Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dcera má husté dlouhé vlasy a s rozčesáváním má problém ve chvílí, kdy má poškozené konečky. Stačí zastřihnout o centimetr a okamžitě má po problému ![]()
Zastihnout a koupit kvalitní sampon kondicioner a masku kterou budeš používat pravidelně popřípadě ještě nějakou výživu … někdy toto můžou dělat i nějaké oleje na vlasy a když je přestaneš dávat nebo je dávás dlouho…a taky pomůže změnit kartáč - nevím jak moc mas kvalitní…
Jsou přesušené a poničené.
Nejzničenější konce to skutečně chce odstříhnout - těm vlasům to udělá jen dobře, protože udržování zničených konců vede k tomu, že se vlas ničí víc a víc.
Jinak ty vaše vlasy potřebujete hydratovat.
Chcete nějakou řadu profesionální kosmetiky na suché vlasy - šampon, masku a kondicioner, případně ještě neoplachový kondicioner a nebo vlasový olejíček. Já mám dobrou zkušenost (mám silné, husté, suché vlasy) s Wella SP hydrate a nebo Wella Enrich, případně Kalloos má docela fajn věci.
S tím že je po umytí potřeba nanést masku a nechat ji tam klidně třeba hodinu - ve folii a šátku, pak to smýt a pak na to ještě kondicionér. Maska a kondicionér patří do délek, ne k hlavě. Speciálně tyhle bohaté a výživné masky mohou vlasy zplihávat, pokud by byly u hlavy.
Po masce je potřeba dát kondicionér, protože maska nebývá kyselá, zatímco kondioner ano. Kyselé prostředí vlas zatáhne a uhladí. Ideálně to pak celé ještě spláchnout octovou či citronovou vodou.
A vlasy rozčesávat jak s nanesenou maskou, tak pak s kondicionérem.Za mokra a obalené silikony do jde snáz, plus rovnoměrněji nanesete masku a kondiconér všude do délek vlasů.
Do vlhkých konečků pak ještě dát olej a nebo bezoplachový kondicionér.
A je prostě potřeba rozčesávat průběžně, třeba i během dne, aby toho zacuchaného bylo co nejméně. Kromě postříkání vlasů nějakým rozčeávacím/bezoplachovým kondicionerem pomáhá tím postříkat i přímo ten hřeben.
Jo a pokud je barvíte, natož sama doma, tak jim pár měsíců dopřát klid a regeneraci. Nejjednodušší je zajít do dobrého kadeřnictví s kvalitní kosmetikou, nabarvit se na odstín plus mínus podobný vaší přírodní barvě, nechat kadeřníka vlasy důkladně zregenerovat a pak je pár měsíců nechat být a jen je hydratovat.