Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky holky!!
Chtěla jsem se zeptat, jestli některá neznáte obec Zadní Třebáň u Berouna?
S partnerem zvažujeme možnost, že bychom se tam přestěhovali. Teď bydlíme v Praze a ta dostupnost do jejího centra je cca 45min, tak se mu to moc nezamlouvá, ale mě zatím dost.
Od vás by mě zajímalo vše, co mi k Třebáni můžete říct.. Zatím vím jen to, že je tam opravdu krásná příroda!! Čekáme miminko v září, tak např. jestli je to pro maminu fajn nebo je tam spíše odříznutá, jesli jste tam šťastné, co je výhoda, nevýhoda… prostě řečeno vše, co vás napadne!!!
Předem moc moc děkuju
!! Budu vděčná za všechny postřehy!!! Papapa ![]()
Já bydlela v Zadní Třebani rok a zpět už nechci. Nejbližší pohotovost je cca půl hodiny autem, takže to tě vyjde kolikrát jak v Praze. Ale pro mě byl děs dojíždění do práce. Když to jelo jak má, tak super. Ale to málokdy, věčně věků zpoždění nebo i zrušené spoje. Navíc školka v Zadní Třebani má jen do půl 4. Takže z většiny zaměstnání v Praze prakticky nemožný stihnout. Mám tam spousty známých co jsou spokojení. Ale minimálně jeden pracuje doma a nebo někde v okolí nebo mají poblíž vyzvedávací babičku
Děkuju za reakce. Takže spíše nedoporučujete… Jak dojíždění autem? Stojí to často nebo je to úsek, kde zácpy nebývají?
Tato oblast je krásná na bydlení, ale taky dost žádaná (nemovitosti nejsou levné). V blízkém okolí najdete vše potřebné, od Prahy se lze i odstřihnout. Je tady spousta rodin s dětmi, spousta kroužků, státní škol(k)y tedy praskají ve švech, ale je tu dostatek soukromých zařízení i alternativní školy (samo placených). Každou chvíli nějaká akce, vždy je co dělat. Nemluvím přímo o Třebani, ale o celém blízkém okolí, je to takové provázané. Jezdit do Prahy se vyplatí spíše vlakem, silnice ve špičkách nic moc.
@-Luciš- je to tam krásný, ale pokud jste závislý na Praze, tak dost opruz. Taky to chce barák spíš na kopci, u vody hrozí vytopení. Člověk je závislý na autě co se týče větších nákupů apod. Ale rodin z dětmi tam bydlí hodně. Do školek je čekačka a dostanou se prakticky jen předškoláci a ty co mají starší sourozence. Základka je tam formou malotřídek, jen do čtvrtý, pak musí děti do Řevnic. A to musí vlakem sami nebo rodič vozit autem… Pro pražáky nic moc. Jestli už teď chlap není nadšený z dojíždění, tak dva zpožděný vlaky v týdnu ho nas…
Já dojížděla do práce pár let vlakem a 2× v týdnu zpožděný nebýval nebo ne nijak výrazně. Jasně, stává se to nebo jsou výluky-hlášené, ale to se stane i na silnici.