Zácpa u čtyřleté – co by mohlo pomoci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
73
3.9.25 14:26

Zácpa u čtyřleté

Dobrý den,
ráda bych požádala o radu. Mám čyřletou dcerku a trochu bojujeme s tužší stolicí. Dneska jsem ji vyzvedávala ze školky celou uplakanou. Bolelo ji bříško, ale na záchod nešla. Chodí zpravidla na velkou jednou za 2 dny, ale dnekja už to byl třetì den. Zpravidla se snažím dát ji na svačinu kaši s vločkami a jogurtem a většinou to pomůže. Máte, prosím, nějaké další tipy, co by pomohlo? Bohužel třeba švestky či švestkovou šťávu mi nepije. A celkově zelenina též nejí. Z ovoce jen banány a hrozno. Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3680
3.9.25 14:38

Zrovna jsem chtěla doporučit sušené švestky, ty jsou spolehlivé. Pokud jí ale bolí bříško, tak by se mohla kousnout a pár si jich dát, ne? Přece už s ní je řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.9.25 15:00

Do té kaše můžeš přimíchat psyllium, vůbec to v ní neucítí a pomáhá hodně. Pak je dobrá i lactulosa: já si ji dávám do čaje (ne úplně horkého), protože přímo samotnou bych ji nedala. Ani jedno není návykové a může se dlouhodobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
3.9.25 15:21

Ideální je Forlax sáčky (lze i 10gramové), měla by 1 až 2 sáčky denně, abyste nemuseli kupovat 4gramový, kterých by měla až 5 sáčků denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.25 16:08

Občas bojujeme se 4 letou podobně. Dávám jí přesnídávky ve skleničce nebo kapsičky a je to lepší.

• Citovat
  • Upravit
36
3.9.25 16:34

Muj dvou a půl lety syn trpí zácpou také. Dáváme macrobalans a pomohl a teď chodí skoro každý den. Doporučila nám ho doktorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22817
3.9.25 16:37

Mladší dcera měla taky velké problémy, chce to hodně hodně pít. Hlídej pitný režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
3.9.25 16:46

Lactulosu do pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
3.9.25 19:06

Dávali jsme lactulosu a párkrát Fructolax. Lactulosa má jednodušší uchovávání a pro mé dítě příjemnější chuť a konzistenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
3.9.25 19:18

Když ti jí kaše, rozmixuj tam právě ty sušené, namočené švestky, celkově do toho schováš (a různě dochutíš skořicí a tak), co chceš a teplá kaše je na trávení super (bez jogurtu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24600
3.9.25 19:30

Lactulosa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie