Otok pod dolní stoličkou

963
31.7.20 12:30

Otok pod dolní stoličkou

Ahojky všem.
Před několika dny mi začala otékat dáseň pod dolní šestkou a nyní tam mám úplně bouličku. Zub je tak 10 let mrtvý, nebolí ani na skus, ani na dotyk. Pouze z vnější strany mám na dásni až úplně dole tuhou bouličku (není to ani váček), které když se dotknu, tak mě to dost nepříjemně tlačí, řezavě bolí. Zkoušela jsem nejprve dva dny kloktat šalvěj a volala si zubařce, jestli se mohu stavit. Bohužel nevyhodnotila můj problém jako extrémně akutní, podle popisu to vidí na zánět dásně a doporučila mi kloktat ústní vodu corsodyl s tím, že když to zhruba do týdne nepoleví, bude mě muset někde namáčnout do programu.
Chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost a popřípadě, co Vám na to zabralo. Já si nějak neumím představit, že by mi to splasklo jen po nějaké ústní vodě.
Předem děkuji.
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4880
31.7.20 12:53

To je doktorka dobrá, že vám to zhodnotila přes telefon. Pravděpodobně tam můžete mít chronický periapikalní zánět. Mohla vás alespoň poslat na rentgen, kde to jde vidět a poté ošetřit, když vás nechce vzít hned. Já bych doktorku s takovým přístupem změnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
31.7.20 12:56
@S.maya píše:
To je doktorka dobrá, že vám to zhodnotila přes telefon. Pravděpodobně tam můžete mít chronický periapikalní zánět. Mohla vás alespoň poslat na rentgen, kde to jde vidět a poté ošetřit, když vás nechce vzít hned. Já bych doktorku s takovým přístupem změnila.

No, s paní doktorkou nejsem spokojená už roky, ale v současné situaci nedostatku zubních lékařů mi bohužel nezbývá nic jiného, než její přístup překousnout a setrvat dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5969
31.7.20 14:21

@luciashek Může ti to taková doktorka pěkně pohnojit. Určitě si najdi jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.