Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ja jsem kojila (a uspavala kojenim) pri 3 tehotenstvich. Nekdy jsem taky dostala kopanec. Samozrejme jsem se bala a snazila se to eliminovat. Ale mimco je v brisku dobre chranene. Jednou jsem myslim v 8. nebo 9. mesici dostala silenou ranu do bricha a nastesti se taky nic nestalo.
Já teda jelikož mi začalo být kojení nepříjemné během těhotenství jsem odstavila. Jinak kopání nebo bouchání např. hlavou do břicha zažívám denně.. Teď mám necelý měsíc do porodu, maximálně to odnesu nějakým kopancem od mimča..
@Anonymní píše:
@JancaS84 děkuji moc za uklidnění![]()
@Janča6Ještě by mě teda zajímalo jak je to opravdu s tím nošením těžší váhy, protože malý má deset kg a jak budu ve vyšším stádiu, aby se nic nestalo, musím ho přenášet do postýlky, na přebalovák atd.
Syn má taky 10 kg, možná už asi víc a tahám ho hodně často z nejruznejsich pozic. Občas zvednu i 15kg dceru. A dobrý. Taky jsem měla docela obavy, protože jsem v druhým těhotenství spinila kvůli placente co byla nízko tak jsem nesměla nic nosit, tak aby se to neopakovalo. Teď naštěstí dobrý, syn už začal chodit tak teď zase pro změnu za ním musím kolikrát vyběhnout, ale i tak ho porad nekde poponasim. Jsem teď za pulkou těhotenství.
@Anonymní píše:
@JancaS84 děkuji moc za uklidnění![]()
@Janča6Ještě by mě teda zajímalo jak je to opravdu s tím nošením těžší váhy, protože malý má deset kg a jak budu ve vyšším stádiu, aby se nic nestalo, musím ho přenášet do postýlky, na přebalovák atd.
To ti nikdo neřekne jestli to u tebe bude ok nebo ne…moje švagrová nosila v těhotenství starší dítě a neměla žádný problém. Já nosila 12kg syna a teď ležím s přísným klidovým režimem, protože se mi zkrátil čípek a otvíram se zevnitř (a to začínám třetí trimestr).. buď to půjde nebo ne ![]()
@Anonymní píše:
To ti nikdo neřekne jestli to u tebe bude ok nebo ne…moje švagrová nosila v těhotenství starší dítě a neměla žádný problém. Já nosila 12kg syna a teď ležím s přísným klidovým režimem, protože se mi zkrátil čípek a otvíram se zevnitř (a to začínám třetí trimestr).. buď to půjde nebo ne
Přeji ať to dopadne dobře ![]()
Byla jsem krutá a ze dne na den prostě nedostal prso. Měl ho teda hlavně jen večer a v noci, ale mě tak bolelo každé přisati, že jsem se kroutila jak to bylo nepříjemné. Večer dostal napít vody a bylo. Potom přežít když se vzbudil a byl 2-3 hod vzhůru a řev, že chtěl prso.
Kojila jsem syna asi do 4-5 měsíců druhého těhotenství. Usínala u prsa, jinak ne. Měla jsem z odstavu šílený strach a i mi to bylo líto. Syn úplný kozomil, ten jeho výraz, když se mohl napít z prsa byl k nezaplacení. Ale v noci jsem kojila i třeba 6krat, takže už jsem musela říct dost. Malý v té době cca 18 měsíců. Ze dne na den jsem to utla. Syn úplně úžasný, vše zvládl na jedničku. Spí s námi, uspávání trvá jak kdy, někdy 10 min, někdy půl hodiny, ale spinká krásně. ![]()
Jo a s tím nošením. Malý má teď asi 11-12 kg. Já jsem ve 30tt a nosím ho od začátku těhotenství. Nosím ho prakticky denně. Venku, když nechce jít a trucuje, tak ho prostě vezmu a jdu a neřeším. Nehledě na to, že je malý maminčin a rád se mazlí, takže mi i lehava na břiše. První porod jsem měla dost předčasný, takže bych ho teď asi nosit vůbec neměla, ale nosím.
Ahoj, chci se zeptat jak jste maminky zvládali kojení na břiše s ročním a v bříšku s druhým, aby bylo v pořádku? Občas u kojení dostávám kopance od kolínek prvního a bojím se, aby se nic nestalo, navíc mi prakticky leží na břiše. Neusne jinak než z prsa, kojí se třeba i desetkrát denně.. často