Zácpa u týdeního miminka

201
29.4.16 16:58

Zácpa u týdeního miminka

Dobrý den, prosím poraďte.
Mám týdenní holčičku, přešli jsme na UM vůci malého množství mléka a špatného přísátí k prsu. Už v porodnici sme si sní lámali hlavu, snažili jsme se ji to naučit ale pořád nic. Došla mi trpělivost, mala se mi pořád nervovala :( tak jsem zkusila UM ale má po ní zácpu. Snaží se tlačit ale marně. Pomáhám jí teploměrem tak se potom trochu uklidní. Zkoušela jsem fenyklový čaj, a kapky espumisan ale žádný pokrok. Je to mé první miminko a nemam žádné zkušenosti. Mám odsávat mléko a dávat ji alespoň trochu mého? Prosím poraďte. Předem děkuji za odpovědi. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5283
29.4.16 17:04

A jaký dáváš UM?? Co změnit značku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
29.4.16 17:08

@vertunka hipp. Četla jsem že by se to nemělo často měnit. Mam zkusit jiný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
29.4.16 17:12

@Barunka95 Já teda nejsem expert, ale asi bych zkusila mlíčko změnit. Jak dlouho už má tu zácpu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
29.4.16 17:14

@vertunka 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
29.4.16 17:14

A kolik dní je na UM? Třeba si potřebuje teprve zvyknout. Tohle je celkem častý problém, nám když bylo nejhůř pomáhala rourka a dávala jsem probioticke kapky Biogala, ale nepamatuji si, jestli se můžou už od narození. A jaké mlíčko máte od hippu? Na Hippu byla druhá dcera také od narození -tuším nějak Hipp bio combiotic se to tenkrát jmenovalo.
Nebo se poptej v lékárně, jestli to nedoporučí nějaké mlíčko pro snazší trávení. Je pravda, že by se neměla moc často střídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
29.4.16 17:21

@Barunka95 nemá se často měnit UM.. Malá byla ucpaná po nutrilonu.. Teď sme na bebě a lepší.. Doporučím koupit Biopron sou to lactobacílky, po tom malá kadí mnohme líp a vydržet až do 8. měsíce, to pak můžou jogurt a ten pomůže taky.. jinak malá má ještě Sab simplex, ale to je spíš na prdíky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
29.4.16 17:22

@sofisoft už v porodnici sme ji museli dokrmovat. Dokrmovali ji Hipp BIO COMBIOTIK tak jsem ho koupila protože v porodnici kadidla normalně. Jinak jsme na UM 3. Den a to má tu zácpu. Lékárník nám řekl že je to normální. Ale mě to strašně trápí :( už si nevím rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85896
29.4.16 17:32

@Barunka95 UM neni pro telo prirozena vec, ja bych jeste pockala a nemenila hned znacku. Kojit opravdu nechces? Ze by sis pozvala domu nejakou laktacni poradkyni, treba by ses jeste rozkojila, kdybys teda chtela. V nemocnici nejsou moc dobre sestry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
29.4.16 17:33
@Barunka95 píše:
@sofisoft už v porodnici sme ji museli dokrmovat. Dokrmovali ji Hipp BIO COMBIOTIK tak jsem ho koupila protože v porodnici kadidla normalně. Jinak jsme na UM 3. Den a to má tu zácpu. Lékárník nám řekl že je to normální. Ale mě to strašně trápí :( už si nevím rady.

No je pravda že mě tenkrát dětská říkala že mimčo na UM nemusí mít stolici týden. Možná nemá ani tak zácpu, jako prdíky. Jako pamatuji si jak je to náročný, ale věř, že to časem přejde. A poptej se na ty kapky biogala. Jestli se smějí už od narození. Pro nás to byl malý zázrak. Je fakt že stojej kolem 600 (tenkrát ), ale vydrží dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
29.4.16 17:36

Nechces zkouset to kojeni? Aspon do kombinace nebo odstrikavat? :think: Fakt je strasne malinka na to byt na plne UM…
Jinak ta zacpa asi prejde, zkus ty biokapky, ale jinak bych to probrala s detskou lekarkou, ne na emiminu, jestli te to fakt trapi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
29.4.16 17:38

@sofisoft Mě zase říkali, že kojené dítě nemusí mít stolici týden i déle, že to vše dobře stráví.. Ale UM je něco jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
29.4.16 17:45

@Trinetka ty bláho, tak jsem to asi popletla, asi máš pravdu. Každopádně zakladatelko, teď jsem si vzpomněla že si hodně maminek chvalilo bebu sensitive na tyhle problémy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.4.16 01:01

Prvních 14 dní si miminko zvyká na UM a může mít zácpu. Pokud nemá bolesti tak to není potřeba řešit. Může kadit i jednou za 4 dny. U mé dcerky to vyřešila Beba Sensitive. Pokud máš svoje mléko tak určitě odsávej a nejdříve jí dej mateřské, potom teprve UM. Pomůže jí to s trávením - doporučení dětské lékařky. Pokud nebude kadit déle nebo bude mít bolesti určitě konzultuj s lékařkou. Dobré jsou kapičky s probiotiky, ale ty ten problém nevyřeší, jen trochu pomůžou. Dříve měli maminky běžně na kůži bakterie, které dítě potřebuje k trávení a miminko je sáním bradavky dostávalo do těla. Dneska, díky hygieně, nám chybí, proto jsou dobrá probiotika. Masírováním bříška při koupání nebo teplým olejíčkem taky uděláš miminku dobře. Na návod koukni na netu, je potřeba masírovat po směru hodinových ručiček, protože tak je v těle položené tlusté střevo. A neboj se, zvládnete to. Já jsem na tom byla podobně. Každá máma je ze začátku vyjukaná.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová