2letá chodí na záchod pod stůl
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
záchod prosím poradte
Zdravím, toto téma tady proběhlo stokrát. Já i tak prosím o radu.
Dcera 2 roky 4 měsíce je velice šikovná a chytrá. Hezky mluví, sama se obléká a je pěkně vychytračelá. Hodně zlobí a je to takovej divoch.
Když chce kakat tak se schová pod stůl. Pak vyleze a na otázku proč tam kakala, že se to nemá a kam se má chodit ukáže v klidu na záchod. Ještě se do nočníku ani nevyčurala a vydrží na něm sca 10 sekund. Na otázku kam se dělá potřeb odpoví vždy, že na záchod. Když ji pokakanou plenu sundám tak chce ten bobek vydět a řekne…ukaž..fůůj bobek.
Ach jo, nevím si s ní rady. Bojím se, že ji budu mít na krku ještě v září protože
nevezmou mi ji do školky. Alena
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mně kolegyně jednou vyprávěla, že na dceru nejlíp zabralo, když jí to prostě ukázala (šla sama před dcerou na malou)..dcerka pak hrdě dělala to co maminka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje neter chodila na nocnik od 1,5 roku, pak nekdy kolem 2,5 zacal akadit do kalhot a vubec ji to nevadilo, jeste byla schopna rict ze jsme ji tam ten bobik daly my, je to taky takovy cislo, pak zase casem to preslo ale bylo to desny, zkousely jsem vsechno po dobrym po zlym a nic nepomohlo az holt casem, behem par mesicu ji to preslo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsme na tom stejně, dnes má dcera přesně 2r4m a taky se schovává na kakání, ani nečekám, že se to v dohledné době změní, protože jí se z toho dělá špatně, jak to vidí, tak natahuje a šla by zvracet. A čůrání to jsem ji přesvědčila jenom ráno a taky nejde sama, ale jen když se několikrát zeptám, pomohlo, že to po níchtěl méďa ukázat a že se na ní dívá spousta plyšáků a panenek. JInak nepomohlo ani uplácení, ani vysvětlování a ani názorná ukázka, redukce na záchod je taky strašák. Pořád si ale říkám, že by to přece nebylo možné, aby to do tří let nedala.
Jinak v jedné diskuzi jsem tu vyčetla super přístup od jedné maminky, kdy syna nechávala bez plenky a mluvila za kalhoty, že chtějí být suché a že se na něj určitě můžou spolehnout, že je nepočůrá a on sliboval a dodržel a nikdy nevyslovila nahlas slovo nočník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alena77 A zkoušela jsi staré známé mávání bobku? Když říká na bobek fůůůj. Tak jí vysvětlit, že když se vykaká do záchodu, tak bobku společně zamáváte, spláchnete a on pojede po takovém vééééélikém tobogánu (skluzavce, dle toho co zná) k ostatním bobkům. A fakt poctivě chodit mávat.
- Citovat
- Upravit
Do zari je spousta casu. Nechala bych ji. Rikala jak je to spravne, chvalila a klidne uplacela za uspech. Ale netrestat ani nenadavat. Prijde to. A cim vic budes v klidu a prestanes to resit a to predtane resit i ona.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řeším to samé u věkově stejné dcerky, s tím rozdílem, že se mi nevýčůrá ani na WC ani na nočník. Sedí, sedí, a když to na ni jde, stoupne a chce plenu. Vnímá, že je plena fuj, ví, že my
pleny jako nenosíme a chodíme na WC, ale vše marné, marné, marné. Potřebuji taktéž vyřešit do září, aby byla schopná skrze školku. Pořád se utěšuju, že to přijde a bude to ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alena77 Máme syna, taky 2 a 4 měsíce. Bez plínky je teda od 22 měsíců, teď měsíc i přes noc.
U nás pomohl oblíbený plyšák, chodil na nočník před synem a syn pak chtěl sedět taky. Takže spolu trůnili. A dál pomáhalo říct, že bude čůrat jako tatínek. Manžel ho vzal párkrát s sebou na toaletu, aby malej viděl, že všichni tam chodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alena77 píše:
Dcera 2 roky 4 měsíce je velice šikovná a chytrá. Hezky mluví, sama se obléká a je pěkně vychytračelá. Hodně zlobí a je to takovej divoch.
Když chce kakat tak se schová pod stůl. Pak vyleze a na otázku proč tam kakala, že se to nemá a kam se má chodit ukáže v klidu na záchod. Ještě se do nočníku ani nevyčurala a vydrží na něm sca 10 sekund. Na otázku kam se dělá potřeb odpoví vždy, že na záchod. Když ji pokakanou plenu sundám tak chce ten bobek vydět a řekne…ukaž..fůůj bobek.
Ach jo, nevím si s ní rady. Bojím se, že ji budu mít na krku ještě v září protože![]()
já uplácela lentilkama.. ![]()
a samozřejmě obří válečný tanec s tleskáním a mega pochvalou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to ještě nechala, ještě má čas. Já jsem to měla u syna stejně, dobře mluvil, dobře věděl, kam se čůrá a kaká, ale to bylo tak vše. Pořád jsem prala a vytírala, bez úspěchu. Potom byl jednou nahatý, byly mu 2 roky a 7 měsíců, a přiběhl sám, že chce čůrat. Od té doby byl bez plen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn zacal chodit na zachod ve 2,5 letech. Bylo to ze dne na den. Proste mu to seplo a zacal. Nocnik přeskočil.
Ja teda nikdy nechápala tyhle ty tanecky kolem potřeby. A komu tím jako prospejete? ![]()
Ted má 5 a nikdo se neptá, kdy začal chodit na záchod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alena77 Myslím, že takové období má skoro každé dítě, je to způsob vzdoru, tvorby vlastní osobnosti-u nás po 1/2 roce bez plen a bez nehod začala čurat za dveře…no a za pár dní ji to zase přešlo. Je fakt, že jsem kolem toho nedělala žádné sceny, tak jí to přestalo bavit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alena77 píše:
Ach jo, nevím si s ní rady. Bojím se, že ji budu mít na krku ještě v září protože![]()
resim to stejne ze synem, jeste nebyl na nocniku, kdyz nema plenku je pocurany 3× do hodiny… ma stejne, skolku ma, je prijat, jen tam jeste nebyl, protoze pani ucitelka s tim ma problem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikita Niki píše:
Mně kolegyně jednou vyprávěla, že na dceru nejlíp zabralo, když jí to prostě ukázala (šla sama před dcerou na malou)..dcerka pak hrdě dělala to co maminka
u nas vubec…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neter, ta dokonce kakani drzela klidne tri dny a teprv do pliny pod stolem si konecne ulevila a pak zustala pkd stolem a beda tomu, kdu by ji tu pos…ou plinu chtel zvit. Ale taky ji to preslo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit