Zácpa v těhotenství.

78
22.6.06 16:08

Zácpa v těhotenství.

Ahoj,chtěla jsem se zeptat co dělat proti zácpě?Je to vážně šílené trpím na ní již od začátku(teď 21tt).Ty čípky co prodávají pro těhotné nepomáhají,máte některá zkušenosti s něčim jiným.Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5891
22.6.06 16:26

jo to jsem si uzila svy- dobra je kase z ovesnejch vlocek, nebo jen tak namocene ovesne vlocky, nejlepe jeste i susene svestky…fakt me to pomahalo. no pry i vlazna voda rano nalacno-ale to je pekne hnusny…
no a z leku je to Hylak kapky- jsou na predpis a je to na prujem, zacpu , nadymani,ale nesmi se mlikem zaroven !

myslim v 3.trimestru se uz muze caj z listu senny-ale to je peknej dryak.

jinak hodne pit, jo jeste sirup Laktuloza ci Duphalac na recept i bez,ale ten stolici zmekci, a ta muze jit volnejc ven, nicmene na zac. brani sirupu se casto pridruzi nadymani…

hodne pit !!!

D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
22.6.06 16:42

Děkuji za radu,zkusím to a když nepomůžou ty vločky a švestky tak zkusím říct doktorovi ať mi na to něco dá.Jo a ještě,měla si tu zácpu až do porodu?Fakt je to děsný a leze mi to už na nervy. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
22.6.06 16:54

Zkus ještě kompoty, hodně tekutin a pohybu. E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
22.6.06 17:00

ahoj, jak uz bylo receno, hodne pit, zkus i lnene seminko, 1-2 lzicek rozkousat a zapit velkym mnozstvim vody nebo nechat vyluhovat, Activia od Danone je taky dobra…mne pomahalo pit bezkofejnove kafe-turek :-)
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
22.6.06 17:46

Mně doktor radil kompotované meruňky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
22.6.06 17:46

Já to měla celé těhu a i po porodu. Pomohla mi bílá activia od danone, ráno nalačno, každý den. zapít rozpustným kafem se smetanou nebo meltou, když se osladí a dá se smetana, je jak r. kafe. duphalac od dr. sice pomohl, ale šíleně mě nadýmal, takže to bylo snad ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
22.6.06 17:49

Tak ja se pridavam k tem svestkam . Moji tchyni je doporucil doktor kdyz bylo po operaci delohy a mela zacpu. Pomohly pry hnned do druheho dne - byly kompotovane.
Co me pomaha je to lnene seminko a obcas i kiwi. Ovsem od pocatku tehu mam spis opacny problem nez ty. Uz ani nepamatuju, kdy jsem mela normalni stolici :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
22.6.06 19:17

Indická vláknina psyllium (ve zdravé výživě), odvar z lněného semínka, hlídat si tekutiny, melouny, zakysané ml. výrobky…mě pomůže i káva.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27076
22.6.06 19:22

A taky pohyb. Hodně pohybu, posilování pánevního dna, stahování konečníku, pochvy i močové trubice. Není to jen proti zácpě, je to i prevence proti inkontinenci. Na začátku těhu jsem měla taky se zácpou problémy. Možná mi pomohlo právě toto cvičení a procházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
22.6.06 19:38

Přestala jsem kafe pít hned jak jsem otěhotněla s tím jsem přestala i kouřit.Možná že bych to kafe mohla začít zase pít a třeba to pomůže.S tou vodou budete mít pravdu já strašně málo piju,ale to že hodně tekutin brání zácpě jsem netušila.Každopádně vše co radíte zkusím,něco přeci pomoct musí.Děkuji vám všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
22.6.06 20:09

Ahoj,
mě pomohlo ovoce,zejména jablka a sušené meruňky.
Snědla jsem 3 jablka a pytlík meruněk denně,k tomu 2l.pití a šlo to skončilo samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
22.6.06 21:16

Tynko , ja mam velmi osvedceny Fructolax kostky. Je to prirodni, takove ovocne, me to chuti pripomina povidla. Bere se jedna kostka vecer, nekdy staci i pulka… A opravdu musis hodne pit. V tehle vedrech tri litry. Ja denne vypiju jednu celou Magnesii a potom jen cistou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
22.6.06 21:23

NICO a jsou na předpis nebo volně k sehnání?V lékarně mi stále cpou čípky a ty mi fakt nepomáhají. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
22.6.06 22:12

ŠVESTKY a hodně pít, tim se stolice změkčí, kup sušený švestky a fakt to zabere a Activia je taky dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí