Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás to je tak:my dali žádost u nás v obvodě a pak pro jistotu ještě do sousedního. V první školce nám řekli, že nás na 90procent vezmou, tak jsme řekli, že stáhnem rovnou tu druhou školku a ono se jich to normálně dotklo. Takže i kdyby sis to podala do dvou, raději to nezmiňuj. Odmítnout můžeš vždycky, kdyby náhodou vás vzali do obou. ale třeba u nás mimo místo bydliště není šance.
tak třeba na praze deset chtějí vyloženě jednu přihlášku a když přijdou na to že máš jich víc (a oni na to přijdou protože si infa o dětech předávají) tak pak dělají ještě zle … jako že ho just jo nevezmou a nebo vezmou ale někde úplně jinde a daleko od domova.
já bych to neriskovala.
já slyšela, že když se dají 2 přihlášky, tak jednu automaticky vyškrtnou.Ale nevím, ajk by na to přišli, takže si nejsem jistá co je na tom pravdy ![]()
já jsem také měla více žádostí a jedna školka mi vyšla.oni jsou propojeni počítačem,takže to vidí,jak jsi kde přijatá či nepřijatá a podle toho se různé školky rozhodují.
není to risk,proč? pak budeš mít žádost v jedné školce,ta ti nevyjde a co budeš dělat? to je lepší to mít ve vícero.
Ale zakladatelce jde asi o prihlasky do ruznych obvodu, pokud to dobre chapu. To nevim, jak by na to prisli, ale ja bych to taky neriskla, an to jsem moc posera ![]()
My uz byli u zapisu dneska, a ucitelka se me tam na to zeptala - jestli davam prihlasku jeste nekam jinam. Rekla jsem, ze ne, a ona si na ni nahoru neco nacmarala. Ale rekla bych „ne“, i kdyby to nebyla pravda, to priznavam, takze nevim, k cemu to ptani, to se jim asi malokdo prizna si myslim.
Anonymní píše:
Dobry vecer, nevite, zda je mozne podat si zadosti do dvou skolek v ruznych cast. Prahy? Ci je to zbytecne riziko?
Nevidím v tom žádné riziko. Každá pražská část si stanovuje vlastní pravidla pro přijímání dětí do MŠ - např. Praha 9 má stanoveno, že se smějí dát přihlášky do dvou školek zřizovaných touto městskou částí. Podáš-li v rámci Prahy 9 třetí přihlášku, budeš automaticky vyřazena - a kontrolují to velmi důsledně…
Pokud se Ti ale jedná o to, že bys dala (například) jednu přihlášku na Prahu 9 a druhou přihlášku třeba na Prahu 4, tak to můžeš. Dítě Ti pravděpodobně stejně nevezmou tam, kde nemá trvalé bydliště… ale za zkoušku nic nedáš.
Moje dcera nebyla v minulých dvou letech přijata v Praze, protože jsem na RD s druhým dítětem. Protože ale trávíme celkem podstatnou část školního roku na Moravě, podali jsme současně žádost o přijetí do tamní školky, s kladným výsledkem. Je to stejný princip - žádná pravidla tím nejsou porušena.
Obecně ted platí čím více přihlášek do školek tím ztráta bodů a tím menší šance na umístění dítěte do školky!! ![]()
jesenka33 píše:
Obecně ted platí čím více přihlášek do školek tím ztráta bodů a tím menší šance na umístění dítěte do školky!!
jakto?
Ono to nejspíš bude fakt v každé městské části jinak ![]()
Neví někdo, jak je to na Praze 4?
To platí tady u nás v Budějovicích…ale myslím si že to všude bude podobný!!!
Anonymní píše:jesenka33 píše:
Obecně ted platí čím více přihlášek do školek tím ztráta bodů a tím menší šance na umístění dítěte do školky!!jakto?
Neví někdo, jak je to na Praze 4?
Ono to nejspíš bude fakt v každé městské části jinak
Aha, tak už jsem si to našla… (http://www.praha4.cz/…adu/Skolstvi)
Otázka: (iva 23.1.2012 23:12)
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak funguje systém přihlášek do školky, resp. kolik přihlášek můžeme podat? Dále prosím o sdělení, zda je kritérium věku vždy na prvním místě? Syn je narozen na konci října a nejsem si jistá, zda bude pro rok 2012/2013 přijat. Děkuji. Makalová
Odpověď: (Mgr. Jana Ságlová, vedoucí OŠK 26.1.2012 11:43)
Vážená paní Makalová,
zákonný zástupce dítěte může podat více žádostí o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání, jejich počet není právními předpisy omezen. Zpravidla rodiče podávají 2, max. 3 přihlášky do nejbližších MŠ podle místa trvalého pobytu na území MČ Praha 4.
Prvořadým kritériem je trvalý pobyt dítěte a alespoň jednoho zákonného zástupce dítěte na území MČ Praha 4. Zápis dětí k předškolnímu vzdělávání pro školní rok 2012/2013 se týká dětí narozených do 31. 8. 2009, protože právě tyto děti dovrší k datu zahájení školního roku 2012/2013 tří let věku. Děti lze přijímat do MŠ i během školního roku (ne jen v době zápisu).
S případnými dalšími dotazy se můžete obrátit na odbor školství a kultury Úřadu MČ Praha 4, tel.: 261 192 131 nebo 261 192 372, e-mail: ivona.herinkova@praha4.cz.
S pozdravem
Mgr. Bc. Jana Ságlová
vedoucí odboru školství a kultury
BohunkaP píše:Anonymní píše:
Dobry vecer, nevite, zda je mozne podat si zadosti do dvou skolek v ruznych cast. Prahy? Ci je to zbytecne riziko?Nevidím v tom žádné riziko. Každá pražská část si stanovuje vlastní pravidla pro přijímání dětí do MŠ - např. Praha 9 má stanoveno, že se smějí dát přihlášky do dvou školek zřizovaných touto městskou částí. Podáš-li v rámci Prahy 9 třetí přihlášku, budeš automaticky vyřazena - a kontrolují to velmi důsledně…
zrovna tohle bych neřekla
jde ještě o ty malé části P9 - a vím že si můžeš podat přihlášek víc
ale můžeš třeba jen 2 na černém mostě
ale klidně další můžeš šupnout na prosek - loni s tím nikdo nedělal problém ![]()
ono se totiž chce dívat kterých školek se která kriteria týkají ![]()
tak a teď mi řekněte, jestli můžeme zašvindlit s rodným listem, protože máem u Vojty dva. první s TP v mém původnám bydlišti, druhý s TP tam, kde teď bydlíme.
chci jít na zápis tady i tam, a napadlo mě, tam dát ten první rodný list, který nám po svatbě a papírové změně bydliště nikdo nevzal ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobry vecer, nevite, zda je mozne podat si zadosti do dvou skolek v ruznych cast. Prahy? Ci je to zbytecne riziko?
D.