Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,chtěla jsem se zeptat co dělat proti zácpě?Je to vážně šílené trpím na ní již od začátku(teď 21tt).Ty čípky co prodávají pro těhotné nepomáhají,máte některá zkušenosti s něčim jiným.Děkuji
jo to jsem si uzila svy- dobra je kase z ovesnejch vlocek, nebo jen tak namocene ovesne vlocky, nejlepe jeste i susene svestky…fakt me to pomahalo. no pry i vlazna voda rano nalacno-ale to je pekne hnusny…
no a z leku je to Hylak kapky- jsou na predpis a je to na prujem, zacpu , nadymani,ale nesmi se mlikem zaroven !
myslim v 3.trimestru se uz muze caj z listu senny-ale to je peknej dryak.
jinak hodne pit, jo jeste sirup Laktuloza ci Duphalac na recept i bez,ale ten stolici zmekci, a ta muze jit volnejc ven, nicmene na zac. brani sirupu se casto pridruzi nadymani…
hodne pit !!!
D
Děkuji za radu,zkusím to a když nepomůžou ty vločky a švestky tak zkusím říct doktorovi ať mi na to něco dá.Jo a ještě,měla si tu zácpu až do porodu?Fakt je to děsný a leze mi to už na nervy. ![]()
ahoj, jak uz bylo receno, hodne pit, zkus i lnene seminko, 1-2 lzicek rozkousat a zapit velkym mnozstvim vody nebo nechat vyluhovat, Activia od Danone je taky dobra…mne pomahalo pit bezkofejnove kafe-turek ![]()
M.
Já to měla celé těhu a i po porodu. Pomohla mi bílá activia od danone, ráno nalačno, každý den. zapít rozpustným kafem se smetanou nebo meltou, když se osladí a dá se smetana, je jak r. kafe. duphalac od dr. sice pomohl, ale šíleně mě nadýmal, takže to bylo snad ještě horší.
Tak ja se pridavam k tem svestkam . Moji tchyni je doporucil doktor kdyz bylo po operaci delohy a mela zacpu. Pomohly pry hnned do druheho dne - byly kompotovane.
Co me pomaha je to lnene seminko a obcas i kiwi. Ovsem od pocatku tehu mam spis opacny problem nez ty. Uz ani nepamatuju, kdy jsem mela normalni stolici ![]()
Indická vláknina psyllium (ve zdravé výživě), odvar z lněného semínka, hlídat si tekutiny, melouny, zakysané ml. výrobky…mě pomůže i káva.
K.
A taky pohyb. Hodně pohybu, posilování pánevního dna, stahování konečníku, pochvy i močové trubice. Není to jen proti zácpě, je to i prevence proti inkontinenci. Na začátku těhu jsem měla taky se zácpou problémy. Možná mi pomohlo právě toto cvičení a procházky.
Přestala jsem kafe pít hned jak jsem otěhotněla s tím jsem přestala i kouřit.Možná že bych to kafe mohla začít zase pít a třeba to pomůže.S tou vodou budete mít pravdu já strašně málo piju,ale to že hodně tekutin brání zácpě jsem netušila.Každopádně vše co radíte zkusím,něco přeci pomoct musí.Děkuji vám všem.
Ahoj,
mě pomohlo ovoce,zejména jablka a sušené meruňky.
Snědla jsem 3 jablka a pytlík meruněk denně,k tomu 2l.pití a šlo to skončilo samo
Tynko , ja mam velmi osvedceny Fructolax kostky. Je to prirodni, takove ovocne, me to chuti pripomina povidla. Bere se jedna kostka vecer, nekdy staci i pulka… A opravdu musis hodne pit. V tehle vedrech tri litry. Ja denne vypiju jednu celou Magnesii a potom jen cistou vodu.
NICO a jsou na předpis nebo volně k sehnání?V lékarně mi stále cpou čípky a ty mi fakt nepomáhají. ![]()
ŠVESTKY a hodně pít, tim se stolice změkčí, kup sušený švestky a fakt to zabere a Activia je taky dobrá.