Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Mata132 Jj zácpa je ošklivá věc. Jak je ditko velike? U nás zavírala ještě cuketa do prikrmu. I kdyz z te jde uvařit polévka i pro vetsi a tam pridat i nejake ty vločky. Také ty zmíněné Švestka jsou super. Mala stavu nepila, ale vývar ze sušených po lžic krach zvládla. Ted je zvyká sušené v celku. Dále pokud ji uz jogurty do nich se dá přidat různé ovoce. Uz samotný jogurt to krápet naredi.
Jsou mu 3 roky. On to má vždy po nemoci, když dávám např. jitrocelový sirup nebo jiné sirupy na kašel. Už to měl asi 3×, bohužel jsem to vypozorovala až teď, že je to z těch sirupu. Zácpa maximálně 2 dny. Jen ten „proces“ kolem toho. Kňourá celý den, nehraje si a nervozně chodí po bytě. Říká že „bolíky“ a pak najednou že ne. Podle mě má v sobě nějaké blok, jak ho to bolí a bobek je dost pak veliký ale ne úplně tuhý. A to mu je podle mě nepříjemné to vykakat. Kdysi když byl malý jsme na to brali Duphalac. To je asi spíš na upravení stolice. Zkusím teď pár dní tu švestkovou štávu a pak asi ten Duphalac.
Mi doktorka radila rozvarit hrusku s cukrem, pry to zarucene funguje.na nas teda nefungovalo, ale zkusit to taky muzes. anebo, pokud to ma jen takto narazove, tak existuje prirodni detske projimadlo EASYLAX- je to jen nejaky ibisek a glycerin, je to setrne, strikne se to do zadecku a maly se vykaka hned…
@luca241 tak to si znacim. Ne ze bysme na zácpou trpěli, ale nikdy člověk neví
. Zatím jen jednou a to hned prvni bobek. Kdy to male mimi tlačí a pláče. Kdybych u sebe nemela mou mámu tak pláči s malou ta mi poradila, ze pokud to ma vylézt tak at raději hned a at ji pomůžu. Tak jsem stačila nízký na brisko a bylo to. Další jak ani uz bylo ridke. Potom jsem tady četla, ze začínat mrkvi je vyloženě blbost. Od te doby varim střídavě tak aby se to nezahudtilo moc.
@dalif píše: Víceten sirup je předražený a nedělá nic dobrého je to směs cukrů blbost předržená z lékárny
@šetřím píše: Více
A to ti leží v zaludku natolik, že máš potřebu reagovat na příspěvek z roku 2006? ![]()
@Mata132 Téma mi legrační nepřijde. Zácpa není nic příjemnýho. Jen nevím co si představit pod ovesnýma vložkama