Mrtvý zub

23.7.20 21:59

Mrtvý zub

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat před necelými 4 roky jsem spadla na bruslích a ulomila si půlku jedničky. Zubař mi dal plombu a všechno bylo v pohodě. Před necelým rokem a pul mi začali silné bolesti. Měla jsem váček s hnisem na dásni nad 2. Byla jsem na pohotovosti tam mi zub ze zadu vyvrtala. Pak jsem byla u zubařky která mi ten zub jen nějak vyčistila (měla jsem v tu dobu problém najít zubaře tak udělala alepson tohle nepřibírala pacienty) řekla mi že normálně by se zub vythr a dala by se korunka že je zub až moc hezkej a zdravej na to aby se vytrhl. No a když jsem už našla zubaře tak mi řekl že se bude muset vytrhnout a dát korunku nebo můstek. Zubař je velmi mladý ale hledáme jiného protože je předražený a není to tam moc profesionální navíc je Ukrajinec a nejde mu rozumět. Nejlevnější zub mi řekl od 4000 až po 16000. Což bych řekla že je přehnaný alepsoň u nás ve městě. Je mi teprve 14 a bydlím s babi a až za pár měsíců budu bydlet s mamčou a babi mi ten zub nezaplatí. Měla bych si najít jiného zubaře? Je ta částka moc? Hledala jsem hodně na internetu a přemýšlela jsem že použiji Thermoplastic a vymodeluji si to protože zub je nahoře trošku zašedlý je to malý flíček a na první pohled si toho nikdo nevšimne ale když se usměju tak to jde celkem vidět. Zub mám pořád vyvrtaný ze zadu a nezapkomboval mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1212
23.7.20 22:05

Holka, holka, jedná se o 2,takze chápu tvé rozpoložení, zubař asi myslel implantát, do kterého bych Teda určitě šla, jsi mladá. U můstku zbrousi další 2 zdravé zuby. Takže bych si ho nechala vytrhnout, vyrobit mezerník, půl roku nechat zahojit a během té doby šetřila. Implantát stojí cca přibližně 14000 zavedení a 10 000 korunka, ale fakt se to vyplatí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.20 22:14
@Tejule píše:
Holka, holka, jedná se o 2,takze chápu tvé rozpoložení, zubař asi myslel implantát, do kterého bych Teda určitě šla, jsi mladá. U můstku zbrousi další 2 zdravé zuby. Takže bych si ho nechala vytrhnout, vyrobit mezerník, půl roku nechat zahojit a během té doby šetřila. Implantát stojí cca přibližně 14000 zavedení a 10 000 korunka, ale fakt se to vyplatí!

Jedná se o 1. Ten Vacek byl sice nad 2 ale mrtvá je 1 to nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
23.7.20 22:25

Implantát i můstek se ve 14 letech nedělají, ještě rosteš, nejdřív v 18, a zub rozhodně nechat, netrhat a nenahrazovat, jiné zbarvení se dá ovlivnit výplní, ale máš to trochu nesrozumitelně napsané, takže těžko radit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
23.7.20 22:31

No nejdřív by měli vyčistit kořeny… Pak vyplnit… A pokud budou funkční (myšleno, že se zub nebude rozpadat vč. kořenů) pak zbrousit a nechat udělat korunku… Vyčištění zubu + plomba mě vyšlo na cca 2000. A pak korunka (bez čekání _ hotová za 2 hodiny) vyšla na 5000. Ale pokud je zub v celku tak se nejdřív jen vyčistí a zaplombuje. Korunku mi zubař dával až po té, co se zub rozpadl. Naštěstí kořeny mám stále svoje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.20 00:44
@evulinda79 píše:
Implantát i můstek se ve 14 letech nedělají, ještě rosteš, nejdřív v 18, a zub rozhodně nechat, netrhat a nenahrazovat, jiné zbarvení se dá ovlivnit výplní, ale máš to trochu nesrozumitelně napsané, takže těžko radit

Nevím můj zubař mi dal na výběr a řekl mi že klidně implantát a můstek. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
24.7.20 08:58

A nebude hradit něco pojišťovna? Když se jedná o mladistvou?
Teď čtu že se úraz stal před 4 lety. Možná by bylo dobré, kdyby rodiče udělali nějakou úrazovku (pojištění) My máme v pojistce 5 tis za vyražený zub + peníze z úrazu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
24.7.20 20:53
@Lucie1903 píše:
A nebude hradit něco pojišťovna? Když se jedná o mladistvou?
Teď čtu že se úraz stal před 4 lety. Možná by bylo dobré, kdyby rodiče udělali nějakou úrazovku (pojištění) My máme v pojistce 5 tis za vyražený zub + peníze z úrazu

můstek ani implantát se dělá až v 18,až se dokončí růst!!!pojišťovna nic hradit nebude, pokud nejsou pojištění a dělat teď pojištění je už fakt k ničemu, když už se to stalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
27.7.20 10:54

@evulinda79 Bylo myšleno udělat do budoucna úrazovku.. Úrazy se dají řešit akorát 2 roky zpětně, což bohužel. O můstku a implantátu jsem nikde nic nepsala :roll:..Akorát vím, že kamarádka kdysi dáno vyrazila spolužákovi jedničku židlí a oni mu to nějak spravili - tehdy mu bylo 14 let. No a ještě k nám chodili kluci/mladiství - hokejisti, co měli pravidelně vyražené jedničky a také jim to nějak spravili.
Co jsem kdysi zjišťovala, tak na VZP měli nějaké příspěvky, co se týká zubů pro mladistvé. Ovšem zase záleží na rozsahu zákroku aj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.