Začínáme....

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2793
18.3.04 18:46

Ahojda!
HA jsem užívala 9 let,nejdřív Cilest,po něm mi ale bylo blé(občas jsem i zvracela),pak Trisiston.Lékař mi řekl,že stačí po vysazení počkat jeden cyklus.Po vysazení mi MS přišla po 32 dnech,pak zase a po třetí už nedorazila.Po 9 měsících se nám narodila zdravá holčička.
Při kojení jsem brala Exluton,ten mi ale moc nevyhovoval(měsíčky chodily a nechodily…).Teď užívám Mercilon,asi 1 rok.Doberu trojbalení,pak počkáme nějaký ten měsíc a zkusíme štěstí podruhé.Snad se zadaří.
Hodně štěstí s tuleníčkem přeje Hanka :P :P :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.3.04 21:42

Ahoj hokly, i já jsem brala HA 7 let, vloni v prosinci jsem ji vy:,–(ila s tím, že bychom se chtěli snažit o mimčo. Doktorka mi klasicky řekla počkat 2 cykly/což se mi zdála dlouhá doba- moc se totiž těšíme/. Nakoncec je věc taková, že menstruaci jsem dostala až na z :roll: ákladě provokačky po 3 měsících, takže naše snažení bylo zbytečně. Doktorka mi ještě řekla že od prvního dne MS mám přijít 18 den, že mi ji píchnou zase a do 10 dnů se opět dostaví, a že tímto způsobem by se mi měla MS upravit.
Takže budu moc zvědavá jako se to bude dál vyvíjet. Pa Lenka.

• Citovat
  • Upravit
1512
19.3.04 08:13

Draculko,
Duphaston jsem brala i ja. Od 16-25dc. Upravil mi cyklus na 28dni a taky ovulaci ? mela jsem anovulacni cykli. Pri 4 baleni se to povedlo :o). A taky to pomaha mimisovi lepe se uhnizdit. Takze zadny strach.

Kajinko,
Bt nemusi byt po oplodneni 37. staci kdyz je vyssi o 2-3stupne jak normalne. Ale je to malo pravdepodobne pri tak nizke teplote.

Danka 8tt+6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.04 08:34
Dancul
Děkuju mooc. Já ho beru 17-25 dc. Mám zatím druhé balení. Doufám že se nám to povede brzičko jako tobě. Pozdravuj mimíska v bříšku. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.3.04 10:31

Otázka,ten Diphaston, je pouze na předpis doktorky, nebo je volný k prodeji? Díky Andy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
19.3.04 11:20

Myslim ze na predpis a stoji u nas 320-360sk 1 baleni, ale kazdy dr. by mel zvazit co pouzije zalezi na probleme. Mne se tvorilo vice testosteronu a to byla pricina vseho.
Draculka, celkove jsem si pockala 8mes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.3.04 12:27

Ahoj já jsem otěhotněla náhodně ve 20 letech ,nic jsme si neplánovali a možná to bylo lepší, moje kamarádka se snaží o mimi už 2 roky a pořád nic :? Moje výhoda byla studium na SZŠ ,takže jsem o miminkách lecos věděla. (Nevýhodou je ,že znáte všechny dětské nemoci a více se o mimíska bojíte) :wink: Po druhé jsem otěhotněla také neplánovaně , i když jsem brala HA , mimi je zdravé a 17 května máme 1 termín. Už se nemůžeme dočkat :P . S vysazením HA je to individuální záleží na druhu na době používání a samozřejmě i na tvém těle,jak se s tím dokáže vyrovnat. Ale nebála bych se kdyby to nebylo hned, u některé HA se má čekat až půl roku. O vysazení se můžeš poradit se svím Gyn. on ti určitě rád poskytne bližší informace. Držím ti palečky, ať ti vše výjde podle tvého očekávání a ať se brzi můžeš těšit na uzlíček štěstí. :D
 Niky

• Citovat
  • Upravit
avi
115
19.3.04 12:32

Duphaston je na předpis a zdrav.pojišťovny hradí cca půlku, takže já jsem doplácela asi 125,– Kč na jedno balení, kde je 20tablet, takže já ho mám na jeden měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
799
19.3.04 13:57

Ahoj!
Taky mám problém po vysazení HA (Triquilar, cca 8 let) s anovulačním cyklem. Přesně jak psala avi: 1 cylus 30 dní, druhý 48, další 56. Pak jsem od doktora dostala na tři cykly Proveru (2× denně 17.-26.den, předpokládám, že to bude obdoba Duphastonu) a na ten prostřední cyklus ještě Clostilbegyt (5.-9.den) na vyvolání ovulace. Ten jsem zrovna na konci toho druhého cyklu, dneska očekávám MS.

Co se týká té pauzy po dobrání HA, tak na porodnici.com v poradně několikrát píše pan doktor Koucký, že je to pověra a není to třeba. Naopak, hned ten první cyklus, že bývá plodnější.

No hlavně když se zadaří a mimi je v pořádku.
Tenar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
19.3.04 14:54

Ahoj holky,

já jsem brala HA 4 roky a pak mi začala dělat paseku v organismu a začala jsem trpět příšernýma migrénama, které byli čím dál častější. Navíc mimi jsme taky tak trochu plánovali, říkali jsme si až příjde tak příjde.
Jenže po vysazení jsem měla strašně rozházený cyklus .. 40-60 dní nebyl žádný problém. Myslela jsem že se to ustálí po čase a půl roku a nic a ani doktor u kterého jsem byla pravidelně 1 x za 1,5 - 2 měsíce nic neříkal podával injekce aglutaminu jednu za druhou. Asi po roce jsem se rozhodla s tím něco udělat, doktor mi však bez jakýchkoliv odpovědí prostě napsal antikoncepci na 3 měsíce s tím že možná bude lepší brát i 6 měsíců .. jenže to jsem kvůli těm migrénám odmítla. Vydržela jsem to jen ty tři nutné měsíce ale žádné zlepšení.. pak to trvalo ještě rok půl a to už jsme mimi chtěli moc. Po známosti jsme si zařídili vyšetření nejprv manžela, protože měl kdysi problémy, tak jestli to není v něm.. spermiogram vyšel na 100% no a pak jsem se rozhodla že teda i já změním lékaře a nechám se vyšetřit, když ten do té doby jakékoliv vyšetření odmítal s tím že je ještě brzy, že se to spraví (primář gyn. a porod. oddělení).
Než jsem se stihla zaregistrovat u mé nynější lékařky bylo „hotovo“. letos od nového roku jsem úplně změnila svůj dosavadní život, začala jsem aktivně sportovat a na mimíska vůbec nemyslet, abych zase nebyla sklamaná. byl zrovna 50 den cyklu a ještě jsem nedostala ms a prohlížela jsem si tyhle stránky a četla jsem článek „Zvláštní pocity v počátku těhotenství“ a zjistila jsem že trpím úplně vším, kromě nevolnosti.
Ještě ten den jsem si koupila test (Rapi preg- švýcarská výroba) no a večera vyzkoušela a bylo to 2 čárky … moje nadšení a štěští následovalo až za prvotním šokem, ale byla to paráda…
Teď se těším z mimíska jak pěkně roste a příští týden ve čtvrtek jdu utz.. už bude mít 13 tt tak snad uvidím ty kotrmelce …
S manželem jsme to už samou radostí rozkecali kde se dalo.
Manžel je jiank strašně fajn.. pořád mě šetří a stará se o mě, až mě to někdy štve, ale jsem ráda když se mnou poctivě a dobrovolně jde na každou kontrou k lékařce jen aby se ujistil že jsem/jsme v pořádku.

Holky přeju každé z Vás aby Vám to vyšlo i když někdy to není tak jak si přejete a někdy si i počkáte, ale myslím, že ta přirozená cesta není jediná a že teď je už více možností jak si zařídit život plný „starostí“ s mimískem.

Vy těhulky za mě pohlaďte pupíky, maminky pohlaďte miminka a snažilky buďte trpělivé a hlavně v klidu, a jestli máte podobné problémy s lékaři, najděte si lepší .....

Ahoj Miška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.3.04 19:15

Ahoj holky, ja jsem brala HA asi ctyri roky, loni v listopadu jsem vy:,–(ila, prvni cyklus se tak nejak „pozorovala“, MS se dostavila predpisove, ale chteli jsme s manzelem jeste chvili pockat (muj gynekolog taky doporucil trimesicni pauzu pred otehotnenim), probirali jsme, jestli prejdem na kondomy nebo vyzkousime jinou metodu…a nez jsme to stihli prevest do praxe, uz jsem byla v jinem stavu! Takze mame vanocni miminko, ted jsem ve 14tt, zatim vypada vsechno v poradku a mimi je jen jedno (o vicecetnych tehotenstvich mi muj doktor nic nerikal).
Tak vam drzim palce, opatrujte se, Petra

• Citovat
  • Upravit
319
19.3.04 22:13

Ahoj holky,
já brala HA 10 let a po vysazení jsem otěhotněla do 14 dnů - fofr co?
Teď mám 3 měsíčního chlapečka, je krásný a zdravý

Všem vám přeji, aby se vám to brzy povedlo a vy si užívaly bříška a následně i miminečko.

Míša a Martínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.4.04 19:38

Ahoj, má některá z těhulek zkušenosti se snažením po vysazení HA značky Mirelle. Díky Mirri

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
15.4.04 00:01

Ahoj! Já jsem brala HA asi 7 let, pak jsem ji vy:,–(ila, protože jsme chtěli mimi. První měsíc jsme výrobu miminka trochu flákali, ale další měsíc jsme si na to vzali i dovolenou a užívali si (se) u moře a miminko přišlo. Je sám samotinký, i když jsem otěhotněla skoro hned po vysazení HA. Během těhotenství jsem neměla žádné problémy a malýmu bude co nevidět rok a je to zdravé a moc čiperné miminko.
Všem snažilkám držím palečky, ať jsou z nich brzy těhulky!!!
Mějte se krásně!
 Kíťa

• Citovat
  • Upravit
7
15.4.04 08:21

Užívala jsem hormonální antikoncepci Minisiton asi 6 roků. V prosinci jsem ji vy:,–(ila jednak proto, že jsem v poslední měsících trpěla častými migrénami a také proto, že plánujeme miminko. Po vysazení mám sice pravidelný cyklus, ale asi dva měsíce trvalo než se s tím mé tělo srovnalo. Pobolívalo mě břicho, měla jsem probémy s pletí a celkově jsem se necítila ve své kůži. Ale po uplynutí dvou měsíců už bylo vše v pohodě a i migrény zmizely. Když jsem byla na preventivní prohlídce u gynekologa oznámila mu, že chceme založit rodinu, kromě toho, že mě důkladněji prohlédl, oproti jiným běžným prohlídkám, předepsal mi kyselinu listovou a vitamin E. Snažit se s manželem začneme od května, tak snad půjde vše bez problémů. Přeji Vám všem bezproblémové otěhotnění! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová