Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravim zeny, tak zacinam s utrogestanem novy kolo
uvidime no… Moje cykly jsou strasne nahodily
takze do plodnych dnu se proste netrefim
takze dnes mam 2DC a dr mi rekla ze mam brat 16–25dcd po 1–0–1 tablete tak uvidime jestli to bude mit nejakej ucinek…uz by jsme chteli miminko
… jen se trochu bojim abych stihla ovulovat…aby to ten utrogestan nejak nevyrusil ale to snad ne:) tak drzte palce…
a budu rada kdyz napisete taky nejake zkusenosti… a nebo se pridejte pokud taky zacinate brat ![]()
Ahoj @Menorka taky jsem dostala na úpravu cyklu a podporu těhu utrogestan, beru od 16-25DC, já OVU mívám 13-16DC, měřila jsem dva cykly a pak to vzdala, hrozně mě to ničilo, navíc od porodu cítím ovulaci, takže měřit ani nemusím, snažíme se s manželem o druhé od listopadu minulého roku, otěhotněla jsem na konci listopadu, jenže na začátku ledna z toho bylo ZT, 23.1 jsem byla na revizi, za tu dobu jsme si dali na začátku 6 nedělí pozor 2 milování, pak už jsme to nechali náhodě, ale doposud se nám nepovedlo ![]()
od revize jsem měla problémy s bolestí podbřišku ( byly jsem s tím i 2× u doktora, řekli, že mám jít na rehabilitace) a mám asi mám splašené hormony a začala jsem špinit před a po menzes i do 11DC, to už mě přestalo bavit a tak jsem šla po domluvě za doktorem, napsal mi utrogestan, zavádím do pochvy ráno i večer a po zavedení ležím půl hoďky, aby účinná látka hned nevytekla, tak jsem zvědavá jestli to k něčemu bude
@petulik28 konecne nekdo
dekuju
tak aspon ze vis kdy mas ovulku… ja zatim nevim nic
s tim zavadenim dam asi na tebe, cetla jsou plno prispevku s tim ze je to lepsi, neni z toho spatne apod…tak uvidime…jiank porad nevim jestli mi nastavila spravny davkovani s temam mejma cyklama ![]()
@Menorka já četla příspěvky tady na e-mimi a jinde a holky doporučují zavádět do pochvy a k tomu aspoň 20 minutek poležet, u mě není problém, protože ráno dám před vstanutí a večer než jdu spát tak v leže zavedu, ve stoje bych měla problém zavést, často když mám menzes mimo první 2 dny mám problém zavést i tampón, v leže jsem uvolněnější a globulka jde hezky zavést
Holky taky beru v druhe pulce utros a to 18-25 a taky ho zavadim dve tobolky rano a dve vecer.ze zacatku kdyz jsem stym zacinala tak jsem to polikala a bylo my sneho hrozne blbe a byla jsem desne unavena a tedka co zavadim je to v pohode.
@Menorka tak já včera utroš dobrala večer 25DC, včera tt negativní, tak za 2-4 dny příjde menzes, může ovšem i dříve
@hanka1120 je zvlastni jak kazdy mame uplne jiny zacatek
@petulik 28 taky rikala ze je lepsi zavadet tak budu taky
@petulik 28 jinak me napadlo ze tehle mesic zkusim testovat ovulaci kdyz dorazi tak tulenicko a hned druhej den nasadim utros
tak doufam ze to neudelam blbe ![]()
@Menorka utroš nasaď po zjištěné OVU, dříve né, to by mohlo OVU zastavit
@petulik 28 no to je nazor od nazoru nekde pisou primo doktori ze to ovu vubec neovlivnuje to same mi rekla moje doktorka :/ to je tom gulas ![]()
Tak sem v sobotu dobrala utrac a dneska se dostavila mrcha… fakt sem koukala ze to pusobi
… no aspon neco… takze ted to tedy dalo 27 DC, ale bohuzel sem pri to nemela ovulaci, ani sem s tim moc nepocitala prece jenom sem si to zkratila na cca pulku, rekla sem si ze to ted budu jist tahle tri mesice treba se telo samo nejak vzpamatuje a pak bych uz ten ovulacni den mohla mit okolo toho 16 dne
Já zavádím dolů a nepociťuji žádné nežádoucí účinky, jen se mě zdá, že mám větší hlad
, já první měsíc brala do 25DC a měla jsem cyklus 28 dní, snad poprvé v životě, vůbec si nevybavuji, že bych měla někdy cyklus 28 dní
Ahoj holky. Já ted budu dobírat 3. mesic utros (vzdy od 22. do 26. dc). Dr. mi ho napsal, kvuli nepravidelne ms a hoooodne vysoke sliznici a kdyz mi to pry nepomuze, tak me ceka kyretka
Navic, kdyz jsem to nebrala, tak jsem poznala ovulku podle hlenu, ale ted nic takovyho nemam
Je mozny ze pri brani Utro. neni ovu?
@Iveta6 no hlavne se pry ma brat az po ovu… Ja sem si rekla ze ted to bude bra ovu neovu aby nejak naucila telo na kratky cykly a po 3 mesicich zacnu poradne merit kdy ta ovulace teda je pak tulituli a pak nasadim utrouse
jinak ja mela skoro porad velkou sliznici ale prvni co mi dala vyl utro