Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj všechny!
Prosím o radu - dá se někde na netu sehnat nějaký formulář na žádost o rozvod? Tedy jestli nějaký takový formulář existuje. Jak se vlastně o rozvod žádá? To víte, nikdy jsem to nedělala (a doufám dělat nebudu…). Jde o mého švagra, který svou svatbou šlápl drobátko vedle…
Moc dík, chtěla bych mu pomoct… ![]()
Ahoj podívej se sem http://www.ccsystem.cz/…/od_2005.htm nebo určo něco najdeš na www.pravnik.cz nebo to zadej do vyhledávače.H
Právník, právník, právník.
Když už nebude chtít moc platit, tak ať mu jen napiše žalobu. A k soudu ať chodí sám.
Sám to podle nějakého vzoru (formuláře neexistují) nenapíše pořádně a chyby se pak můžou špatně napravovat. Nebo pokud je to možné, tak je lepší se rozvádět podle §24a dohodou, je to rychlejší a bezbolestnější.
A advokát ho upozorní, co s majetkem po rozvodu, lhůtami atd.
Nejdříve probíhá řízení o výživném a úprava styku s dítětem a potom samotný rozvod.
Snad to dobře dopadne.
Peta
Ja právě sepisuji žádost o rozvod, majetkoprávní i péči o dítě plus alimenty. Nech emajl a vše ti pošlu. Janča
Jani, to bys byla zlatíčko! Mejlíka mám agentbarbanek@seznam.cz
Předem moc díky!
Ahoj,
take se muze obratit na Obcanskou poradnu, www.obcanskeporadny.cz
kde mu daji vzory a poradi se vsemi nalezitostmi
ahoj posílám adresu kde najdeš vzor žaloby k rozvodu a další http://rodina.juristic.cz/ ,už jsem si tím prošla,ale mě se psal žalobu právník,jinak jsem u rozvodu byla jen já a ex. tak ať to výjde hned na první stání zdraví J.
K těm „rychlým“ rozvodům - §24a
Tam je podmínka! Musí být min. 1 rok manželé a min. 1/2 roku spolu nesmějí bydlet ve společné domácnosti. A není to „rychlý“ rozvod, ale tzv. smluvený, tzn. že nezkoumají příčinu rozvratu manželství.
A jinak jsou vzory na http://rodina.juristic.cz/, je tam toho opravdu dost.
Holky, moc díky za tipy, právě jsme to spolu sepsali a švára už to jel podat. Tak snad to dobře dopadne… Ještě jednou dík!
anonymni píše:
Ja právě sepisuji žádost o rozvod, majetkoprávní i péči o dítě plus alimenty. Nech emajl a vše ti pošlu. Janča
moc prosím,,,jestli mě taky na můj mejl pošlete formulář na žádost o rozvod,,,mooooc díííky..
andrysek26@seznam.cz
Ahoj, prosím o zaslání žádosti o rozvod na email lucille02@seznam.cz.. dekuji
Příspěvek upraven 27.02.12 v 23:19
Dobrý den,
taky tápu v této situaci, můžu poprosit také a pomocný mailík, díky moc. Prosím na mailíka: ***@centrum.cz
Edita
Prosím o rady co teď dělat. Manžel mě podváděl. Sažila jsem se měsíc vztah sešroubovat a udržet a zachránit ho..... máme ročního chlapečka a manželé jsme rok a 5 měsíců
Bohužel ještě tak 2 měsíce s ním musím žít v jedné domácnosti… On řekl, že je konec, ale rozvádět se nehodlá......... Jsem na mateřské. Nechci být dále jeho žena
Musí požádat o rozvod on, nebo já?? Samozřejmě chci, aby si to vše zaplatil on, jelikož on je ten, který to s prominutím vše po.ral!!! Díky za rady a popřípadě i odkazi a vzory atd......
červená Radka píše:
zašlete mi prosím formulář na rozvod manželství
Nic jako „formular“ na rozvod neexistuje. Je to podani - volne slohove cviceni a vzory najdete bezne na Internetu. Pokud mate spolecne nezletile deti musi byt pred samotnym rozvodem pravomocne rozhodnuto o svereni do vychovy + vyzivnem (tzv. opatrovnicky spor). Oba navrhy muzete podat soucasne. Opatrovnicky navrh je zdarma, na navrh na rozvod potrebujete kolek 2000,–.