Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ja mam doma jak ten fenyklovy, tak jablecny, ale bojim se dat oba kvuli alergii, myslim, ze radeji zavedu novy prikrm, nez tenhle (jakykoli) caj
slazenou vodu mi doporucila mudra na zacpu - sama spontanne, ani jsem se ji neptala
Madi, já dávám ten jablíčkový, ale dávám ho míň, takže není tak sladký. A navíc mu ho dávám jen 50 ml odpoledne. Dopoledne klasiku heřmánkový - 100 ml.
Derido, ano, ten jablíčkový je sladký.
Tak už jsme kakaly!!! taková radost z kadějí ![]()
Pudli mám ji dávat ty laktobacily??? jen tak preventivně? i s těma probiotickýma kapkama? nebo dávat jen ty prob.kapky?
deri tak ji treba davej ty kapky a az to dojdou, takl ty laktobacily, nebo to michej - podle me je to uplne jedno. smesi jsou spis lepsi, nez monokultura.
gratuluji k hovinku
my dneska mame uplne granule, dala jsem mu maly kousek cipku a cekam. jak ma zacpu, i mene pije, coz je dost kontraproduktivni, ale nevim, jak do nej tu vodu narvat…
abych ti rekla, jak to delam ja, tedka davam jen ten dophilus, protoze je rozpustny, ale mozna mu zamicham lacidofil do kase k obedu. m,nozstvi odhadfuju - dophilus se ma davat po odmerkach, ale odmerka neexistuje - pribalena neni a sehnat nejde…
Pudli, malá se dnaska ráno tak dos…, že zašpinila tři plínky. Budu dávAT TY PROBIOTIKA, tak snad se to už nebude opakovat.
Prosim tě, jakou dáváš večer kaši? mám koupit mléčnou nebo nemléčnou?? začnu už večer kaší, v noci zase blila jak divá, tak snad jí kaše zacpe.
tak u nas se uz taky kakalo ! zajimavy, dala jsem mu mixovanou bramborovou kasi a vykakal celou tuhou bramboru
asi mu to traveni funguje nejak naopak ![]()
deri ja zatim davam jen mixovanou bramboru v poledne a snazim se mu ji narvat i vecer, aby jako spal, ale nejak bez uspechu - zkousela jsem to teda rozmichany v mliku ve flasce … nechce to. dneska mu ji zkusim dat lzickou.
rejzovou mam pripravenou instantni ale cekam, az se ten atop alespon zastabilizuje, stejne se v tom budu púlacat, je mi to jasny ![]()
jo deri kase na bliti funguje, po kasi ma jen minimalni blinky
tak jsem koupila rýžovou nemléčnou, chci zkusit, jestli si to vezme ze lžičky. Jenže jsem ji zapomněla u mamči, takže zítra.
Hezky večer, nechce se mi dočítat celou diskusi.Přečetla jsem si jen uvodni příspevek. Nas Tom je na UM od narozeni - plne od 2 m. Ze zacatku mel Bebu.Kakal plastelinovou hmotu.Nemohl vytlacit,musela jsem pomahat nozickami. Dr. mi v tu dobu doporucil delat mu mliko do vyvaru z ovesnych vlocek. Fungovalo to,ale ja si rekla,ze mu preci nebudu delat cca 2 roky mliko do vyvaru z vlocek.Tak jsem zmenila na Nutrilon a je klid. Tim chci rict,zkus mu to udelat do toho vyvaru. Na netu urcite najdes recept. Jinak TOmik kadil desne tuha hovinka,kdyz jsme zacli s prikrmy.Zacala jsem mrkvi,tak hlavne po te. Pomohla stavicka ze svestek a nebo kdyz byl starsi (cca pul roku) tak Aktivie. Drzim palecky,at uz to netrapi.
Ted čtu,ze davate ryzovou kasi. Tomik mel po ryzove kasi jeste vetsi (v noci) hlad. Mnohem ucinnejsi byl Nutrilon na noc. A hlavne ho ta kase (ryzova) desne zastavovala (nemohl se vykadit),tak jsme zkusili od 8 m. normalni obilnou.Kasi moc nechtel,tak dostaval to mlicko a od roka chleba,rohlik s necim a byl klid ![]()
jo rejze prej stavi. me to mudra rikala i o brambore, takze snad zacit rovnou s kvetakem a kyselim zelim.....
ježiš a já se těšila, že po té kaši bude spát jak dudek, ona dneska kakala 2krát. Já chci zkusit tu kaši hlavně kvůli zvracení, ona furt bleje, ted i v noci, každý večer se po 40 minutách vzbudí a mele sebou,někdy grká někdy bleje. Včera jsem ji nosila 2 hodiny ve zpřímené poloze, záda mám už hyn.
Holky, pozor na ten jablečný čaj s medunkou od hippu. Já ho malému taky koupila, aby měl změnu - do té doby měl fenyklový a jel mu. Jak ochutnal ten medunkový, tak nic jiného pít nechtěl, navykl si na tu sladkou chut. Navíc je granulovaný a slazený
My měli pak velkej problém přejít na nějaký normální neslazený čaj.
Možná bych na tu zácpu zkusila hodně naředěnou švestkovou šťávičku, když nechce vodu ani čaj. Nám zázračně pomáhali švestkové přesnídávky, ale na to je ještě malinká.