Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No kdysi po mně chtěli občanský průkaz a rodný list dítěte…očkovací průkaz a razítko od zaměstnavatele…Tak nevím… ![]()
Anonymní píše:Neví někdo, jak je to na Praze 4?
Nevím, jak letos, ale dřív z toho naše ředitelka žádnou kovbojku nedělala. Jenom říkala, že po zápisech mívají ředitelky společné sezení, kdy si porovnají přijaté děti, aby jedno dítě nebylo ve více školkách, ale zůstalo přijaté jenom v jedné.
Ahoj,
trochu se vtírnu, nevíte jak je to na Praze 12? Můžu dát přihlášky do více školek aniž bych z toho měla nějaké problémy? Potřebuji aby mi děti vzali do školky, já bych měla nastoupit do práce.
Ta Praha 4 me prekvapila, myslela jsem, ze tam je striktne 1 prihlaska
Vim ze sestrenici pred 2ma lety s tim delali strasny problem, ale to byla uz myslim Praha 11 (Opatov).
fusa píše:
Ta Praha 4 me prekvapila, myslela jsem, ze tam je striktne 1 prihlaskaVim ze sestrenici pred 2ma lety s tim delali strasny problem, ale to byla uz myslim Praha 11 (Opatov).
Opatov je opravdu Praha 11 a i když v občance lidi mívají psáno Praha 4 (prý, říkali, nevím, nekontrolovala jsem), tak má vlastní úřad a tam si školky řídí podle svého, s těmi Praha 4 nemá nic společného.
Ale jinak z mojí vlastní zkušenosti - když jsem hlásila prostřední holku, tak třeba Praha 4 měla pro přihlášky oficiálně vyhlášeno, že berou přihlášky dětí, které do 31.12. dovrší minimálně tři roky… no a já si dala přihlášku pro holku, které byly tři až v březnu a ředitelka přihlášku normálně přijala, stejně tak jako mi přijala dítě. Protože v zákoně takovéhle omezení není (stejně jako v něm není omezení počtu přihlášek), takže pokud mé dítě normálně splnilo kritéria a neskončilo pod čarou, tak neměla důvod ho nepřijmout.
Ja se tam kazdopadne pujdu za tyden zeptat, maji den otevrenych dveri. Vubec netusim o kolik tu poptavka previsuje nabidku, tak aspon abych byla v obraze.
mabis píše:BohunkaP píše:zrovna tohle bych neřeklaAnonymní píše:
Dobry vecer, nevite, zda je mozne podat si zadosti do dvou skolek v ruznych cast. Prahy? Ci je to zbytecne riziko?Nevidím v tom žádné riziko. Každá pražská část si stanovuje vlastní pravidla pro přijímání dětí do MŠ - např. Praha 9 má stanoveno, že se smějí dát přihlášky do dvou školek zřizovaných touto městskou částí. Podáš-li v rámci Prahy 9 třetí přihlášku, budeš automaticky vyřazena - a kontrolují to velmi důsledně…
jde ještě o ty malé části P9 - a vím že si můžeš podat přihlášek víc
ale můžeš třeba jen 2 na černém mostě
ale klidně další můžeš šupnout na prosek - loni s tím nikdo nedělal problém
ono se totiž chce dívat kterých školek se která kriteria týkají
Hmmm..... jestli to čistě náhodou nebude tím, že Černý Most není Praha 9, ale Praha 14. ![]()
Městská část Praha 9 zřizuje pouze osm školek: U Nové Školy, Kovářská, U Vysočanského pivovaru, Pod Krocínkou, Litvínovská, Veltruská, Šluknovská, Novoborská. Ředitelé těchto školek si přihlášky porovnávají a v případě zjištěné třetí přihlášky vyřazují.
Máš naprostou pravdu: „ono se totiž chce dívat kterých školek se která kriteria týkají“.
Ono je to pořád Praha 9
protože to máš v adrese ale praha 14 spadá pod P9 ![]()
Mabis, já nějak nechápu, co řešíš…? Praha 14 a Praha 9 jsou formálně dvě různé městské části. Každá z nich zřizuje své školky (Praha 9 osm, Praha 14 deset), každá z nich má vypsaná jiná pravidla pro přijímání dětí. Tečka. ![]()
Často se to plete, protože dříve Praha 14 byla zčásti územím Prahy 9. V roce 1994 z ní byla usnesením Zastupitelstva hl. m. Prahy vyčleněna (+ připojeny Kyje) a je samostatnou městskou částí.
Nevím, jak to je na Černém Mostě, protože to už je Praha 14. Já jsem psala o Praze 9, v rámci které můžeš podat dvě přihlášky. Krom toho ale jistě můžeš podat přihlášku mimo tuto městskou část (tedy třeba na Prahu 14 nebo kamkoli jinam - třeba mimo Prahu, jako jsem to udělala já). O tom žádné ustanovení není (tedy, abych nemystifikovala, já o žádném takovém nevím). Ani takové, které by to výslovně umožňovalo, ani takové, které by to zakazovalo.
holky, odkial viete, ktory urad ktore skolky spravuje - teda ako napriklad rozdeli P5 a jej podcasti, ako praha 13??
jayjay píše:
holky, odkial viete, ktory urad ktore skolky spravuje - teda ako napriklad rozdeli P5 a jej podcasti, ako praha 13??
Leccos se dá najít na Portálu hlavního města .
Konkrétně informace o Praze 9 a 14 ale třeba já vím proto, že střídavě v těchto dvou měst. částech žiji celý život… ![]()
nieco sa tam da najst, ale ja som tam teda info o kolko prihlasok podat mozem nenasla…:(
jayjay píše:
nieco sa tam da najst, ale ja som tam teda info o kolko prihlasok podat mozem nenasla…:(
Jestli chceš, napiš mi SZ ohledně přesných školek, o které máš zájem a můžeme zkusit spolu pohledat konkrétně. ![]()
Řekla bych, že se taky klidně může stát, že to prostě v rámci dané městské části není stanoveno - že to zrovna Praha 9 stanovuje, to neznamená, že to musí být všude. Teoreticky, pokud to stanoveno není, by počet přihlášek neměl být omezený… Ale v takovém případě bych se spíš poptala přímo v MŠ, nebo ještě lépe na úřadě oné městské části.
… napriklad u nas nam radili reditelky, len jednu - P6 repy - ze si davaju rande a tam to vyhodnocuju… dame jednu a uvidime, ale diky!!!
@Laaja píše:
Ahoj,
trochu se vtírnu, nevíte jak je to na Praze 12? Můžu dát přihlášky do více školek aniž bych z toho měla nějaké problémy? Potřebuji aby mi děti vzali do školky, já bych měla nastoupit do práce.
Ahoj, našla jsem tvůj příspěvek z loňského roku, tak se chci zeptat jak to dopadlo, dala jsi víc přihlášek na Praze 12 nebo je lepší dát jen tu jednu? Uvažuju o MŠ Liškova, případně Oáza nebo Větrníček. Díky za info ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.