Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky prosím vás.. chci se zeptat. Je tu někdo kdo bojoval dlouho se zadní rýmou? Mala uz ji ma 11 dnu.. dala jsem sinupret, sterimar, inhaluje vincentku, nasivin a nic nepomáhá. Porad chrochta, jak vecer lehne kašle. Uz je mi ji tak lito. V pátek jdeme na ockovani k doktorovi které samozřejmě oddálíme, ale prijde mi divne ze uz to ma 11 dnu a nic. A hlavně nic nejde odsát.. uz si nevim rady 😭 jo a začla kašlat takhle moc az ted ten 10,11 den je možné že se ji to rozpouští uz v nose a jde to proste ven pres ten krk?
Omlouvám se, připojuji se k datazu,
jak se zbavit zadní rýmy u dospělého, již cca rok, (nateklá nosní sliznice)
co je příčinou?
Uvítám i názor na kortikoidové kapky, doporučeno dlouhodobé užívání,
můžou se projevit i vážné nežádoucí účinky z kapek? Po jak dlouhé době
užívání?
@Lu10
Bylo by vhodné alergologické vyšetření. Alergická rýma může být sezónní i celoroční. Kortikoidní spreje lze používat dlouhodobě, neřeší tedy vlastní příčinu, ale zasahují do patofyziologického mechanismu.
Zkus konvičku. Vím že ji cpu všude ale to je jediný, co mi na zadní rýmu pomáhá. Dělají i menší pro deti. A jinak bych to řekla doktorce a uvidíš. Ještě k ty konvičce, u nás to zvládli kluci v pohodě tak od tří čtyř let už přesně nevím. Nevysmrkaji nic, ale při tomhle jim to fakt vytece. Kdybych to neviděla tak nevěřím.
Konvicka je super, taky pouzivam/e, ale momentalne mi nepomaha, taky zadni ryma a silny zahleneni..
Já jsem se zadní rýmy zbavila pravidelným používáním nosní konvičky. Ale trvá to, není to ze dne na den. Od té doby, co ji používám pravidelně, tak jsem zadní rýmu neměla.