Záchvat u psa - epilepsie?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Brooucinda
10.7.13 08:40

To bych asi zavolala jinému veterináři. Když mi otrávili fenku, dostala taky epi záchvaty a pomáhali mi sní doktoři tři. Mám husinu z toho jak moc se snažili mi jí zachránit. Určitě volej i jinam, nebo i navštiv nějakého doktora který ke zvířatům má i VZTAH…
Přeju hodně štěstí, bohužel pejskovi to asi zůstane, ale alespon dostanete pokyny jak to zmítŕnit nebo jí uklidnit… Opravdu vyhledej jiného odborníka

• Citovat
  • Upravit
Aneta Opl
10.7.13 08:49

Může to být epilepsie, jak píšou holky ve staré diskuzi, ale taky třeba poškození vnitřních orgánů, nádor v hlavě… Já měla dva psy Sibiřský husky, u jednoho se to projevilo v roce, měl asi 10 záchvátů, diagnoza epilepsie, dostal prášky, které bral 2 roky( poté, co zemřela babička, děda není schopen brát ani svoje léky, tak je nedostává ani pes), ted už je 4 roky bez léků a 6 let bez záchvatu. U druhého se to projevilo až v 5-ti letech, měl během 3 měsíců asi 6 záchvátů, i když bral léky, při posledním záchvatu umřel… Držim palce, at to dopadne dobře.

• Citovat
  • Upravit
Ve-ru
10.7.13 08:58

Ahoj, pravděpodobně to bude epilepsie, jak psaly holky. Každopádně bych kontaktovala jiného veterináře, přístup tohoto asi nebyl úplně na místě. :think: Držím palce, ať to dobře dopadne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
napresdrzku
10.7.13 09:27

Prášky na epi jsou, ale poškozujou játra. Provozujeme psa už asi 8 let s epi, občas se zachvátí, když je někde na tvrdym, dám ho na měkký (ideálně tráva venku) a po 10-15 minutách začíná zas fungovat. Jinak je vitální, podle všeho omlazenej (měl nabarvený fousy už když jsme si ho brali, po omytí vynikla šeď), subjektivní stáří cca 12 let a je to vořech se vším všudy.

• Citovat
  • Upravit
13903
10.7.13 09:32

Měli jsme psa s epilepsií (z útulku). Ze začátku měl tak 3 záchvaty týdně, pak dostal léky a upravilo se to na 1 záchvat za 1 až 2 měsíce (s mnohem mírnějším průběhem). Žil s tím pak spoustu let a v pohodě. Chodíme do http://www.vetclinic.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
10.7.13 09:54
@mooch píše:
Měli jsme psa s epilepsií (z útulku). Ze začátku měl tak 3 záchvaty týdně, pak dostal léky a upravilo se to na 1 záchvat za 1 až 2 měsíce (s mnohem mírnějším průběhem). Žil s tím pak spoustu let a v pohodě. Chodíme do http://www.vetclinic.cz/

My léky podávaly, ale nepomáhalo to. Takže to už mnoho let necháváme přírodě a pesan pořád funguje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný