Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mě ještě napadá švestka, tak by ho mohla popohnat (ale bacha na švestkové přesnídávky, bývají nastavené rýží, takže je to trochu kontraproduktivní)
@marrlinka taky si myslím že by měl víc pít, ale nevím jak do něj dostat víc. Ráda bych, ale popravdě, jsem ráda i za to málo. Cca měsíc zpátky mi nechtěl pít kromě mlíka vůbec nic. Mrkev ho betonuje, tu nedávám. Místo toho máslovou dýni. Mám vyzkoušeno, že zeleninu co dávám kadí v pohodě, i banán s jogurtem (banán samotný ho betonuje), opravdu jsme vysadili maso a byl ok. Dali maso na oběd a děs…
@pusina1 Olivac davam, pomaha, ale jak je maso, tak ne. Teda bez oleje by to mozna mohlo byt i horsi, ale zkouset to nebudu ![]()
@verunB Zkusim se poptat Diky. Mě dr. doporučila nějaky gastro vysetřeni k vylouceni nejakeho problemu. Ale do toho se mi moc nechce, když mu to dělají jen určité „stavící“ potraviny…
@pusina1 ok, budu davat, taky jsem si to myslela. Vic tekutin bych rada, ale nevim jak.
@natyber mívá syrové jablko dopoledne k svačině (opravdu po něm kadí líp, pokud nemá tuhý „špunt“ z oběda). Kdy ho dáváte? Když dám jabko i odpoledne, stejně nepomůže kvůli „špuntu“ tuhého oběda.
@marrlinka Asi by to chtělo spíš syrovou švestku
nezkoušela jsem, ale to jablíčko docela zabírá.
@marrlinka se švestkou bojujeme, dala jsem mu do jabka s banánem (ty kadí v pohodě) lžičku švestkové kupované přesnídávky (mix. jen s jabkem), plival to a nechtěl. Zkoušela jsem to víckrát (ne po sobě)a bez úspěchu. Stejně i švestkové šťávičky na pití. Jinak díky za upozornění na tu rýži, koho by to napadlo ![]()
@xmellonekx my co jsme začly s příkrmy, tak jsme měly stejnej problém, malej i málo pije, jen se kojí a jinak nevypije nic navíc, někdy se to zvládnulo víc kojením a někdy to byl fakt boj, ale po několika měsících se to urovnalo
prdíky ho trápily hodně právě kvůli tuhé stolici a občas ho trápí i ted
jinak u nás právě zabírá ta švestková přesnídávka, ale taky ne vždy
ted co se víc pohybuje se to hodně upravilo díky tomu
zatím bych se teda vyšetření vyhnula, obzvlášť, když jsi si celkem jistá příčinou
zkusila bych jiný druh masa
a zkusila bych když dáváš maso, přidat k tomu cokoli více projímavého (třeba ten olej co dáváš, nebo i švestkové pyré) a nebo víc tento příkrm naředit, aby byl více jako polévkový, to by také mohlo pomoci
jinak je mi líto, že nemůžu moc poradit, ale přesně vím, jak se cítíš
vždy jsem trpěla s malým, že vím co mu je a nemůžu mu moc pomoct
jinak maso opravdu potřebuje ke zdravému vývoji, takže bych ho určitě nevynechávala úplně
My davame svestky
a to je potom neco
taky se ji nechtelo kadit ![]()
Já teda dávám malé do příkrmů máslo a ne olej, přijde mi to lepší. A jaké mu dávaš maso? třeba by stačilo změnit jenom to. My jsme s pitim u malé taky strašně dlouho bojovali. Napřed jsem ho do ní dostala jen po lžičkách ( ředěné štávy od Hami), nic jiného nechtěla…pak se rozpila a ted už pije i čaj a vodu. Jinak nám taky pomáhá jablíčko a kupodivu i brokolice. Květák jsem jí dala jen jednou a to už v životě ne…strašně se po něm zacpala…
@petramrk bohužel už nekojím, asi před 3 týdny přestal chtít k prsu, tak je na UM. Pořád doufám, že se s tím pitím umoudří časem, ale do té doby to bude asi boj. Prdy nás trápí od narození, teď už je to trochu lepší, jak se převaluje, pokud teda není zacpaný
Takže naprosto stejně jak u vás. Bojkotuje vše, kde švestky cítí, ale dneska si dal trochu švestkové šťávy ředěné, tak mu zkusím do příštího masa přidat trochu přesnídávky, díky
Uvidíme, jaký má chuťový radar ![]()
Zkusím ještě místo králíka třeba krůtí a uvidíme, snad se to srovná.
@Mysis jak švestky davate? Mam jen zmražené syrové a zavařené (jako kompot s cukrem). Jinak holt do podzimu kupované přesnídávky.
@Martina 25 Právě já radši kvalitní olivový olej, než polské máslo (dobré ne vždy u nás seženu). Dáváme zatím domácího králíka (tvářičky a libové kolem páteře). Jinak taky zkouším od Hami Hamánka bez přidaného cukru, ředěné jsou celkem dobré, třeba se chytne. Brokolici má rád, i když ho nadýmá. Nechápu ale jednou jsem vařila brokolici ve vodě (poprvé), namixovala jsem jen hlavičky bez vody a nenadýmala. Podruhé jsem udělala v páře, potřetí zase ve vodě a obě nadýmají jako blázen… nevím v čem je zakopaný pes, jak se mi to poprvé podařilo
Zkusím tento týden vařit počtvrté a uvidíme ![]()
@xmellonekx já naštěstí kojím a doufám, že to vydrží minimálně do doby než se naučí pít, dnes jsem do něj narvala asi 20ml za celej den, lžičkou čaj - chutnal mu a docela by si dal, ale dám mu čtyři lžičky a pak si hraje a za hodinu to vyblije, u nás je asi problém, protože dřív blinkal hodně, ale na reflux se to doktorce zatím nezdálo, no mě taky ne, ale asi něco podobnýho tam bude, jak má řidší, tak to hází, i když ted už hází fakt jen to co je úplně vodový, mlíko už nevyhazuje, tak snad se postupem času upraví i tohle a mezitím se naučí pít
malá se naučila pít až někdy kolem roku a to jsme ji pořád musely nutit, ale ona se chtěla dost kojit, takže s tekutinama problém nebyl
malej už o to kojení zase tolik nestojí, teda přes den, večer a jednou za noc by to bez toho nepřežil
ale i UM je tekutina, tak když bude pít to, tak aspoň něco ![]()
když náhodou objevím něco, co nám zabírá, tak napíšu ![]()
jinak včera byl zabetonovanej a já pořád řešila z čeho a tu jsem se dočetla, že květák a ten právě měl předevčírem k obědu, takže jsem zas o trošku chytřejší
@xmellonekx No u té brokolice právě nejvíc nadýmá ten košťál, takže já vykrajuju fakt jenom ty hlavičky ( sice je z toho bordel, ale furt lepší než aby to pak holku nadýmalo
, taky to vařim ve vodě. Tak třeba zkus kuřecí maso nebo krůtí…Snad se vám to brzo srovná:-)
@ Martina 25 taky davam bez kostalu, mozna to vzdy nadyma jinak v kombinaci s dalsi casti jidla.Snad se to brzy srovna, jinak nas ceka gastro(pry pro jistotu).Zkusim jeste krutu a uvidime.Diky a preju hlavne hodne zdravi!:)
@xmellonekx píše:
@petramrk bohužel už nekojím, asi před 3 týdny přestal chtít k prsu, tak je na UM. Pořád doufám, že se s tím pitím umoudří časem, ale do té doby to bude asi boj. Prdy nás trápí od narození, teď už je to trochu lepší, jak se převaluje, pokud teda není zacpanýTakže naprosto stejně jak u vás. Bojkotuje vše, kde švestky cítí, ale dneska si dal trochu švestkové šťávy ředěné, tak mu zkusím do příštího masa přidat trochu přesnídávky, díky
Uvidíme, jaký má chuťový radar
Zkusím ještě místo králíka třeba krůtí a uvidíme, snad se to srovná.
@Mysis jak švestky davate? Mam jen zmražené syrové a zavařené (jako kompot s cukrem). Jinak holt do podzimu kupované přesnídávky.
@Martina 25 Právě já radši kvalitní olivový olej, než polské máslo (dobré ne vždy u nás seženu). Dáváme zatím domácího králíka (tvářičky a libové kolem páteře). Jinak taky zkouším od Hami Hamánka bez přidaného cukru, ředěné jsou celkem dobré, třeba se chytne. Brokolici má rád, i když ho nadýmá. Nechápu ale jednou jsem vařila brokolici ve vodě (poprvé), namixovala jsem jen hlavičky bez vody a nenadýmala. Podruhé jsem udělala v páře, potřetí zase ve vodě a obě nadýmají jako blázen… nevím v čem je zakopaný pes, jak se mi to poprvé podařiloZkusím tento týden vařit počtvrté a uvidíme
No ne primo svestky…kupujeme svestkovou stavu lro kojence nebo presnidavku
a nas to vzdy prozene ![]()
Ahoj, obnovuji diskuzi. Můžu do prvních příkrmů přidávat kapsli laktobacilek Swiss baby, prosím? Dceři jsem začala dávat dýni a mrkev a myslím, že ji dělá problém kakání. Tak jsem zas přešla na plné kojení. Má 6 měsíců.