Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, zakládám nové téma, jelikož ty ostatní, co se týkají mého problému, jsou už trochu zastaralá.
MS se v úterý nedostavila a ve čtvrtek mi vyšel pozitivní těhotenský test. Mám ho do teď. I ten digitální mi ukazuje, že bych měla být v nějakým +- 5 týdnu. Dnes dopoledne jsem ale trochu špinila. Jelikož v prosinci se mi stalo něco podobného, že jsem měla testy pozitivní, ale pak jsem začala špinit, až to skončilo potratem, teď se bojím, aby to nebylo to samé. Měním gynekoložku a k té nové jsem objednaná až na 11.4. Dnes je neděle a zítra je svátek a ta nová gynekoložka mě asi hned v úterý nevezme. Myslíte, že mám ještě pár dní počkat, nebo byste pro vlastní klid jeli na pohotovost?
Předem díky za odpovědi.
Pokud se tehu ma udrzet, tak se udrzi, pokud je neco spatne, tak se stejne neudrzi. Nezbyva nez stejne pockat.
@Kamca89 Myslím, že by tě v úterý měla vzít, když máš problémy. Pokud máš i bolesti, můžeš zajet pro klid na pohotovost. Max. ti napíšou utrogestan a ascorutin, který stejně není k dostání. Já u syna špinila tři měsíce. Příčina nikdy nezjištěna. Je to vše hodně prokrvené, takže stačí trošku a rupne žilka. Je to jen na tobě. Hodně štěstí.
@Petruš Z. já právě žádné bolesti nemám, ale to jsem neměla ani předtím. Tak uvidím, v úterý doktorce zavolám a snad mě vezme. Děkuji za povzbuzení.
Ahoj, já spinila první měsíc těhotenství a teď už mám doma 3 měsíčniho raubire.
@Kamca89 ahoj, spousta žen špiní a nemusí to znamenat nic. Ale pak se také může stát, že jde o hematom. Ten jsem měla v. prvním těhotenství já, dokonce jsem i dost zakrvacela, už jsme mysleli, že je konec, ani na pohotovosti mi nedávali moc naděje. Navíc měl váček stejnou velikost jako Před týdnem. Nakonec bylo vše ok, dodržovala jsem klidový režim - tedy tak nějak normalne, neležela jsem celé dny, ale vyhýbala jsem se těší námaze.
Dr. Bych to určitě řekla, ale není třeba se dopředu a zbytečně nervovat, opravdu to tak má každá druhá…
Ahoj Kamčo, jak jsi na tom? Zǐtra být tebou jdu k doktorce, nenechám se odbýt. Já špinim vlastně už od zahnízdění, měla jsem tedy pár dní pauzu, jsem asi 5+4 beru utrogestan.
Ahoj holky, tak jsem byla včera u doktora. ohledně toho špinění jsem mu řekla, ale nijak ho pohled „tam“ neznepokojoval, nebo alespoň ne co se týče špinění. prý jsem na úplném začátku těhotenství, byla tam vidět zatím jen nějaká dutinka, ale ta dutinka je na blbém místě, je kousek od děložní stěny, takže říkal, že kdyby rostla na tu stranu k děložní stěně, mohlo by se pak jednat i o mimoděložní těhotenství. za týden v úterý mám jít na kontrolu, jak to postupuje. dnes ráno jsem zas trochu špinila, ale jelikož mi dělal včera normální roční vyšetření, tak říkal, že to se může stát, že by to ale mělo během včerejška/dneška přestat. dnes mě začal trochu bolet podbřišek, ale fakt jen malinko a obrovsky mě začala bolet prsa, teda spíš bradavky. no uvidíme, jak to všechno dopadne. začínám být trochu pesimista
Tak jsem teď šla na wc a špiním i teď večer, tak jsem z toho smutná. doufám v dobrý konec, ale počítám se špatným.
Ja taky krvacela tri mesice v obdobi menses a dnes mame 20 mesicniho kluka
Kamčo: mě se to samé stalo před rokem co tobě s pozitivním testem a pak to nevyšlo. Nyní jsem 16+3 a špiním stále lehce od 5 tt, někdy víc někdy mín, dostala jsem utrogestan, ted mi i doporučil ascorutin. u mě je to nízko položenou placentou. Nevzdávej se naděje, doufám že mimi se drží, chápu tvé obavy, abych řekla pravdu mám je stále také.
Ahoj, chtěla jsem s vámi trochu poradit…minulé uterý, tj. 5.4. jsem měla dostat MS, místo toho jsem jen slabounce krvácela a před tím dva dny lehce špinila, krvácení a špinění jsem měla ještě dva dny-do čtvrtka 7.4. V uterý jsem si udělala test a byl pozitivní-slabší čárka. Trochu se bojím co to krvácení, dneska-v sobotu 9.4. jsme si udělala teda radši další test, který mi příjde o něco silnější než v uterý ale uplně silný to taky neni. Nemáte někdo zkušenost s tím, že kdyby se náhodou nepodařilo a odešlo to spolu s tím slabím krvácením, že by se pořád ukazoval pozitivní test?? Přidávám i fotku, je mezi nimi rozdíl tedy 5 dní. Kdy tedy ten první byl z ranní moči, tenhle horní z odpolední…
Díky za názory
Lathi:může se jednat o hnizdeni proto špinění.. udelej test za dva dny popr.na krev. Pokud by to docházelo krvácení je o dost silne nebo ja to tak aspoň měla. Ať ti to vyjde jak si přeješ
@say
Díky, zkusím test za tři dny a uvidíme, když to bude silnější tak budu věřit že je to ok, pokud ne, tak zajdu na kontrolu k doktrovi…