Zácpa a ovesné vločky

59
16.1.06 09:54

Martino,

zkouseli jste uz ovesne vlocky? Ty jsou proti zacpe.

Nase mala uziva zelezo a mela po nem zacpu. Od te doby co ji rano davam ovesnou kasi tak problem zmizel.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
300
16.1.06 10:42

Ahoj Martino,
jestli ti ještě zbyl nějaký doplněk s lactobacily tak bych to zopákla, my máme třeba NutrolinB sirup , no a potom samozřejmě jogurty s lactobacily…Jinak na zácpu je taky dobré zařadit do stravy olivový olej.. Tak ať jste brzo fit! :D
Iriss + 2kluci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
16.1.06 11:05

Ahoj,
zkuste ráno začít jogurtem, pokud to malý zkousne. To by mohlo zabrat.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1825
30.1.06 22:19

Ahojte, kousek vedle jsem psala, že se nám osvědčilo kiwi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
30.1.06 22:26

Martino,Duphalacu se neboj.J9 jsem ho dávala synovi taky a bylo to v pohodě.Kakal mi tak jednou za týden a vždycky u toho plakal.Vybrali jsme ho víc než půlku,potom se to ustalilo.A když bylo potřeba tak jsem mu ho vždycky 2×-3× dala a bylo po problému.Nedávno jsem zbyteček vyhodila.Stačilo nám jedno balení.
Dobré projímadlo je prý i švestková přesnídávka.
 Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1825
30.1.06 23:43

Marty, mám takový dojem, že borůvky jsou spíš protiprůjmové. Co říkáte, holky? A s kiwi přeju dobré pořízení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
31.1.06 00:24

Marty ako dieta som dost trpela na zapchu a pomahalo mi vypit pohar vlaznej vody nalacno.
Dalej ovsenne vlocky na ranajky, ta slivkova stava je tiez dobre, celkovo vela tekutin. Vyborne je acidofilne mliecko.
Med v tomto veku by uz nemal byt problem :-)
Prajem Patriskovi co najskor pohodove kakanie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
31.1.06 09:43

Vlazna voda, ale to po ranu moc nechutna, pak ovesne vlocky ty pomahaj dost zarucene..
co se tyce Duphalac, neboj nevznikne zavislost je to jen laktuloza, sirup mlecneho cukru.. ( jo regulax, laxygal to jsou veci,kt.bych se bala )
chce to hodne tekutin..

at vam to jde !!

Poznala zacpu v tehotenstvi a teprve pak zacala chapat starenky co chodili do lekarny pro caj ze senny nebo laxygal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
31.1.06 20:01

Ahoj,taky jsem si s našim prckem dost užila a pomohlo tohle:večer dát ovesné vločky do vody,ráno smíchat s jogurtem,dosladit medem. Funguje to. A taky hodně pít. Větším dětem dát sušený švestky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
1.2.06 09:39

Ahoj Marty 1, kompot bych určitě zkusila,taky můžeš sušený švestky namočit do vody,změknou a pak je pokrájej na drobno do jogurtu. Ještě doporočuju nastrouhat jablka i se šlupkou a pak hurá na nočník :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
2.2.06 11:54

zácpa

Nám zabírá švestková přesnídávka od Sunárku:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
8.2.06 12:12

Tak taky zkouším všechno možné a nic. Malá má 2 roky a chodí tk po dvou až 3 dnech. Dnes je středa a byla naposledy v neděli. ovoce má, zeleninu má, fakt nevím. Koupila jsem sušené švestky a nevzala je do pusy. Udělal jsem vývar z vloček ale teď nevím raději dávat celé? A musím je uvařit?

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
8.2.06 12:19

Vzpomínám si na své těhotenské zácpové obtíže… Pro dospělého je skvělé po ránu musli s jogurtem(u nás doma už zavedená tradice). Nevím, jak je tvé děťátko staré… Skvěle totiž zabírá lněné semínko. Dospělý klidně může rozkousat, u menších dětí stačí přidat třeba do bílého jogurtu. Zabírá spolehlivě a možná je to lepší řešení než věci z lékárny…

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
8.2.06 13:06

Čau martinko, tak štávička ze syrové mrkvičky je na změkčení. A hodně vlákniny, takže různé vločky. A sušené meruňky, jenže se nesmí oplachovat, a to nevím, jestli by děti mohly neopláchnuté sířené meruňky. Borůvky jsou proti průjmu, v létě vždycky zavařuju a hned dávám, když je problém. Kaká pak hned perfektní černé bobečky :D . Pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
9.2.06 08:06

Ahojky, jestli máš zavařené meruňky, tak zabírá ta šťáva zředěná vodou. u nás to zabírá od malička a moje mamka mi to také jako dítěti dávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí