35 měsíců a nočník pořád nic :(

8.6.12 08:28

35 měsíců a pořád nic :(

Zdravím všechny maminky.Mám dcerku za měsíc jí budou 3 roky a v září nás čeká školka.Na nočník jsem jí zkoušela dávat když jí byl rok a půl,bohužel z něj měla šílený záchvaty,tak jsem ho odnesla a asi měsíc vůbec neřešila.Pak jsme jeli do obchodu a malá si téměř ve dvou letech vybrala svůj nočník a hned jak jsme přijeli z krámu šla se do něj bez řečí vyčůrat.V podstatě když jí na nočník posadím vyčůrá se,ale sama si neřekne.Horší to máme s kakáním.Doma nosí kalhotky,ale pokaždé když jí dám na nočník,má v kalhotkách malý bobeček,když jí uvidím tlačit,řeknu jí ať jde na nočník,začne strašně křičet,vztekat se.Kolikrát jsem jí dávala na nočník ať se vykaká,ale vždy to byl maličký bobeček a kolikrát se ani nevykaká.Když udělala velkej bobek(za dva roky asi 3×),opět velkej křik.Vždy jsem za nočník chválila,dostávala mlsky.Nevím kde jsem udělala chybu ohledně kakání,ale co cca 2 hodiny jí nemůžu přepírat kalhotky.A takhle do školky nebude moct!!Měla některá z vás stejný problém??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16906
8.6.12 08:32

Nejsem teda matka…ale myslim si, že u některejch dětí hold tahle životní etapa bez řevu nejde. Já bych neustupovala. Prostě nočník a nic jinýho…ona si zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
8.6.12 08:35

A zkousela jsi wc? Moje neter mela hysteraky z nocniku a velky wc bylo v pohode. Odplinkovala se pres prazdniny nez sla do skolky - tam mela 4 nehody a pak uz dobry :-)

• Citovat
  • Upravit
6552
8.6.12 08:38

Mame to stejne s Matesem- taky jde jen na zachod a na nocniku hysteraky- na zachod cura i kadi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
8.6.12 08:41

A nemá problémy se zácpou? Můj syn si tím procházel, z kakání měl šílený trauma, protože ho to bolelo a děti pak nechtějí tlačit a jsou raději, když bobek odejde sám, na záchod uměl, ale vždy hrozně řval. Byl to běh na dlouhou trať, brali jsme laktulozu, klystýry, nakonec nám pomohl parafínový olej-je na předpis. Syn pak nejdřív zjistil, že kakání už nebolí a pak už chodil v pohodě, problémy vymizeli tak ve 3 letech. Ale tohle jsem řešila fakt tak rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
8.6.12 08:41

můj malý nechce na nočník, chodí jen na záchod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.12 08:44

Na záchodě se bojí nevím proč,u babičky na wc chodí doma ne-e.Byli jsme ve školce,říkala jsem jí že choděj na malý záchody,kakat a čůrat a ani to s ní nehlo.Pohrozila jsem jí,že jestli nebude chodit na nočník,tak nepůjde do školky a taky nic.Kolikrát mám pocit,že tyhle věci jsou uplně mimo ní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.12 08:48

Jo laktulozu jsme měli taky,opět bez uspěšně.No bohužel to vidím na doktorku,ale kolikrát má ty bobečky v kalhotkách řidký,tak to zácpou nejspíš nebude.Mám strach aby to nebyl nějakej blok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
8.6.12 08:55

Neměla jsi jí ustupovat a asi si začla pozdě. Sice dítě nezačnou kontrolovat svoje potřeby tak nejmíň do roka a půl, spíš do 2 a víc, ale trénink od raného věku je podle mě důležitý a může hodně pomoct. A být nekompromisní. Já mám štěstí, malému jsem koupila nočník asi v 10 měsících, jen tak, že to zkusím. Posadila jsem ho a byl v klidu a hned se vyčural. Tak jsem ho chválila a tleskala mu a dávala jsem ho na nočník pak docela často. Dneska má 18,5 měsíců a na kakání si většinou už řekne. Na čurání ani ne, ale když ho dávám na nočník víckrát za den,tak už se nepočurává pokaždé. Teď už to bude těžké, nevím co poradit, protože když nemá návyk od mala, je to vždycky horší. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3361
8.6.12 08:56

Laktulosa nám také nepomohla, až pak ten parafínovej olej..
A když má kalhotky od řídké stolice, to může znamenat také zácpu, a ne průjem, jak si spoustu lidí myslí…nějakej bobek ji tam tlačí a trochu ucpává, a stolice pak proudí okolo a jde samovolně ven. A ona se bojí tlačit, protože to samozřejmě bolí…vím, o čem mluvím, bylo to u nás také tak, doktor mu musel udělat klystýr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.6.12 09:04

Psala jsem to už ve spoustě diskuzí na téma nočník a napíšu znovu - nechat být. Nehrotit, nenaléhat, nesnažit se za každou cenu. Obzvlášť u toho bobku je to fakt náročný, syn mi kadil do 2,5let do spací plíny a pomohlo jenom se od toho naprosto odpoutat a i když jsem viděla, že potřebuje, tak se radši otočit a strčit si do pusy kus čokolády, abych nic neříkala :lol: A už půl roku chodí kadit na nočník bez sebemenších problémů. Když začal, tak jsem ani nějak třeskutě nechválila, jen jsem broukla šikulka, utřela zadek a víc to nezmiňovala, žádné odměny, žádné oslavné tance, jako když se na nočník učil čůrat.
Ony děti v tomto věku už vnímají mnohem víc věcí a v kombinaci s obdobím vzdoru nesnášejí jakýkoliv nátlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.12 09:06

Nechtěla jsem na ní tlačit aby se nezasekla,bohužel se mi to asi vymstilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.12 09:13

No vidím to tak,že příští týden navštívím doktorku.Jestli je to ta zácpa,tak jí pomůžou a aspon se jí uleví.Jsem ráda,že v tom nejsem sama :zed: Kolikrát když jí vidím jak tlačí tak,tak se držím abych jí nečapla a neposadila na nočník.Ale držím se zatím uspěšně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.6.12 09:17

@kocccicka99 já vím, že tohle bude znít už ujetě, ale mi přijde, že dítě vycítí, i když rodič hrozně moc chce a nic neřekne.
Já jsem strašlivě chtěla, hlavně v době, kdy začal kadit v noci a ležel v tom až do rána, pak měl zadek opruzený do krve, brečel bolestí, to jsem šílela, věděla jsem, že by to kadění do nočníku vyřešilo a na just to nešlo. Až když jsem přehodila něco ve svojí hlavě, tak to najednou šlo…
Zkus pohledat pojem psychogenní zácpa, bohužel hodně malých dětí to má a nepomůže bohužel jen změnit životosprávu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
8.6.12 09:23

Psychogenní zácpou trpí chlapeček mojí kamarádky, hodně se s tím trápí, chodí k psychologovi, jsou mu 4 roky a řeší prakticky od začátku odplenkovávání…je to běh na dlouhou trať, moc přeju, aby u vás toto nebylo a malá začla chodit na nočník v klidu a pohodě. Není to žádná sranda, takže nemysmím si, že nejsi důsledná, nebo žes začla pozdě, že nemá návyk. Kamarádka teď dokonce řeší přijetí do školky a jejich problém …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze