Hodnota MS - AFP?

646
21.6.06 09:04

Hodnota MS - AFP?

Holky včera jsem zase bulela mám hrozný strach o mimi jestli je zdravé, napíšu vám jakou hodnutu mám zvýšenou jestli tomu některá rozumíteje to hodnota AFP hranice je od 2 - 2,5 a já mám 2,18, a riziko NTD 1 z 140 nerozumíte tomu některá??? Pak tam mám napsáno hranicní hodnota MS AFP, riziko komplikaci v III. trimestru (nízká porodní hmotnost, predcasný porod) doufám že to tam píšou jen orientačně, už aby byly za námi ty ultrazvuky

Ahoj Liborinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14015
21.6.06 09:16

Liborinko
Vůbec se nestresuj. Za sebe můžu říct, že jsem žádnou zprávu o svých hodnotách z tripple testu neviděla, jen mi doktorka řekla, že je to v normě. Ono čím víc testů, tím víc stresů. Chápu, že se o miminko bojíš, já taky a to přímo strašně - a to mě už přitom žádné testy ani velké ultrazvuky nečekají.
Pokud jde o tu tvoji hodnotu AFP, tak ta mluví pouze o PRAVDĚPODOBNOSTI defektu (je u toho vysoká falešná pozitivita - tzn. že testy často vyjdou blbě a miminko je přitom úplně zdravé, navíc u toho odhadu rizika postižení doktoři zohledňují věk - nevím, kolik ti je), pořeší to s tebou tvůj gynekolog. Držím palce, určitě budete oba v pořádku :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
21.6.06 10:25

Ahoj Liborinko,
každý ti bude říkat, aby ses nestresovala, ale stejně se stresovat budeš, vím to z vlastní zkušenosti. Já měla také zvýšené AFP, hodnoty si nepamatuji, protože nejsou důležité. Jednou je to zvýšený a pokud máš riziko 1 z 140, je to stejné, jako kdyby to bylo 1 z 280 nebo 1 z 2 - prý to nic neříká! Každopádně amniocentézu jsem přežila, a výsledky dopadly dobře. Ovšem ty tři týdny čekání na výsledky byly strašně, nebudu ti nic nalhávat, to byly snad nejdelší a nejhorší tři týdny v mém životě. Každopádně riziko, že nebude mimi ok, je skutečně hodně malé. Takže ti přeji pevné nervy a hlavně dobré výsledky… Hodně síly!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
21.6.06 10:47

Ahoj Liborinko,

mě vyšlo AFP myslím 1:70, také jsem se dost stresovala. Obvolala jsem svoje známe gyn.dr. ,aby mi udělali navíc UTZ a vše vyšlo v poho. Pak jsem také byla na genetice, nejdřív mi udělali UTZ vyšel v pořádku a pak mi opět nabrali krev na tripple test a opět to vyšlo zvýšené. Každopádně další UTZ na genetice dopadl dobře,tak jsem ani nemusela na odběr plodovky. A teď mám doma úplně zdravého krásného chlapečka.

Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
22.6.06 12:20

holky díky já jedu jen na genetický ultrazvuk do ČB. Je mi 23 let .
Díky budu se snažit na to nemyslet"
Mějte se krásně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.17 20:18

Prosím o radu, v 16 tt mi bylo zjištěno MS-AFP 13,64 MoM. Je to vysoké. Stalo se to někomu? Jaký byl případně další postup, poslal vás doktor někam? Prosím pochopte anonym… Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
7
10.3.24 10:00

@liborinka ahoj, chtela bych znovu otevrit tuto diskuzi a zeptat se, jak to dopadlo? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí