zá:,–(ního, jen to co už vidím na testu! k dr. jsem ještě nevolala je tam až v pátek!
Ještě jednou vám moc dík za slova uklidnění!!!! věřím že to bude ok!!!! díky všem!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
2.5.08 08:07

ahoj

klid - já to měla u obou dětí - na začátku jsem byla u obou nemocná - a to co popisuješ je obyčejné nachlazení nebo viroza, nikoli chřipka.
Takže vyležet a těšit se z těhotenství:o)
Mě osobně u toho druhého přišlo, že mě nějak oslabilo a byla jsem nemocná co chvíli, no to prostě ovlivint nemůžeš - teda můžeš ale ne úplně …

Tak hodně zdravíčka pro tebe i miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
2.5.08 13:32

Taky je dobrá poradna, dá se tu toho hodně najít. Na tvůj problém:
http://www.porodnice.cz/node/6065
http://www.porodnice.cz/node/5546
 http://www.porodnice.cz/node/32904

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.5.08 16:12

Ahoj,já byla nemocná v druhém těhotenství snad pořád,až jsem dostala ve 3 trimestru antibotika na angínu.Doktorka mi je naordinovala bez mrknutí oka!A holčička je v pořádku!Tak to snad u tebe nebude nic hrozného a budeš brzy v pořádku!Renata :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky