Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den, potřeboval bych poradit s žádankou od zubaře. Měsíc zpátky jsem potřeboval akutně vytáhnout 2 kořeny a jelikož můj zubař kvůli opatření COVID-19 neordinoval, zašel jsem na stomatologii. Tam mi řekli, že budou zpětně potřebovat žádanku od mého zubaře, takže jsem se s nimi domluvil na termínu dodání. 31.7 se můj zubař vrátil z dovolené a hned jsem mu volal. Sestřička mi bohužel oznámila, že před rokem mě vyřadili z evidence, protože jsem 4 roky nebyl na kontrole.
Moje otázka z ní… Jak to mám teď řešit? Lze najít nového zubaře, který by mi to zpětně vydal, nebo si to budu muset zaplatit sám?
Za odpovědi předem děkuji. ![]()
@Marek284 píše:
Dobrý den, potřeboval bych poradit s žádankou od zubaře. Měsíc zpátky jsem potřeboval akutně vytáhnout 2 kořeny a jelikož můj zubař kvůli opatření COVID-19 neordinoval, zašel jsem na stomatologii. Tam mi řekli, že budou zpětně potřebovat žádanku od mého zubaře, takže jsem se s nimi domluvil na termínu dodání. 31.7 se můj zubař vrátil z dovolené a hned jsem mu volal. Sestřička mi bohužel oznámila, že před rokem mě vyřadili z evidence, protože jsem 4 roky nebyl na kontrole.Moje otázka z ní… Jak to mám teď řešit? Lze najít nového zubaře, který by mi to zpětně vydal, nebo si to budu muset zaplatit sám?
Za odpovědi předem děkuji.
Nebudeš. Na žádanku ve své podstatě nemaj nárok. Což nepovažuji za správné, ale je to tak.
Pochybuju že najdeš novyho zubaře. Upřímně, já bych tě nepřijmula.
Zpetne? To uz by byl podvod tak jako tak od tveho zubare, prece nemuze vystavit dokument s datem vic jak mesic zpatky.
@Marek284 Na zadanku se vyprdni. Ty mas mnohem vetsi problem… nemas zubare. Snad nejakeho najdes.
@hani28 Nevím jak to je, ale pokud neordinuje, nemůže mi to vystavit dříve…ale hlavní problém je ten, že už to není můj zubař, takže teď nevím, jestli tam mám přijít s hotovostí a říct, že to nemám, nebo co? ![]()
@Marek284 píše:
Dobrý den, potřeboval bych poradit s žádankou od zubaře. Měsíc zpátky jsem potřeboval akutně vytáhnout 2 kořeny a jelikož můj zubař kvůli opatření COVID-19 neordinoval, zašel jsem na stomatologii. Tam mi řekli, že budou zpětně potřebovat žádanku od mého zubaře, takže jsem se s nimi domluvil na termínu dodání. 31.7 se můj zubař vrátil z dovolené a hned jsem mu volal. Sestřička mi bohužel oznámila, že před rokem mě vyřadili z evidence, protože jsem 4 roky nebyl na kontrole.Moje otázka z ní… Jak to mám teď řešit? Lze najít nového zubaře, který by mi to zpětně vydal, nebo si to budu muset zaplatit sám?
Za odpovědi předem děkuji.
A co jsi dělal ty 4 roky, že jsi nebyl na prevenci? Já bych tě taky vyřadila
@mackA159 Děkuji za příspěvek na který jsem se vůbec neptal… Já najdu zubaře bez problému, ale potřebuji poradit s jiným problémem.
@Marek284 píše:
@mackA159 Děkuji za příspěvek na který jsem se vůbec neptal… Já najdu zubaře bez problému, ale potřebuji poradit s jiným problémem.
Já doufám že ne. Na co potřebuješ zubaře když tam nechodíš?
Měl by sis uvědomit že timhle blokujes místo lidem, co by k němu chodili ještě rádi!
Vlastně jsi tam nebyl 5 let, když tě před rokem vyřadili za to, že jsi tam nebyl 4 roky. ![]()
@hani28 píše:
Zpetne? To uz by byl podvod tak jako tak od tveho zubare, prece nemuze vystavit dokument s datem vic jak mesic zpatky.
Ale to se samo děje naprosto běžně. Dyt tam ani datum vyplnovat nemusí.
@mackA159 píše:
Já doufám že ne. Na co potřebuješ zubaře když tam nechodíš?Měl by sis uvědomit že timhle blokujes místo lidem, co by k němu chodili ještě rádi!
Jéžiš, todle jsou zas moralistický pindy…
To není tvoje starost, ne? Nebo jak to tebe ohrožuje?
Prosím odpovídejte pouze na můj dotaz.
Já si zubaře najdu, to není problém.
K doktorům ani zubařům nechodím. Prostě nevěřím farmacii…volím léčbu a prevenci podle toho co mám nastudováno já. Ač se to nezdá, tak jsem nikdy v životě nepotřeboval antibiotika a ani žádný Paralen a jsem zdráv jako rybička na rozdíl od lidí, kteří jsou u doktora pečení, vaření. Bohužel nastupuji k armádě, což znamená i pečlivá lékařská prohlídka a proto jsem si nechal vytahat kořeny, ikdyž jsem s nimi posledních 5 let neměl problém.
Tak zvedni telefon a vysvětli svou situaci tam, kde po tobě žádanku chtějí. Oni ti nejlépe řeknou, jak postupovat dál.
@Marek284 Jsi mladý, tak lékaře ještě „nepotřebuješ“. Počkej za pár let, případně kdyby…
Pokud nemáš problém najít nového zubaře, tak si ho najdi a požádej o tu žádanku.
Nicméně pokud jsi potřeboval vytáhnout dva kořeny, tak asi zuby nebyly v takovém pořádku, že lékaře nebylo potřeba.