Impetigo a komár

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
269
27.10.24 19:45

Impetigo a komár

Zdravím :kytka:
Jdu za vámi spíš pro zkušenosti, než lékařské rady.
Nebudu rozepisovat celou historii posledních 3 týdnu, už jsem z toho sama unavená. Ale důležité pro info, že se synovi na oku udělalo (zřejmě) impetigo. Lékařka první návštěvu jen ledabyle oznámila, že to nic není, ať mažu Framykoinem. Po 4 dnech se oko nelepsilo a udělalo se mu to stejné na dalším místě. Dle lékařky to opět není tak hrozné, aby psala Atb, ale máme mazat Framykoinem. Zároveň upozorňuji na rozškrábaný pupínek od komára (do puchýře! Vypadalo to fakt hrozně)…s klidem odpovídá, že to není hrozné a mám mazat Framykoinem. Tady už se dozvídám, že to na oku a nose je zřejmě imetigo a je to infekční…dobrá informace po takové době, když mám doma ještě 1,5 dítě.
Imetigo mizí, ale ta ruka od komara mi přijde hrozná! Napadlo me, zda s tim to impetigo nemuze souviset. Doktorka má teď dovolenou až do středy a já váhám, zda jet zítra na pohotovost nebo počkat do úterý a jet k zasahující. Přidávám foto, zda někdo měl podobně vypadající rozškrábaný pupínek a popřípadě co pomohlo. :nevim: :,( Už jsem zoufalá. Syn na komáry hrozně trpí a už nepomáhá ani BKomplex. Říká, že ruka ho nebolí, nemá ani teploty nebo něco, ale prostě mi to přijde po 4 dnech mazání Framykoinem nějak furt stejně ošklivý :(
Díky za všechny reakce a hezký večer :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22316
27.10.24 20:24

Ahoj, impetigo je velice infekcni, takze jestli ma nejakou ranu od komara, tak tu infekci bude mit celkem pravdepodobne i v tom. Mladsi dite dukladne prohledni. Je mozny, ze uz to taky nekde ma. My si tuto infekci uzili na jare a samo kdyz jsem dukladne prohledla mladsiho, tak to taky mel. Je nutne vse prat. Kazdy den jsem prala vsechno obleceni, lozni pradlo, rucniky. Kazdy musi mit svuj rucnik na ruce a dodrzovat hygienicka pravidla. Pak se to nebude sirit dal. Delala jsem vyvary s repiku 3krat denne a macela v tom obklady a ty nechavala pusobit 20min a pak jsem seskrabavala opatrne krusty. Mazat se to musi furt tim framykoinem, aby to bylo porad namazane, takze treba 10krat denne. Nestaci to 3krat maznout. Porad, aby to bylo namazane. Po takove prakticky neustale peci se to nikam dal nerozsirilo a postupne se to zmensovalo, az to zmizelo. Trvalo to celkem 14 dni nez jsem deti zas dala do kolektivu a to jeden mel jen 1 misto a druhy dve mista. Celkova atb nemeli, kdyz se to dal nesirilo a bylo to jen ohranicene na stejnych mistech. Je fajn lihovou fixou udelat carky, jak je to velke, abys videla, zda se to zmensuje ci zvetsuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
27.10.24 20:31
@Oriseka píše: Více

Děkuji za informace i za rady. Já se to dozvěděla až po těch 4 dnech, že je to impetigo a co to je jsem si zjistila až na internetu. Dr se tvářila jakoby měl prostě nic :nevim:. Mažu a obklady z řepíku dělám taky, s tím mám dobrou zkušenost na všechno. Prohlizim je oba každou chvíli, už si někdy připadám jako blázen. 8o Ale u mladsiho jsem neobjevila nic a starší jen to oko, nos a teď tu ruku. Ale oko a nos už má skoro fuč.
Ale potvrdila jsi mi mou domněnku, že pokud měl škrábanec mohla se mu ta infekce dostat i tam. :palec: Takže nebudu plasit a budu pokracovat v tom co doteď :palec: děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí