Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky
maminky, myslite, ze je mozne aby 6ti mesicni mimco melo zacpu po mleku (Kendamil), ktere davam pouze 1 - max 2× denne? Zbytek je me odstrikane mleko a prikrmy (zelenina, maso, ovoce). Diky ![]()
Těžko rict. Moje dítě to mělo i jako plné kojene. Zařadila bych do stravy více ovoce na změkčení stolice ( meruňky, svestky, hrušky) a ubrala bych třeba ryzi.
@Tuhy_LU to vse jsem udelala, uplne jsem vyradila ryzi a banan. Zaradila jsem hodne ovoce, uvidime snad se to zlepsi.
Mala zatim neplace, ale tlaci jak blazen a jde z ni jen kralici bobek ![]()
U nas treba delala zacpu varena mrkev v prikrmech, tak jsem pak nedavala, nebo jen v mensim pomeru… Mala jinak basti Kendamil cca od 1.mesice, a i ted ho ma rano a nekdy chce trosku pred spanim, je ji 20m a nikdy zadny problem.
@Konys ano mrkev jsem taky ubrala, ale uplne nevyradila
davam ji take hodne caje…v lekarne mi dali laktulosu, tak uvidim, zda ji to aspon trochu pomuze.
Holky dik ![]()
@Raduska870 a ten Kendamil vam basti nejak nove? Nebo ho ma uz nejakou dobu?
@Konys mame ho 3 tydny, ale problem jsem zaregistrovala teprve pred cca tydnem, ale posledni 2-3 dny to jeste vygradovalo…
takze prave ani nevim, zda je mozne, ze by to mohlo byt z mlika no, to by se asi projevilo hned, ze?
Vrele doporucuji zajecickou horkou - mineralka, vhodna uz od malicka. Je opravdu hodne hořká a uberte davkovani a verim, ze pomuze. Je to opravdu zazrak a prirodni a funguje
. Jen si musite najit vhodne davkovani. A kdyz prezenete, tak bude proste par dni prujem ![]()