Začínáme....

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
15.4.04 10:56

Ahoj holky,

pro Mirri: Mirelle jsem brala asi tři roky. Předtím jsem měla asi 8 let Cilest a už jsem ho nechtěla kvůli žílám ale mimi jsme ještě neplánovali. Tak jsem to zkusila bez HA, ale vůbec jsem nedostávala MS. Doktor mi doporučil Mirelle. V únoru 04 jsem ho přestala brát /chceme mimi/ a MS přišla po 38 dnech, pak po 18 dnech asi 4 dny slabé krvácení a potom po 36 dnech /dnes :( / s plnou parádou. Bohužel nevím co znamenalo to krátké krvácení. Jinak to je celkem OK. K doktorovi jsem měla jít dnes, ale když přišla MS tak půjdu až 22.4.04. Snad mi poradí co a jak.

hezké jarní snažení

Miši

• Citovat
  • Upravit
2518
15.4.04 11:08

Re:

Ahoj holčiny,

já jsem první miminko neplánovala. Brala jsem asi 2 roky Trinordiol, chodila do školy a těšila se na studium na VŠ. Pak jsem jednoho dne zapomněla na jeden jediný prášek a otěhotněla jsem! Malého jsem si samozřejmě nechala, vdala se… Studium na VŠ odložila - dodnes říkám, že se k tomu vrátím, ale zatím jsou to jen představy… :?
Dnes jsou synkovi 4 roky a je to pěkný čipera, četík i andílek v jednom… :D
Nyní se pokouším o druhé miminko a nic. V deníku těhulek - „Vánoční dárečky III.“ si klidně počtěte, co mě potkalo…, takže hned, jak se objeví MS, na:,–(ím HA aspoň na 3 měsíce a zkusíme „udělat“ :D miminko. Snad se nám to konečně povede!

Přeji Vám hodně štěstíčka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.4.04 14:33

Vysazení HA

Ahojky, já bych taky chtěla přispět svou troškou do mlýna, ale zatím po pravdě nemám čím. HA jsem vy:,–(ila teprve minulý měsíc a teď čekám na první menzes. HA jsem brala něco přes 12 let se dvěma přestávkama. Před dvěma lety jsem měla trošku problémy, tak jsem udělala pauzu a změnila značku. Teď jsem vy:,–(ila, jelikož si chci dát pauzu před snažením. Doktorka mi řekla, že stačí počkat do dalši menstruace, ale já mám takový vnitřní pocit, že bude lepší počkat trošku déle. Myslím, že to celé záleží na tom, jak moc jsi v pohodě. TAk hezké snažení.
 Johana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.4.04 15:29

Ahoj :D
Já jsem brala HA(Pramino)4roky a v prosinci jsme se rozhodli,že ji vy:,–(ím a pomalu se budeme snažit o miminko.Také jsem navštívila na začátku ledna paní doktorku,abych se dozvěděla,zda nebude lepší nějakou dobu počkat.Ta mi poradila počkat minimálně jeden cyklus,ale ten už nepřišel.Teď už jsem v 19tt.Šlo to fakt rychle.Nejprve jsem se bála,zda jsme opravdu neměli ještě počkat,prý je tehdy menší riziko mimoděložního těhotenství a vývojových vad u miminka,ale teď když vím,že je všechno v pořádku,tak bych se toho nebála.
 Evča

• Citovat
  • Upravit
6
15.4.04 20:40

Ahojda, zdravím povídalky. Taky mám něco, čím bych mohla přispět. HA neberu už rok a půl. Poprvé jsem otěhotněla 4 měsíce od vysazení. Bohužel jsem v 5. tt potratila. :cry: Zítra to je rok od revize. :cry: Ale pořád si říkám, že nejsem jediná, které se to stalo. Že si příroda poradila sama, že tam byl nějaký problém. Nyní se snažíme s manžílkem znova. Zatím neúspěšně. Až do teď jsem kupovala hafo testů, pořád jsem testovala. Kolikrát jsem tam tu druhou čárku možná i viděla, ale vždycky to byl asi jen přelud, protože mi vždy přijela červená teta. Když jsem totiž vydadila HA, menses nikdy nepřišla sama, pouze po provokačce. Pak mi dali 5 injekcí olejovek. Jmenuje se to NEOLUTIN FORTE. Píchá se to do zadnice, vždy 17. den cyklu. Teď mi menses chodí zhruba po 36 dnech. Alespoň tak. Takže teď každým dnem čekám, že zase odletím s plnou parádou. Nebo že by tentokrát ne? :oops: No uvidím. Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.6.04 13:54

jenom zkouším, jak to funguje :?

• Citovat
  • Upravit
17
22.6.04 07:13

Zaciname....

Ahojte
chcem sa spytat, kde mozem zohnat kyselinu listovu, da sa kupit len na predpis, alebo je volne predajna?
Dakujem B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.6.04 07:43

ajojky,
tak mi to nedá nenapsat!!! my jsme se s mužíčkem rozhodli mít miminko po 7 letech svého společného života (po 6 letech s Praminem) loni v listopadu. po domluvě s doktorem jsme raději počkali 2 cykly - ne snad proto, že hrozilo vícečetné těhotenství, ale prý se chlapečkům, kteří jsou počati hned po vysazení špatně vyvíjejí varlátka - tolik info z primariátu urologie!!! My jsme tedy počkali ty dva cykly a hned v lednu se nám to podařilo - tedy docela nás překvapilo, protože jsme se tentokrát ani moc „nesnažili“, jezdili jsme po lyžařských kurzech s dětmi - no snad ten horský vzduch, kdo ví :-)
tak zatím ajoj a držíme palečky Vaneska a Myšátko 23tt+3

• Citovat
  • Upravit
131
22.6.04 08:47

Re: Zaciname....

Borka píše:
Ahojte
chcem sa spytat, kde mozem zohnat kyselinu listovu, da sa kupit len na predpis, alebo je volne predajna?
Dakujem B.

Kyselina listová je jak na předpis, tak se dá od jiného výrobce koupit volně. Ale říkal mi kamarád lékárník, že jednoznačně doporučuje tu na předpis, protože je registrovaná jako lék a tudíž i testovaná, kdežto ty volně prodejné jsou v jiné kategorii (něco jako potravinové doplňky) a kdovíco do nich výrobci ještě cpou. A navíc na recept je to zadarmo. Recept ti může napsat gynekolog nebo klidně i tvůj obvodní lékař.

Dáša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.6.04 15:05

Ahojky, mám dceru (2,5 roku), která byla plánovaná. Předtím jsem brala cca 8 let HA, po vysazení jsem začala s měření bazální teploty a zkoušela jsem si vypozorovat okamžik ovulace. Po 4 měsících jsem otěhotněla. Teď jsem těhotná podruhé, tentokrát to nebylo tak snadné. Otěhotnět se mi podařilo až po roce, opět s měřením bazální teploty. Před druhým těhotenstvím jsem ovšem nebrala perorální antikoncepci, ale injekci, která vždy působila 3 měsíce (bohužel nevím už název). Když to srovnám, tak mám pocit, že mé tělo se dřív a lépe vyrovnalo s tím, že jsem přestala brát klasickou HA než když jsem si už nenechala píchnout injekci.
Když se na plánované těhotenství podívám z hlediska věku, pak myslím, že jsem udělala dobře a trošku si počkala. Dcera se mi narodila v mých 27 letech, druhé mimčo budu mít v 30. Užívám si to. Moc jsem se na děti těšila a vůbec nelituju času stráveného s nimi. Nemám pocit, že by mi něco v životě uteklo. Přeju Ti snadné a bezproblémové otěhotnění a samozřejmě zdravé mimčo. :lol: Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.12.04 20:27

Ahojte holky,
su medzi Vami nejake, co sa planuju zacat snazit o mimi od januara 2005? Ja tento mesiac doberam posledne balenie HA a od noveho roka hura do toho :lol: Len neviem, ci musim ist predtym k dr. na nejake vysetrenie alebo to staci jednoducho nechat na osud..Co by ste poradili :?:
 Smigi

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
19.12.04 19:27

Ahoj, já plánuji začátek snažení od januára (ledna) 2005. Mám vysazeno od srpna (augusta) po 10 letech braní antikoncepce. Moc si přeji otěhotnět hned, tak snad se to podaří. Protože mám astma, budu moct odejít na rizikové těhotenství hned od prvního okamžiku, kdy zjistím, že jsem těhotná, tak se moc těším, že si všechno dokonale užiju.
Pa, Adka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.12.04 14:04

Ahoj Adka,
velmi ti prajem,aby sa vam mimi podarilo co najskor, a aby si si ho v brusku uzila naplno, tak ako planujes :wink:
Ja tiez dufam, ze otehotniem hned v januari (prvy mesiac po vy:,–(eni HA), lebo som bola dnes u lekara a ten mi povedal, ze vzhladom na moju zvysenu hladinu testosteronu mame vraj prvy cyklus najvacsiu sancu, lebo potom uz moze zacat robit znova „neplechu“ v podobe anovulacnych cyklov..Tak si drzme navzajom palceky a snad budeme uz buduce Vianoce travit s krasnymi babatkami :D
 Smigi

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
4.2.06 17:56

zdravím snažilky ï já se zapojuju do diskuse a chtěla jsem se zeptat na vitamínky před těhotenstvím a na tu listovku. Poradíte mi? :P

• Citovat
  • Upravit
1468
4.2.06 20:50

Ahoj.

Taky jsem byla na Praminu a hluboce uvažuju, jak vlastně dlouho :?: :?: :?: , že by 6 let? Nicméně v lednu 2004 jsem antikoncepci vy:,–(ila, v dubnu se vdala a zároveň otěhotněla a v prosinci ( v 35tt) se narodil Radimek. Protože jsem nemohla kojit, hned po šestinedělí jsem opět dostala Pramino. Už ho zase neberu, protože bychom si přáli další miminko. :lol:
V této antikoncepce prý nevadí, pokud bych otěhotněla ihned v prvním cyklu. S manželem to necháváme přírodě. V prvním případě to šlo samo a usuzuju, že psychická pohoda byla to hlavní.
Určitě bych brala kyselinu listovou a ostatní vitamíny podle toho, jaký je kdo příznivec - odpůrce ovoce a zeleniny. Těhu vitamíny - Mamavit jsem brala v prvním a druhé trimestru ( ne každý den).

Plození zdar! :wink:

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová