Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Může to být epilepsie, jak píšou holky ve staré diskuzi, ale taky třeba poškození vnitřních orgánů, nádor v hlavě… Já měla dva psy Sibiřský husky, u jednoho se to projevilo v roce, měl asi 10 záchvátů, diagnoza epilepsie, dostal prášky, které bral 2 roky( poté, co zemřela babička, děda není schopen brát ani svoje léky, tak je nedostává ani pes), ted už je 4 roky bez léků a 6 let bez záchvatu. U druhého se to projevilo až v 5-ti letech, měl během 3 měsíců asi 6 záchvátů, i když bral léky, při posledním záchvatu umřel… Držim palce, at to dopadne dobře.
Ahoj, pravděpodobně to bude epilepsie, jak psaly holky. Každopádně bych kontaktovala jiného veterináře, přístup tohoto asi nebyl úplně na místě.
Držím palce, ať to dobře dopadne ![]()
Prášky na epi jsou, ale poškozujou játra. Provozujeme psa už asi 8 let s epi, občas se zachvátí, když je někde na tvrdym, dám ho na měkký (ideálně tráva venku) a po 10-15 minutách začíná zas fungovat. Jinak je vitální, podle všeho omlazenej (měl nabarvený fousy už když jsme si ho brali, po omytí vynikla šeď), subjektivní stáří cca 12 let a je to vořech se vším všudy.
Měli jsme psa s epilepsií (z útulku). Ze začátku měl tak 3 záchvaty týdně, pak dostal léky a upravilo se to na 1 záchvat za 1 až 2 měsíce (s mnohem mírnějším průběhem). Žil s tím pak spoustu let a v pohodě. Chodíme do http://www.vetclinic.cz/
@mooch píše:
Měli jsme psa s epilepsií (z útulku). Ze začátku měl tak 3 záchvaty týdně, pak dostal léky a upravilo se to na 1 záchvat za 1 až 2 měsíce (s mnohem mírnějším průběhem). Žil s tím pak spoustu let a v pohodě. Chodíme do http://www.vetclinic.cz/
My léky podávaly, ale nepomáhalo to. Takže to už mnoho let necháváme přírodě a pesan pořád funguje.
To bych asi zavolala jinému veterináři. Když mi otrávili fenku, dostala taky epi záchvaty a pomáhali mi sní doktoři tři. Mám husinu z toho jak moc se snažili mi jí zachránit. Určitě volej i jinam, nebo i navštiv nějakého doktora který ke zvířatům má i VZTAH…
Přeju hodně štěstí, bohužel pejskovi to asi zůstane, ale alespon dostanete pokyny jak to zmítŕnit nebo jí uklidnit… Opravdu vyhledej jiného odborníka