Začínáme....

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2104
17.3.04 16:32

Začínáme....

Ahoj,
dneska tady píšu poprvé. Na tenhle server jsem přišla před týdnem, kdy má švagrová ležela v porodnici a já jsem nervozitou nemohla dělat vůbec nic. S manželem také uvažujeme o miminku…jednou a tak jsem se chtěla zeptat jak jste začínali vy,plánovali jste to nějak nebo to byla náhoda.Ještě jsem se chtěla zeptat, jaké máte zkušenosti s vysazením HA a následným otěhotněním.Existují názory,že hned po vysazení je pravděpodobnost otěhotnění mnohem vyšší, ale slyšela jsem taky, že tělo se musí s těmi hormony vyrovnat a že to trvá dlouho. Jaké máte zkušenosti vy.
zdravím a určitě teď tady budu častěji 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1719
17.3.04 16:52

Ahojky!
Taky tu dnes píšu poprvé a zaujala mě tvá zpráva, protože mě to také zajímá. A i když těhotná zatím nejsem, tak ti napíšu ti jak jsem na tom po dobrání HA já.
HA jsem brala asi 4 roky, pak jsem se rozhodla s tím skončit (došla jsem k názoru, že pro mé tělo to není dobré). Pak nepřicházela menses, dlouho. Nevěděla jsem zda jsem těhotná, ale ta možnost tu byla - s mužem jsme to tou ochranou (kondom) trochu „flákali“(stejně mimi chceme - teď nebo později, to je fuk). Už jsem se těšila, ale doktor řekl, že je to jen hormonální porucha po dobrání HA, dostala jsem injekci a prášky na 3 měsíce na upravení cyklu. Vůbec nevím jestli teď vlastně můžu otěhotnět. Asi počkám až doberu ty prášky a pak se teprve začneme pokoušet, ať nejsem zbytečně zklamaná.
Tož tak, no už bych tu HA nebrala, když mi takovou paseku urobila v organismu. :cry:
Tak se měj a určitě se tu ještě potkáme a někdo nám poradí :) Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
17.3.04 19:42

Začínáme....

Ahoj,
jsem na tom stejně, začátkem února jsem HA vy:,–(ila. Mám ale trošku zkušenost, brala jsem ji po problémech s danou 4 roky, po vysazení kvůli jaterním testům jsem otěhotněla (aniž bych se snažila) ihned, bohužel mimoděložní. Neplánovali jsme to, tak se to asi stalo. A protože mi vzali vejcovod a doktor říkal, že jestli chci ještě dítě, nemám otálet, po půlroce jsem se začala snažit. Trvalo to 2,5 roku. Radost byla krátká, v 8.týdnu jsem začala krvácet, hcg se snižovalo, ukončili mi to revizí. Pak snaženíčko zase 2 roky a opět mimoděložní. Tentokrát se to ale ve vejcovodu vstřebalo, tak mi ho nevzali. Praštila jsem s tím, už jsem se dál nechtěla nervovat a začala opět baštit HA, doktor mě také dost vyděsil, že riziko dalšího mimo je velké. Teď jsem dlouho zvažovala a po 2 letech ji zase vy:,–(ila, jdu do toho. Nechtěla jsem Tě vůbec vystrašit, mimoděložní je jiný problém, ale podle mně když jsi zdravá, půjde to, neboj. Jinak mám zblázněné hormony, už jsem plašila s těh. testy, první měsíc příznaky, jako když jsem těhotná. Teplota lítá nahoru a dolu, pobolívá děloha, občas závrať.. Nejsem těhotná. Někdo nemá vůbec příznaky a hned otěhotní. Tak ať se Ti to přihodí!!! Klíďo napiš, jsem v deníčku Matýsků, nováček, ale už denně.
Pavlína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.3.04 19:53

Ahoj holky,
rozhodne doporucuji aspon tri mesice po vysazeni HA pockat. Podle gynekologu v tomto obdobi hrozi vicecetna tehotenstvi.
Ahoj Stepanka

• Citovat
  • Upravit
659
17.3.04 20:07

Začínáme....

Vaúúúúú, potvrzuji, po vysazení Neogestu v roce 1989 jsem otěhotněla a dvojčata (dvojvaječná). Ale stejně nebudu čekat. Je to sranda a chodník je „jen tvůj“, každý se vyhne.
Pavlína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.3.04 20:09

Ahoj!
Já jsem brala HA 7 let. Potom jsme se rozhodli pro mimi, tak jsem HA vy:,–(ila, ale radši jsme tři měsíce počkali. No a za dva měsíce už jsme čekali naši dcerku. Teď chceme druhé mimi a zase už třetí měsíc HA neberu a pak se do toho pustíme.
Tak čauky!

• Citovat
  • Upravit
15
18.3.04 07:38

Ahojky, já antikoncepci neberu už od června minulého roku, nechali jsme to s přítelem náhodě a milovali se jen přerušovaně a v období před a po menstr bez přerušení.. Od ledna se milujeme už jak se nám to líbí a těšíme se na miminko, ale zatím nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.04 07:44

ahoj holky,
já přestala brát HA teď v lednu. S přítelem se tulíme ale zatím nic :( . Byla jsem u Dr. a ta mi předepsala Duphaston. Chtěla bych se zeptat, jestli s ním nemáte některá zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.3.04 07:55

Ahoj holky, Já jsem vy:,–(ila HA (Cilest pak Pramino) v listopadu po 10 letech. Zatím jsme se nesnažili, ale chystáme se že začneme v květnu na dovolené :lol: To mi bude 29, takže myslím že mám nejvyšší čas!!! MS po vysazení celkem v pořádku - cykly mám tak 28 -30 dnů. Doufám, že to půjde, mám trošku obavy, když si pročítám jak má spoustu holek problémy. Asi začneme jen tak (bez měření apod.) jen si budu vypočítávat ovulaci. Tak držte palce… Už se nemůžu dočkat :)

• Citovat
  • Upravit
avi
115
18.3.04 07:59

Taky jsme se rozhodli mít miminko a tak jsem loni v červenci vy:,–(ila po 10-ti letech HA.Doktorka mě doporučila kyselinu listovou a 2 cykly počkat, aby se tělo dalo hormonálně dohromady.První měsíc po vysazení HA menstruace přišla po 30 dnech, ale pak to bylo 46 a další 52 a byl listopad.To už jsem nevydržela a šla k doktorce.Ta mně na:,–(ila Duphaston (15.-25. den cyklu 2× denně).Tak se cyklus stabilizoval na 30-32 dní a v lednu jsem otěhotněla.Bohužel v 5tt došlo k samovolnému potratu naštěstí bez revize.Takže nemusíme čekat a můžem to zkoušet znovu:-)) Tak doufám, že se to brzo zase povede a hlavně už to bude v pořádku.
Držím všem palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
18.3.04 08:41

Tak to jste mě pěkně vyděsili, tohle nemůžu mužíčkovi ani říct, ale snad se to povede a my to taky nějak zvládnem. S manžílkem jsme říkali,že si dame pauzu od HA a pak někdy v lednu se začneme tulit. Hrozně se těsím. Včera jsem začala sve poslední platičko,doufam že pak hned neotěhotním,musíme s manželem vymyslet něco jiného,protože kondom nám nesedí.Ja nemůžu hned otěhotnět,v červnu končím VŠ chemickou, jednak musím aspoň na chvíli do práce a jednak musím nechat uklidnit mé tělíčko po těch přívalech chemie co se mi do těla za 5 let dostalo.
Bšem vám přeji hodně úspěchů a určitě se někdy někde zase potkáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.3.04 09:04

Ahoj,

nemůžu tady s holkama souhlasit v tom, že po vysazení HA se má udělat pauza kvůli riziku mnohočetných těhotenství - to je fakt ptákovina, lépe řečeno dřív to tak možná fungovalo, ale dnešní pilulky jsou už úplně někde jinde. Hladina hormonů je v nich tak nízká, že vedlejší účinky jsou minimální - málokdo dnes po pilulkách tloustne, má bolesti hlavy atd. jako třeba před několika lety při užívání Cilestu a spol.
Od žádnýho gynekologa jsem zatím neslyšela, že by se měla kvůli užívání HA udělat kdovíjaká pauza. Mě naopak řekl, že se můžeme začit snažit hned a i když jsem měla cyklus i po vynechání HA jako hodinky, otěhotnět se mi podařilo po 4 měsících a čekám „jenom“ jedno miminko :-) Ze zkušeností holek tady na e-mimču se ale zdá, že zatímco krátkodobé užívání HA usnadňuje početí, při dlouhodobým pak chvíli trvá, než se znovu obnoví schopnost otěhotnět. Ale žádný strachy, jestli chcete mimi, zahoď pilulky a nech to plavat - uvidíš, že co nevidět budeš mít toho svýho šmudlu v bříšku.

Věra + brouček 24tt

• Citovat
  • Upravit
65
18.3.04 10:40

Ahoj holky, jsem ráda, že se zde nakouslo toto téma, jelikož se s přítelem snažíme také o miminko a už se nemůžeme dočkat, až tu bude s námi. HA (Cilest) jsem také brala asi 5 let a vy:,–(ila jsem ho v prosinci, od té doby se snažíme. Je to sice opravdu krátká doba, ale stále nic. Protože jsem zde úplný nováček, tak bych se vás zkušenějších chtěla na něco zeptat. Tulíme se asi obden a tento měsíc mám takové divné pocity. Cyklus mám většinou koncem měsíce zhruba 30ti denní, teď kolem 10. dne mě začalo píchat v podbřišku, nebo jsem cítila tlak jako před MS, také mě občas píchá v prsou a v kříži, chvilkama se mi motá hlava a teď mám při sexu nepříjmené pocity (jako dření) a docela mám nafouklé břicho. Z nějakých příspěvků jsem zjistila, že po oplodnění by měla vzrůst BT nad 37°C. Tu jsem sice nikdy neměřila, ale dnes ráno byla BT pouze 36.5°C. Myslíte, že je možné, aby teplota po oplodnění byla takto nízká?
Předem vám děkuji za odpověď a všem přeju hodně štěstí při snažení a budoucím maminkám krásné těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1290
18.3.04 13:05

Ahoj,
taky přidám svou zkušenost.
Po 4 letech jsem vy:,–(ila HA jednen cyklus jsme počkali, spíš proto, abych si ověřila, že je vše o.k, menstruace se dostavila bez problémů, atak jsme se pustili do práce a hned v dalším cyklu jsem otěhotněla.

Měla jsem naprosto skvělé těhotenství a dnes mám krásnou 7 měsíční holčičku.
Všem vám držím palce.
Quatro+Emily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.3.04 14:22

Ahoj,
já myslím, že to je strašně individuální. Já osobně jsem brala HA 10 let, po vysazení mi doktorka doporučila 3 měsíce počkat, než se začněme snažit. Taky mě rovnou upozornil, že první MS nemusí vůbec přijít, resp. že je dost normální, když se hodně opozdí. Dostala jsem MS asi po 37 dnech. Pak jsme se už nehlídali, a otěhotněla jsem hned, jenže asi ve 4. nebo 5. týdnu jsem potratila. Ale doktoři to do souvislosti s tím, že jsem si nedali tu tříměsíční pauzu, nedávali, spíš říkali, že prostě ten zárodek byl geneticky špatný, a že se to stává. Ke konci května už se začneme zase snažit, tak to snad půjde taky jakž takž rychle :lol: Z mých kamarádek většina brala HA taky několik let a některé otěhotněly velmi rychle po vysazení, jiným to kratší či delší dobu trvalo, jedné dokonce 2 roky. Asi fakt strašně záleží, jak si které tělíčko s tím dovede poradit, a jestli je jinak všechno v pořádku nebo jestli má člověk nějaké další zdravotní problémy.
Mějte se všechny fajn a držím palečky :D , Bubinka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová