Nemocné dítě (už si nevím rady)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.10.24 06:26

Nemocné dítě (už si nevím rady)

Ahoj všichni
Potřebuji se vypovídat, a možná i poradit.
Mam 5 letého syna. Často marodí. Ale jako opravdu často.
Teď jsem ho měla měsíc doma, byl 4 dny ve školce a opět rýma a kašel.
Teď opět zvýšena teplota po víkendu.
Jsem z toho na nervy.
Já jsem kvůli tomu přišla o práci. I když jsme si OČR střídali.
Já jsem pak dostala zapal plic. Nakonec jsem byla i s OČR měsíc doma, a dostala výpověď (ve zkušební době).
A hlavně lhát nebudu, je to moje dítě, miluji ho samozřejmě
Jsem s ním v kuse prakticky 5 let. Mam ponorku.
Manželství se mi kvůli tomu rozpadá. Tím že nepracuji, si nemůžeme ani nějak vyskakovat co se peněz týče. Nestrádáme, ale mít 2 příjmy by bylo samozřejmě lepší.
Teď mam nastoupit do práce 13.11.
Manželovi jsem rovnou řekla že ve zkušební době, na OČR prostě nejdu.
A víceméně ani potom. Protože toho mam vážně už hodně..
na imunitu jsem vyzkoušela snad všechno, co lze.
Už prostě nemůžu..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1835
29.10.24 06:35

Syn chodí do školky prvním rokem nebo už delší dobu?
Co na podporu imuniti jste zkoušeli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
29.10.24 06:54

Holt školkové dítě bývá vždy nejvíce nemocné. Pokud nemá 4× celková ATB během půlroku, na nějakou výraznější poruchu či dysbalanci to nevypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
29.10.24 07:12

No, vítej v klubu :). My se s tím. potýkame do nekonečna také. Už jsem si mysleli, že máme vyhráno, protože měsíc byl ve školce bez nemoci. Pak průdušky, antibiotika, ještě byl týden navíc doma, pak týden školka a zase z ní dotáhl kvalitního bacila, takže teď jsme lehli všichni. Malý je na tom teda ještě nejlíp, ten má jenom kašel. A to děláme možné i nemožné. A, z dovolením, když je tady náš zachránce @Doctus :D, tak se zeptám na názor. Můžeme ho s tím „jenom kašlem“ poslat do školky? Protože on ho má víceméně od podzimu do jara průběžně. V noci nekašle, přes den to taky není žádné drama, nejhorší je to po ránu, to je jak kuřák po dvacítce Partyzánek. Podle doktorky to je běžné, v podstatě nic, kromě Aeriusu na to nedala. On s tím funguje normálně, ale vypadá to hrozně, když tam takhle zachrchlá. To se pak špatně vysvětluje, že mu vlastně nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
29.10.24 07:19

Některé děti ve školce prostě chytnou kdeco. Tenhle předškolní věk je na dětské nemoci opravdu pro řadu rodičů a dětí zátěž. Je to těžké, teď po covidu se ty příznaky respiračních nemoci víc hlídají, takže se učitelky a ostatní rodiče všímají. To dítě za to každopádně nemůže. Přijít kvůli nemocnosti o práci je hodně špatné. Omarodit může každý. V některých provozech, kde není záskok, volí zaměstnavatel propuštění. Což je hodně drsné, zvlášť dneska, kdy je dobrá každá koruna. Konečně, kdy nebyla. Bylo by asi dobré najít si práci s nějakou pružnější pracovní dobou i mimo obor. Dítě takhle malé doma nelze nechat samotné, tím spíš, když mu je špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
29.10.24 07:20

V tomhle žijeme víc než sedm let. Pokud dítě nekončí opakovaně v nemocnici, pořád jste na tom dobře, byť je to náročné. Nezbývá, než vydržet.

• Citovat
  • Upravit
4950
29.10.24 07:21

Bohužel s tím asi nic moc nenaděláš. Moje děti (7 let a 5 let) byly minulý rok nemocné (kašel, rýma) od října do dubna téměř v kuse. Vždy mezi tím tak týden pauza a zase… Když už to vypadalo, že konečně budou normálně chodit do školy/ky, tak chytly neštovice. S dětma je to v tomto věku někdy složité. Také jsme vyzkoušeli různé vitamíny, imunoglukan, probiotika, každý den pily čaje s domácím medem, jedí hromadu ovoce a zeleniny a stejně nic nepomohlo. Přes prázdniny se daly dohromady a teď jsou zatím zdravé (až na rýmu) a berou jen Preventan, ale moc bych nevěřila, že je to díky tomu. Spíše už je to silnější imunitou. Přeji pevné nervy. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
29.10.24 07:31

A chodili jste někam do kolektivu od mala? Není to univerzální návod, ale mně to u dětí funguje…od miminka jsme chodili do mateřských center, na plavání, od 2let do Sokola…vedla jsem starší ke sportu, k otužování, do 2,5let spala přes den jen venku a za první rok školky byla doma asi 2× s kašlem, druhý rok to stejně, teď je třetí rok…a mladší je menší, ale také chodíme plavat, hodně ven, strojím málo a i jako nedonošená měla zatím jen rýmu a jednou šestou nemoc…rodiče nemáš, co by mohly pomoct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
29.10.24 07:40

@LednovaLocika třeba u nás je nejvíce nemocné nejmladší dítě a pochopitelně mu starší sourozenci nosili domů kdeco. Takhle to nefunguje, určitě ne u každého.

• Citovat
  • Upravit
317
29.10.24 07:45

@Velryba černá tam u nás má starší i sportovní tréninky a drží se…ale mně přijde, že lidi děti zbytečně moc oblékají, je 13st až 15st a děti mají prošívané bundy a naše děti mikiny a stačí jim to, starší i tak blrblá, že je jí teplo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
29.10.24 07:47

@LednovaLocika nelze posuzovat ostatní, když nevíme, jak to mají.

• Citovat
  • Upravit
28621
29.10.24 09:06

Ráda bych ti poradila, ale u nás pomohla až opakovaná kůra imunomodulátory. Ted den kašle, ale může normálně fungovat. Letos po půl roce bez nemoci chytil rýmu, ale do čtvrtka bude fit. Ale to byl nemocný tak často od miminka, chodil i do DS a zvládal to třikrát na dopoledne v měsíci, protože zbytek doby byl bud nemocný nebo se dolečoval…

Jinak ho samozřejmě nenavlíkáme, chodí ven, lehce sportuje, snažíme se o zdravou stravu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
29.10.24 12:13

@Buba mara Částečně infekční asi bude, ve školkách jsou teď zhýčkaní. Od doby COVIDu kdo kýchne, hned hotline rodičům, ať si přijede pro dítě.

Byla vyšetřena nosní mandle? Rozkašle se při námaze nebo smíchu? Je i více zahleněný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
29.10.24 12:30

@Doctus Nosní mandle v pořádku, to bylo první, co nás napadlo. Alergik sice je, chodí pravidelně na kontroly, astma nemá. Koncem jara a přes léto nekašlal vůbec, až zase po té první nemoci v říjnu. Vloni to samé, pak mu ten kašel trval s malými přestávkami snad celou zimu. Když s ním byla dcera na pohotovosti ( ne teda kvůli kašli), tak se na to ptala, ale všichni se tváří, že je to normální, že v pohodě. Jinak lítá, hulaká jako normální děti, to mu nic nedělá. No a někdy ho to chytne zničehonic v klidu. Poslechově mi to přijde spíš jako produktivní, občas i něco vykašle. Jo, to zahlenění tam asi bude větši. Naštěstí ve školce jsou docela tolerantní, na nějakou tu nudli tam zas tak nekoukají, ale zase nechceme, aby tam roznášel nákazu. I když dětská tvrdí, že infekční není. Tak jsme vždycky na váhách jestli už poslat nebo čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
29.10.24 14:54

@Buba mara
Asthma vylučovali jak? Dělal se i terapeutický test? Pokud je kašel celou zimu a zvětšená nosní mandle je vyloučena, tak nelze vyloučit cough-variant asthma (většinou zcela normální spirometrie včetně bronchomotorických testů, stejně tak laboratorní nálezy - ono asthma laboratorně nelze prakticky nijak potvrdit ani vyloučit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí