Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Může to být a nemusí. Malý děti bývají často nemocný. Zdravý to rozhodně není a savem to taky nevyřeší.
Z tech plisni muze se vyklubat astma. Ani savo neni dobry…dite by v tom nemelo vubec zit, v plisni ve zdech,
@Anet18 koukni se na net je takový prostředek co by se měl nastříkat na ČISTOU zeď a ten pak zamezí pravé znovu tvoření plísně, nějak chytrá houba se to jmenuje můžeš ji to zkusit doporučit ![]()
@Lenka0505 Děkuji za odpověď. Oni už tam bydlí hodně let. Když jsem tam u nich byla naposledy na návštěvě, tak to tam strašně smrdělo tím Savem.
Ano tohle plíseň může způsobovat, vím to z vlastní zkušenosti. Bohužel jsme nějakou dobu i s malou dcerou bydleli v bytě kde se rozlezla plíseň,… Nejprve jsem také řešila savem, větráním, topením, nepomohlo nic. Dcera to odnesla astmatem a velmi silnou alergií, u mě se pak už také rozjela alergie, kdy jsem se bez nosních kapek nenadechla,… Po odstěhování z bytu se vše zlepšilo i když bohužel dceři astma i alergie zůstaly, ale postupně je pomocí léků a pobytů u moře léčíme. Takže za mě jak se v bytě objeví plíseň a má v tom žít dítě, tak je to špatně.
Nachlazení není způsobeno plísní. ale plíseň může způsobovat jiné problémy a rozhodně to léčbu dýchacích obtíží neusnadňuje. pokud ale nekdo žije roky v tom, že je to OK a sem tam savo, tak dost těžko ho k prozření přivede diskuze na emiminu. Jo a samotné zateplení s tím nesouvisí, jen je třeba o takový prostor jinak pečovat, topit, větrat.
@Anikaa02 píše: Více
Akorát bacha, nekamarádí se to s tím savem. Takže pokud to nastříkají na nasavovanou zeď, bude chytrá houba (prodává se pod názvem biorepel) mrtvá dřív, než začne působit. A taky dost lidí z „týmu savo“ tuhle věc moc neuznává, protože savo viditelně bělí (to je asi tak jediné, co rozumně zvládá), zatímco chytrá houba plíseň sežere, ale černé mapy navenek zůstávají.
@ugluk my to dali do bytu ale je pravda že před tím jsme dělali zed novou škrabání všechno ale pokud to chtějí vyřešit rychle a bez práce (no vyřešit jen na oko) tak je každá rada drahá ![]()
@Anikaa02 píše: Více
Mně přijde, že to řešit nechtějí, jsou spokojení se savem, řešit tochce zakladatelka ![]()
Problém plísně je ten že většinou není vidět. To co je vidět je jenom zlomek problému. Takže nějakou formu plísně máme doma skoro všichni, jenom do nedojde do fáze černých fleků. Třeba ve školách i školkách plíseň je, jenom není vidět a děti to stejně dýchají celé dny. Proto je vliv plísně na nemoce diskutabilní, není možné zjistit jestli to vliv má nebo ne.
Savo je nesmysl, nic to neřeší. Ideálně odvlhčovat s čističem vzduchu a problém se vyřeší. Bez odvlhčení místa a vyčištění vzduchu to tam je pořád, akorát to není vidět.
@ugluk píše: Více
Teď jsem se na tu chytrou houbu dívala. Vypadá to super. Taky se nám v bytě na jedné straně dělá plíseň. Minulý rok jsem na ni aplikovala savo proti plísni a od té doby zatím černé mapy nejsou (savo ji vybělilo). Myslela jsem, že ji savo vyžralo. Nemáte zkušenosti, kdybych aplikovala na tu stěnu nyní chytrou houbu, tak že jí to savo, které jsem aplikovala před rokem nezabije? Nebo mám před aplikací houby tehdy nasavovanou stěnu raději ještě oloupat od barvy? Děkuju. ![]()
@smile_xxx píše: Více
Asi hloupý dotaz, ale jak zjistíte, že plíseň ta houba sežrala, když černé mapky po houbě nezmizí? Nemám s houbou zkušenost, ale s plísní bojujeme.
Zdravím, chtěla bych se zeptat na to, jak jsou škodlivé plísně na zdích. Mám totiž kamarádku, která bydlí se svým manželem a s dítětem v nezatepleném bytě. Často se jim tam, ale tvoří plísně a jejich dcerka je hodně často nachlazená. Mě napadlo, že by to mohla mít z těch plísní, ale kamarádka tomu nechce moc věřit, tak nevím. Oni to řeší bohužel, tak, že ty plísně nechají rozrůst do větších rozměrů a až potom to vystříkají Savem. Jaký na to máte názor vy? Myslíte si, že ty obtíže její dcerky mohou způsobovat ty plísně?