Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé maminky, chtěla bych vás požádat o radu. Máme 14 měsíčního chlapečka a nemůžeme mu vyléčit rýmu a následně hlenitý kašel. Byl hodně nemocný, měl kašel, rýmu a chycené průdušky a to bylo ještě před vánoci a od té doby se té rýmy ne a ne zbavit. Mívá to hlavně v noci, kdy se probouzí tím jak má plný nosík a nemůžu ho ani pořádně nakojit jak u toho nemůže dýchat. Používáme Nasivin, což mu trošku uvolní dýchání, pak Vincentku a střídali jsme i Otrivin a od doktorky jsme dostali kapky hned dvoje dělané v lékárně a nic mu pořádně nezabralo a už se tím trápíme tak dlouho. Malý má navíc v noci tak hlenitý kašel až se tím dáví a už nám nepomáhá ani Mucosolvan sirup. Teď zkoušíme i Musocin s medem, ale napadlo nás jestli nemůže mít na něco alergii, protože si mne i očička a tak si nevíme rady.
Spinká na polštáři který má prý protialergickou výplň. Také nás napadlo jestli nemůžu mít alergii i já, protože už asi 2 roky každé ráno smrkám a tak jestli to nemá malej ode mě. Můžete mi poradit, zdali potřebuji na alergologii doporučení od svého lékaře? Pochybuji totiž že ta naše doktorka by tam malého poslala sama. Za radu vám moc děkuji.
Pa pa Janča a Tomík
Ahoj,
neporadím ti, jestli to může být alergie, nebo ne. Třeba má oslabenou imunitu.
Ale na alergologii určitě doporučení od pediatra potřebuješ, bez něj tě nevemou, alespoň u nás všude to tak je. Ale když se to bude opakovat nebo nebude končit, určitě by to tvoje doktorka měla začít řešit nějak jinak než kapkama apod.
Toť můj názor.
Lenka
Ahoj Jančo,
může to být i počasím, je pořád ta hnusná inverze.S tím smrkáním u tebe- já to mám už spoustu let, ale ráno se vysmrkám a dobrý.Alergii nemám, jen zbytek nosní mandle. Pokud malej odkašlává a nemá suchej kašel,asi nemá smysl dávat mu něco na rozpouštění hlenu-jako je mucosolvan a pod. píšu to tady skoro pořád dokola, ale čistila bych vzduch éterickými oleji a použila tymiánový krém, to je přírodní antiseptikum a desinfikuje dýchací cesty. jinak, poud nic nazabírá a je bez teploty, tak bych to šacovala fakt na to počasí a malej se ti prostě takhle čistí.nějakou dobu bych zkusila nechat ho doma, větrat pouze ráno a večer - na chvilku.
pokud nemůže kvůli kašli spinkat a chceš vyloženě něco „z lékárny“ tak Silomat, nebo Sinecod sirup, ty jsou na dráždivý kašel a ty noční záchvaty trochu tlumí. Určitě nedávat společně s Mucosolvanem a pod.Nám osobně to moc nazabírá, ty bylinky jsou lepší.
ahoj Eva.
Ahojky, na rýmu nejlépe pomáhá olynth spray, je sice až od dvou let, ale já ho malému dala v patnácti měsících a během dvou dnů bylo po rýmě, a na hlenitý kašel je perfektní sirup Hedelix, ten může být i pro miminko. Určitě to zkus, a když se budeš držet dávkování, tak malému určitě neublížíš, obojí můžeš koupit bez předpisu a já si to nemůžu vynachválit. Nepřihlášená Raul
Ahoj Jani,
tak jsme na tom stejně. Péťa měl v říjnu horečky, kašel a rýmu. Vyléčeno. Od té doby, ale neustále kašle. Přes den si toho ani nevšimnu, to si pokašle jednou dvakrát, ale v noci je to nepříjemný. Už jsme vypili 2 lahvičky Mucosolvanu, kdybych šla k dr., tak mi předepíše opět… Mucosolvan.
Tak jediné co mě napadlo je alergie.
Moje kamarádka byla na alergologii bez doporučení lékaře. Takže pokud to nepřestane, tak se tam asi vypravíme.
Naštěstí nemá rýmu.
Tak ať je to jen protáhlá rýma!
Alča.
ahojky,má dcerka taky kašle už od prosince, od doktorky jsme dostali ATB, po nich 2 dny nekašlala a pak začla znovu, ted jsem dávala mucosolvan, po něm odkašlávala, ale kašel je stále, býval v noci, ted je hlavně ráno, černý kašel prý to není, ale nevěřím tomu, doktorka řekla, že to je přeléčené ATB.Už k ní nechci jít znovu, napsala by další ATB.Takhle to dělá s každým děckem, na:,–(í ATB a potom jsou oslabený a nezabírají jim.Ten Hedelix zkusím, na rýmu jsem dávala Vincentku sprej, je dobrej i jako prevence.Pokud máte nápady další třeba na zábaly, tak pište.
Ahoj maminky, moc vám děkuji za rady a tipy. Začali jsme užívat Mucosin sirup s medem a zdá se to být lepší, ten kašel už má slabší a v noci se budí jen jednou namísto třikrát a rýma se taky zlepšila díky Nasivinu..... moc děkuji a přeji krásný den.
Ahojky,včera odpoledne byla malá chvíli venku, přišli jsme s brekem, nedala se uklidnit, makala si pořád ne pravé ouško, jeli jsme k doktorce a ta řekla, že z toho kašle a zahlenění se to dostalo do ucha, měla je červené, sestra jí ta dala gázičku namočenou v lihu, na tu bolest dostala čípky Paralen, po nich se doma uklidnila a usla. pak se vzbudila a byla jako živé stříbro, nevím jak to. v noci taky spala a dnes je taky dobrá, tak nevím co to bylo.Ale stala se ještě taková malá kuriozitka, ráno jsem chtěla malé tu gázičku vydělat, ale neviděla jsem ji tam, začala jsem mít strach, že to má uvnitř ouška.Tak jsem volala sestře,ta mě řekla,že mám přijet.Jenže v čekárně bylo moc dětí, a tak jsem to vzdala a jela domů. Při vyslékání malé jsem na stole uviděla něco bílého, a trefa,byla to ta gáza, spadl mi kámen za srdce, měla jsem strach, že to má hluboko uvnitř a nepůjde to ven.Naštěstí to dobře dopadlo. Jo a ten kašel je taky lepší,a to po vysazení mucosolvanu.Tak mamky, pokud máte taky takové kuriozitky nebo podobné, tak se ráda o to s vámi podělím