Zadržuje stolici

Lenka76
1.7.12 21:01

Zadrzuje stolici

Ahoj holky, potrebuji poradit, co mam delat, kdyz mi moje 2.5 leta nechce kakat na nocnik. Teprve ted zacala s nocnikem, protoze se madam nechtela vubec na nej posadit. Ted ji curani jde, sama si rekne, ze chce curat, to zvladla za 4dny, ale nechce se vykakat. kdyz to na ni prijde, tak ji dam na nocnik a ona krici, vstava a zadrzi to. vcera z ni vypadl jen malililinkaty bobecek…ted se mi zda, ze zase chce kadit, ale proste nic. me se to zda uz dlouho 4dny bez kadeni. co s tim? diky moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
1.7.12 21:09

No, mám takovou dobrou radu, nechat ji být ;) Pokud si vyžádá na kakání plínku, tak bez komentáře dát a nechat ji, ať tam někde v koutku hodí bobana, nekomentovat, očistit, vyhodit.

Syn chodil na nočník od 15m, od 2let bez plínky na den, do cca 2,5let kadil do plínky na spaní (odpoledne či večer až v noci), mohla jsem se třeba stavět na hlavu a odrážet ušima a ne. Pak jsem to přestala řešit (jako v sobě, protože jeho jsem zkusila jen párkrát přimět spíš trpělivě, vysvětlovat a reakce stejná) a on začal chodit sám…

Dítě k tomu musí dojít a ty musíš na ni okamžitě přestat tlačit, protože psychogenní zácpa je děsná sviňa, když dítě drží stolici, tak pak jednou se vyprázdnit musí, natrhne si prdku a začne nekonečný koloběh strachu z bolesti, zadržování stolice a může se to s dítětem táhnout hodně dlouho. :|

Takže obligátní a možná trochu rozzuřující - ona k tomu musí dozrát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
1.7.12 21:13

Diky moc. zrovna pred chvili si rekla o curani, vycurala, sedla vedle me a ted se vykadila do kalhotek…nechce at na ni koukam, at na ni mluvim…nechce ani toho bobika vyhodit z kalhotek. takze mam nechat kadit do kalhotek, dokud tomu sama nedospeje? Ja jsem teda ted stastna, ze kadila vubec, takze mi je jedno, kam :D

• Citovat
  • Upravit
7499
1.7.12 21:41

@Lenka76 Moje starší dcera to měla taky tak, byla i v noci bez plíny, ale kadila výhradně do kalhot, slibovali jsme hory doly, vydržela dvě hodiny pobíhat po obýváku a držet se za zadek, ale na nočník ani záchod jsme jí nedonutili. Když jsem jí pak řekla tak už to teda pusť, zalezla za křeslo a za 2 vteřiny bylo hotovo. když jí bylo 2 roky a 9 měsíců, šla do školky. Tam se první den pokadila, ředitelka mě hned ve dveřích sjela, že takhle to teda nepůjde. Tak jsem jí cestou ze školky vysvětlila, že už tam nebude moct chodit, když nechodí kakat na záchod a ona mi jen řekla - hmmm, tak já už budu… a už se nepokadila. Takže jak píše Gladys - musí k tomu uzrát. Teď mi tu „zrají“dvojčata, jsem zvědavá, jak dlouho ještě, ty nechtějí na nočník ani čůrat a drží :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
1.7.12 21:54

Bella:mala jde do skolky v zari. bydlim v uk a tady to vubec neresi, jestli je nebo neni bez plinky. rekli mi, ze by to bylo super, kdyby chodila na zachod, ale nevadi, kdyz prijde s plinou. ja tajne doufam, ze si zvykne na zachod ve skolce, kdyz uvidi ostatni dwti. Ona do nedavna nechtela nocnik ani videt, ale jakmile prislo ditko na navstevu a sedlo na nocnik, tak chtela taky. nikdy jsem ji do niceho nenutila, na vse prisla sama, to curani pochopila 4 den, jenom to kakani je boj. preji tvym dvojcatum brzke " dozrani".:-)

• Citovat
  • Upravit
7499
1.7.12 22:05

Díky :* To máte super s tou školkou. Ale já chtěla hlavně říct, že to pro ní byla právě asi ta účinná motivace, protože se jí v té školce líbilo, tak se rozhodla, že pto to něco teda udělá. Jsou ty děti strašně vyčůraný :lol: Agátku jsem posazovala snad od šesti měsíců a efekt to nemělo žádný, odplínovala se stejně až ve 20ti měs. Dvojčata jsem nechala být, ať si na to příjdou a obzvlášť Robinovi je to úplně fuk. Sára sice rozumí a ví, ale pro změnu nechce. V lednu by měli jít taky do školky, tak jsem zvědavá, jak to zmákneme.
Přeju ať jste aspoň vy úspěšní ;) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
29.4.18 22:45

Prosim poradte

Dcera mesic co mesic zadrzuje kakani, je ji 7a jsem uz zoufala, je mi schopna celou noc hopsat po posteli a brecet, na zachod nepude a nepude, kdyz ji tam supnu tak zadrzi a nic napne cele telo a nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
29.4.18 22:54

Prosim poradte

Dcera mesic co mesic zadrzuje kakani, je ji 7a jsem uz zoufala, je mi schopna celou noc hopsat po posteli a brecet, na zachod nepude a nepude, kdyz ji tam supnu tak zadrzi a nic napne cele telo a nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
29.4.18 23:54

Mé dceři je 10 a chodí na záchod jednou za týden. Vyjímečně dvakrát. A to ještě s donucením pod výhružkami. Nerozumím tomu. Doktorka to extra neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
30.4.18 00:34

@zelená7 moje se boji ze to bude bolet, ma asi psych.blok.katastrofa, ted jane byly a prcla si dost a usnula, uvidime na jak dlouho. kdyby aspon nebrecela a nehopsala, trpi a neda si rict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
30.4.18 06:56

@AdaNaty
Ja tohle resila u 2,5 leteho. Po kazdem bobku byla skoro oslava :mrgreen: nakonec nam pomohla Lactulosa na zredeni ak tomu homeopatika (myslim ze NUX VOMICA 9CH - uz tu o nich nekde maminky v diskuzi psaly, tak jsme take vyzkouseli). Vzdy jsem mu rekla ze jsou to bombonky, aby nebolelo kakani a svete div se, za cca tyden uz chodil na nocnik. Musela jsem ho hlidat, uz asi z principu zalezl pod stul a tam se klepal jak to zadrzoval, tak jsem mu hned nasypala homeopatika a rychle jsme utikali na nocnik. Aby to slo hladce :mrgreen:, tak pomohla ta Lactulosa. Ale musel hoooodne pit. Do te doby to byl boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
30.4.18 07:56

@jana2381projímadlo dostala už dvakrát má panickou hruzu z bolesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
30.4.18 23:44

Já toto nechápu. Kdy už tohle peklo skončí. Bojím se, že za ta léta to bude mít následky. Když nejde ven to, co má, drží se v těle škodlivé toxiny, které se vstřebávají do těla. Mám z toho strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
1.5.18 07:33

@zelená7 i ja se bojim, cetla jsem ze se ze zadrzovani muze udelat i slepak, ale Huraaaa vcera ut po probrecene noci a rana sla dobrovolne, mela sice hruzu, ale dala to. děs běs. jsem z toho štastna a zaroven nepochopim jak to maly dite dokaze tak dlouho zadrzovat, ja se jednou malem pos…kdyz jsem zadrzovala 10min.nez dojedu z obchodu dom :-) a prwdstava ze jeste celou noc bych mela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze