Střídání prsu a odstřikávání

3
3.7.21 11:54

Střídání prsu a odstřikávání

Ahoj, jsem prvorodička a mám 3 týdenního chlapečka, snažím se plně kojit, střídám u kojení obě prsa. Maličký vypil na jedno kojení cca 80-100, ale poslední dva dny vytáhne max 60, zkouším odsát po každém kojení, něco ještě vytáhnu a dám mu to. Ale má hlad a odstříkané mléko do zásoby bohužel už dochází.
Tak nevím, máte zkušenosti s tím, že se to může ještě spravit zpátky na původní hodnoty, a dále je tady někdo kdo dlouhodobě střídal prsa u každého kojení?
Nechci aby měl hlad, ale uvažuji o UM jako dokrm. Poradíte? Vydržet, nebo raději UM dokrmit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22437
3.7.21 12:04

A vis kolik vypije, protoze vazis? Ja stridala prsa pri kojeni celou dobu - 13 mesicu u jednoho ditete a 10 u druheho). Na UM bych se byt tebou vyflakla. Mas to krasne rozjete. Koj proste casteji-podle potreby. Prsa treba i 2krat vystridej, kdyz to bude potreba. Hodne pij, dobre jez odpocivej. Jestli mas tu vahu, tak ji schovej, akorat to cloveka stresuje a stres blokuje tvorbu mleka. Musis proste verit, ze je mleka dost a ono to tak bude. Taky ta potreba mleka kolisa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.7.21 12:05

Chces kojit? Tak koj. Neodstrikavej, nedavej flasku, nedavej UM, nekontroluj kolik vypije.
Proste koj na pozadani, co nejcasteji. Druhe prso dej, az kdyz to prvni nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
3.7.21 12:14

Kojit, kojit, kojit. Případně si donů pozvi laktační poradkyni. Na nějakou váhu bych se vyprdla. A střídala jsem prsa dle potřeby, nějak jsem to neřešila. Buď více v klidu, nestresuj se, to si sedne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
3.7.21 12:50

Kojím a vůbec neřeším kolik vypije. Když se napije málo, tak prostě nakojím dřív. Dokud má alespoň 6 počůraných plen denně tak neřeším. Dceru zvážila akorát doktorka na kontrole, přírůstek byl dost velký, takže proč se stresovat.
Tady tohle vážení po každém kojení je fakt na palici, akorát máš nervy a z nich přijdeš o mlíko. Prolívej se kojícím čajem, kup si třeba bylinky - skvělá je pískavice řecké seno a benedikt lékařský a koj na požádání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.7.21 13:07

Ano vážím. Já si ale ted nevím fakt rady. Nakojím, klidně 40 minut z obou prsů, ale prostě malý brečí a dumlá si ručičky, tak si myslím, že má pořád hlad, a v prsou už nic není. Prostě v prsu není mlíko, a za hodinu se mi nestačí vytvořit nové, jsou úplně prázdná. Tak nevím, zkusím ještě vydržet, i když mi to trhá srdce, když vidím že má hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.7.21 13:12
@Prvnasek píše:
Ano vážím. Já si ale ted nevím fakt rady. Nakojím, klidně 40 minut z obou prsů, ale prostě malý brečí a dumlá si ručičky, tak si myslím, že má pořád hlad, a v prsou už nic není. Prostě v prsu není mlíko, a za hodinu se mi nestačí vytvořit nové, jsou úplně prázdná. Tak nevím, zkusím ještě vydržet, i když mi to trhá srdce, když vidím že má hlad.

Taky bych nevazila.
On ale vubec nemusi mit hlad, jen potrebuje tvoji pritomnost a prso do pusy, muze to mit proste na uklidneni.
A prsa jsou nalita jen kratce po porodu, pak splaskavaji, ale mleko tam porad normalne je.

Proste breci - dam prso, klidne po te hodine. Furt. Jsi v sestinedeli, je normalni mit mimco na prsu, nez si to vsechno sedne. Cim vic bude dudlat, tim vic mleka se bude tvorit.

Jasne, ze kdyz das flasku, kde to tece samo, bude chtit tu flasku. To je pak casto konec kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
3.7.21 13:13

Střídat prsa víckrát během kojení v okamžiku, kdy vidíš, že už nic netaha. Střídala jsem takhle u staršího (18 měsíců jsem nakonec kojila) a dělám to tak i u mladšího i 4× během jednoho kojení, když vidím, že nestacilo. Přibírá 300-400 gramů týdne, takže never mýtu, že takhle se nedostane k „zadnímu“ mléku. Dále určitě dostatek tekutin, kojící čaje apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.7.21 14:26
@Perandoreshe píše:
Střídat prsa víckrát během kojení v okamžiku, kdy vidíš, že už nic netaha. Střídala jsem takhle u staršího (18 měsíců jsem nakonec kojila) a dělám to tak i u mladšího i 4× během jednoho kojení, když vidím, že nestacilo. Přibírá 300-400 gramů týdne, takže never mýtu, že takhle se nedostane k „zadnímu“ mléku. Dále určitě dostatek tekutin, kojící čaje apod

Super, děkuji za zkušenost. Můžeš mi doporučit kojící čaj? Opravdu pomáhá s tvořením mléka? Mám doma Weledu, ale ještě jsem s ní nezačala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14590
3.7.21 14:34

Ahoj, já mám zkušenost, že se mi děti vždycky u prsa vztekaly :lol: i kdyz přibiraly krásné, takže mlicka bylo dost. Bylo to vždycky takové období, stačí vydržet, kojit dokud se samo nepustí, a střídat prsa podle potřeby :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
3.7.21 15:39

@Prvnasek žádný extra. Mám taky welledu a pila jsem jej 3× denně už snad od porodnice, takže nemám srovnání bez čaje. Největší roli hraje asi ten pitný režim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
3.7.21 15:44
@Prvnasek píše:
Super, děkuji za zkušenost. Můžeš mi doporučit kojící čaj? Opravdu pomáhá s tvořením mléka? Mám doma Weledu, ale ještě jsem s ní nezačala

Kojici caj od Lerosu, ten se osvědčil mne. Welleda urcite taky nebude špatná. Hele, jak rikaj holky, koj, střídej prsa a zkus byt v klidu, ten stres se na mimina hrozně přenáší… Jestli pribira a dost cura, tak určitě nebreci z hladu… A co se tyce těch hodnot - moje dcerka se narodila trochu nedonosena, zpočátku jsem taky vazila a zapisovala to pro doktorku. Muzu Ti to najit, ale celkem přesně si pamatuju, jak jednou vytáhla 100, 120 a pak najednou 40-20-50…ale pribrala, curala… Tohle proste nefunguje jako prima úměra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová