Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtela jsem se zeptat:ve tride nemam zadne kamarady, sem tam vetsinou sama. a pri tom sem kamaradska a snazim se s kazdym vyjit. jenze sem si tam nenasla nekoho s kym bych kamaradila vice, jestli me rozumite.vim ze ze je to hloupy dotaz, ale docela hodne me to trapi, obcas i brecim. chtela jsem poprosit jen o nejakou radu nebo neco takoveho.moc dekuju ![]()
Ahoj, kolik ti je? Chodis na zakladki? Stredni?
Zeptej se treba co je za ukol..nebo neco podobneho..a pak se poptej na treba co depaji odpoledne a tak…
Hodne stesti ![]()
Ahoj
Zkus najít odvahu a začít se s někým bavit, poslouchej jaké mají zájmy a třeba máš stejné
Já vím jak je to těžké, my jsme se často stěhovaly a v jedné třídě sme byla max rok, pak sme se přestěhovaly natrvalo a já se ani nevím jak zapojila do party před barákem
Máš děcka ze školy ve přátelích na Fb? Třeba si tam začít pomalu s nima psát, držím palce a chce to odvahu ![]()
Tak vzhledem k tomu, ze tam budes asi dalsi 4 roky, takhle bys to mela tezke
treba umis neco vyjimecneho (nejaky sport, mas nejaky zajimavy konicek nebo schopnost), co by nekdo ze tridy mohl chtit od tebe naucit. Nebo se normalne poptat, jestli nemaji neco v planu po skole, ze bys nechtela byt mimo partu. Nenaskytne se moznost jezdit/chodit s nekym do a ze skoly? Pokud jsi kamaradska, mas to o neco lepsi- horsi by to bylo s introvertni povahou ![]()
Jenomze oni uz tam maji utvorene skupinky, a moc se bavit nechteji, jsou takovy protivny a meto to prave trapi.
@terkullina píše:
Jenomze oni uz tam maji utvorene skupinky, a moc se bavit nechteji, jsou takovy protivny a meto to prave trapi.
A nemusíš se bavit jen s lidma ze třídy, mužeš se začít bavit i s ostatníma
Zkus si první najít jednu kamarádku, začít si sní třeba fakt psát a pak se ro hodně rychle rozrůstá
@terkullina píše:
Tak to je tezky kdyz jsou protivny
zkus tem FB jak psala @Prcek88
neboj nake kamarady najdes
me to teprve ceka ![]()
Já sem taky neměla kamarády, byla sem sem sama co sme se přistěhovaly
Byla sem v Tvém věku, pak sem jak to napsat co prostě začala přispusobovat, nechci psát, že sem začala bejt jiná abych si našla kamarády to ne, byla sem to pořád já.
Začala sem se bavit s jednou holkou ta mě vzala ven a už to bylo, byla sem v partě
A to sem si říkala, že nikdy takovou partu mít nebudu, že nebudu trávit takto čas jak sem trávila a bum bylo to,–)
Nečekej až k tobě někdo přijde a začne se s Tebou bavit, musíš ten krok udělat sama
a nevzdávej to, pokud se první člověk s tebou nebude bavit jdi dál
Určitě se najde někdo komu padneš do noty a rád tě pozná, nebo už někdo takový je jen se bojí stejně jako se právě bojíš ty
Příspěvek upraven 17.11.13 v 16:43
Ja mimo skolu kamarady mam, ale stve me ta trida uz kvuli tomu ze tam sem sama atd..
@terkulina
Chápu-li to správně tak jsi třetí měsíc na nové škole v úplně novém kolektivu… holt ty začátky jsou pro někoho těžší. Zkus navrhnout nějakou akci po škole. My třeba společně chodily na metro, po cestě jsme kecaly a navázaly tak kontakty. O hodině pauzy jsme si třeba chodily sednout do kavárny u školy.
Ono se to časmëm vybarví, ale doporučuji začlenit se co nejdříve dokud nejsou skupinky dostatečně pevné v kramflecích. Pokud jsi později mimo tak bys mohla být terčem nepříjemých situací či posměšků…
![]()
Zkus to, držím palce… ![]()
Jen me zajimalo par veci a nevedela jsem jak se na to zeptat.
![]()
@Kaja-kaja píše:
Ahoj
Jsi třetí měsíc na nové škole, určitě bych zkusila třeba ten FBJinak třeba se zapojit o přestávce..:)
Jen otázka-proč v jedné diskuzi píšeš že je ti 15 a v druhé že se s manželem stěhuješ do Ameriky, jake značky na novorozeně?![]()
A jestli může být při druhé fázi porodu zakrytá a kdy bude rodit, zase si někdo dělá prdelky ![]()