Zácpa při zavádění příkrmu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.7.10 11:50

zácpa

Syn, 7m, při zavádění příkrmu, zejména kaše začal trpět zácpou. Ne normální-dle mého soudu, ale hroznou. Kakáme s teploměrem, tuhé,někdy hroznovité bobky nechtějí ven a malý moc trpí.Takto to trvá už tři měsíce, vyzkoušeli jsme veškeré ovocné šťávy i příkrmy, vyřadili banány, mrkev, rýži ad.,změnili mléko na sensitive a stále nic, spíš horší. Co ještě vyzkoušet? Pohybu má až až, jinak je veselý, spokojený raubíř.Je možná alergie na BKM?Díky za jakoukoliv radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lenka76
5.7.10 12:29

my teda nemame problem se zacpou,ale sestrenici prcek takhle trpel.jim pomahal svestkovy dzus,pak taky pry tepla prevarena voda..jinak to je asi otazka pro doktora.musi to byt hrozny,chudinka malej.videla jsem od sestrenky malyho a to byl vzdycky boj,pro oba :cry: doufam,ze to brzy vyresite.

• Citovat
  • Upravit
9044
5.7.10 12:40

Taky s tim zkusenosti nastesti nemame,syn kaka i 4× denne,ale vim od kamradek,ze jim pomahal hruskovy dzus,nejaky odvar z ovesnych vlocek a dobra je i Laktuloza
Preju hodne stesti,aby se to spravilo a synek netrpel!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
5.7.10 12:53

mi na malého zabírá perfektně meruňková přesnídávka.a tu kaši ještě dáváš?co třeba ji týden vynechat jestli to nebude lepší a nechat ho jen na mlíčku?a nebo mu taky dávej třeba laktobacílky od swissu nebo jiné probiotika,at se mu spraví příšerky ve střevech :wink: a doplňovat tekutiny,slabý čajík,nebo ředěné šťávičky.snad to brzy přejde.držím palce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
5.7.10 13:11

U nás spolehlivě zabírá švestková šťáva od Hippu a dokonce 2× jsem dala 1/4 glycerinového čípku, dle rady doktorky,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.7.10 13:56

Díky, Lactulosu i laktobacilky jsme zkoušeli, teď dávám biopron, ale už jsme dospěli do takové fáze, že od včerejška jsme znovu na mlíčku, tak uvidím, jestli to zabere a příčinou byly příkrmy. S doktorkou to řešíme, už jsme se domlouvali i na případné vyšetření pokud nezabere změna mlíka. Jinak dávám často jablečnou šťávu, občas hroznovou, obě ředěné vodou, pije myslím dost a taky proto je stolice jeko tuhá kaše. Dřív, když tolik nepil, měl ji sušší a aspoň odpadávala, ale teď je to opravdu boj pro oba a navíc už se naučil stahovat půlky, jakmile mu ohnu nožičky. Takže už jsem to nevydržela a zkusila vrátit se k tomu mlíku, uvidíme. Jinak dík za rady, každá se hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
5.7.10 22:10

No muzes vyzkouset hodne veci - jak jsi psala ty stavy, tak asi nejlepsi je svetkova mylsim, ze ji dela Hipp, pak se doporucuje hodne tekutin, dobre je take pridavat olivovy olej (samo extra virgine) do zeleniny - prvnimu synovi jsme tam dvaala fakt hodne :-) no a u droheho i zase pomohl odvaz z hermanku - no a aby mu to chutnalo davala jsme mu do toho presnidavku.
Nebo zkus koupit laktobacilky jsou uz pro deti mylsim od 1 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
4.11.10 09:47

švestková šťáva u nás taky pomohla. Taky jsem do každýho příkrmu dala drobet olivovýho oleje nebo másla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janca.kk
5.11.10 11:19

Zácpa

Tak vidim, ze je to uplne normalni. S nasi Adelkou jsme meli obdobny problem, taky zacala stolice vynechavat. Bylo to jednou za dva nebo tri dny. Vecer poplakavala a bolelo ji brisko. V lekarne mi poradily Biopron Junior. Jsou to probiotika pro uz takhle male deti. Pridavala jsem do kase po pul sacku a muzu rict, ze se stolice po 4 dnech hezky zpravidelnila… Vzdycky kdyz snime neco spatneho nebo kdyz boli brisko dame Biopron Junior a je klid. Sezene se v lekarne na volny prodej a muze se uzivat dlouhodobe. Urcite vyzkousej. Janca

• Citovat
  • Upravit
109
22.4.14 21:32

Ahoj, prosím nemáte někdo zkušenosti, co bych mohla na synovi 7,5m. zkusit (myslím trik, nebo nějaký postup) :) Celkově má nahrazeno mlíko obědem (zelenina, maso-zatím domácí králík, žloutek), dopo svačinou (ovoce), odpo svačinou (bílý jogurt většinou s ovocem). Problém máme hlavně s masem - dávám trošku (asi velikostně jako Tofiffe) do zeleniny max. 3× týdně, celkové množství oběda cca 200ml řidšího pyré. Po masu se ale vždycky nemůže vykakat, špatně nebo vůbec přes to nepřetlačí prdíky, takže nás trápí bříško maximálně jak může. Dávám probiotika i oliv. olej. Vypije přes den max. 100ml fenyklovýho čaje, nic jiného ani více tekutin mi bohužel vůbec nechce pít i když nabízím a nabízím. Jinak pije cca 400ml UM a 150-200ml kaše večer.
Když nekaká den, pomůžu mu a kaká úplně bobečky jak od ovečky (viditelně oběd s masem a pak jdou krásně svačiny bez problému). Hned je pak veselý, jak se mu uleví od bolesti a může i zase vesele prdíkovat…
Mám mu to maso vůbec dávat? Nebo ho nedávat a třeba počkat měsíc?
Díky všem!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
22.4.14 21:39

Jednak si myslím, že málo pije a proto špatně kadí a pak záleží, co jí za zeleninu…nemá to třeba po tom? a co dáváš za přílohy? obecně hodně staví rýže a mrkev a jejich vzájemná kombinace (po ní je náš taky zabetonovanej) a pak třeba květák, brokolice, luštěniny, u nás trochu i řepa.
seš si jistá, že je to z masa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
22.4.14 21:40

My jsme pridali do prikrmu olivovy olej pro mimi od alnatury a pomohlo :palec: staci trochu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
22.4.14 21:42

@xmellonekx mě mudra doporučila lactulosu a funguje :palec: Koupíš normálně v lékarně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
22.4.14 21:43
@xmellonekx píše:
Ahoj, prosím nemáte někdo zkušenosti, co bych mohla na synovi 7,5m. zkusit (myslím trik, nebo nějaký postup) :) Celkově má nahrazeno mlíko obědem (zelenina, maso-zatím domácí králík, žloutek), dopo svačinou (ovoce), odpo svačinou (bílý jogurt většinou s ovocem). Problém máme hlavně s masem - dávám trošku (asi velikostně jako Tofiffe) do zeleniny max. 3× týdně, celkové množství oběda cca 200ml řidšího pyré. Po masu se ale vždycky nemůže vykakat, špatně nebo vůbec přes to nepřetlačí prdíky, takže nás trápí bříško maximálně jak může. Dávám probiotika i oliv. olej. Vypije přes den max. 100ml fenyklovýho čaje, nic jiného ani více tekutin mi bohužel vůbec nechce pít i když nabízím a nabízím. Jinak pije cca 400ml UM a 150-200ml kaše večer.
Když nekaká den, pomůžu mu a kaká úplně bobečky jak od ovečky (viditelně oběd s masem a pak jdou krásně svačiny bez problému). Hned je pak veselý, jak se mu uleví od bolesti a může i zase vesele prdíkovat…
Mám mu to maso vůbec dávat? Nebo ho nedávat a třeba počkat měsíc?
Díky všem!!!

Nemela bys prestat davat, maly maso potrebuje k vyvinu mozku! Urcite by mel vypit vic tekutin.

Příspěvek upraven 22.04.14 v 21:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
22.4.14 21:44

Dávám nastrouhané (šťavnaté) jablko, to vždycky pěkně prožene :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...