Bez plíny, hlásí ale pozdě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
prosím radu s nočníkem
holky, chtěla bych poprosit o rady, dcera má 19 měsíců od pondělí je bez plínky (šlo to rychle - jeden den jsme za ní lítala s nočníkem), sama si sedala a říkala aha, čůrat… venku je problém nějak jí to nejde se vyčurat… sice se nám to asi třikrát podařilo a vycházky jsou zatím bez nehody, ale nevím moc jak to zlomit… nemáte nějaký typ?? a pak druhá věc dneska je to nehoda na nehodu, zahlásí až je pozdě… vyčurá se, ale musím ji posazovat což se jí samo už tak nelíbí… Mám se vrátit zpátky k plínce, že se jí to ještě nelíbí a zbytečně jí trápím? ven jí dávat plínku? moc děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Toto podle mě není odplenkované dítě - lítat za ní s nočníkem, venku se nevyčůrá, dnes nehoda za nehodou ![]()
Přijde mi to lámané z Tvé iniciativy, promiň.
Taky mám dcerku od 18 měsíců bez plínek, ale u nás to probíhalo jinak. Nočník byl postavený v bytě na svém místě - odjakživa, po starším jsem ho už neodklízela, ona se do něho jednou vyčurala, aniž bych o tom věděla a potom už tam chodila pořád. Nehod bylo minimálně, za 2 měsíce byla bez plen i v noci.
Co se týče venkovního čurání, nebyla schopná se vyčurat v závěsu na rukách, jak holčičky klasicky, tak jsem vozila ven pod kočárkem nočník a potom jsme pořídili cestovní. Naučila se to asi za půl roku.
Já když jsem dala malé plenku, hlásila včas bez ohledu na ni, nikdy nebyla mokrá, pokud jsme zareagovali okamžitě. Ze začátku jsem jí musela dát plenku všude tam, kde nebyl okamžitě dostupný záchod, protože malé dítě nehlásí třeba v předstihu několika minut v autě nebo v obchodě.
Nevím, nenásilně bych počkala, jak se situace vyvine. Kdyby měla být nehoda za nehodou, asi bych vrátila plenky a zkusila bych to za měsíc znovu. Kdyby byla jen nehoda sem tam, že si řekla pozdě, tak bych ji nechala doma bez plenky, ven třeba ty natahovací kalhotkové s tím, že se buď podaří nebo ne. Prostě bych to nelámala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napíšu jen, jak si myslím já, leč teď prožíváme to samé. Doma bych vytrvala, vypadá to, že má pěkně nakročeno. Ale na ven ji nech, dej jí plenku, z psachického hlediska musí mít v sobě jistotu a tu ještě nemá, venku je to jiný, je tam spousta vjemů a rozptylování, až si bude sama jistá, dá Ti dle mého vědět. Protože tyto věci si dá dohromady a tak jí to pěkně naváže. Ptala bych se jí, počůrat kytičku a tak, ale venku nehrotit. Ať si je sama sebou jistá. Tak hodně zdaru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak jak píšou holky v klidu nelámej to hned vše, nám venku taky zprvu čůrání na rukách nešlo, ale naučila se nejdřív sednout si na bobek, buď chodila na ostro bez kalhotech v sukýnce bylo teplo a nebo jsem jí držela kaťata ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vydrž a bude se to zlepšovat
malá má dva roky, bez plíny jsme od 18 měsíců a i ona má někdy své super dny (co se spánku týče teda.. měsíc se nepočurá a pak je týden kdy převlákám postel každý den)
Já bych vydžela a plínu bych jí nedávala ani na ven (malá třeba jak měl aplínu tak čůrala a pochopila fakt až když jsem je vzali uplně) stejně je teplo tak je jedno jestli přebaluješ nebo převlíkáš a d o kočáru jsou takové jednorázové podložky…
je to hodně o přístupu.. někdo to nechce lámat přes koleno a čeká až dítko samo pochopí… já to malou prostě naučila… jinak by ještě denska běhala v plíně a vůbec by to neřešila a jsem ráda, že jsem vydržela
nejhorší bylo donutit se chodit ven bez plíny nakup=ovat atd (byla zima) pak už je to fajn ![]()
Ted bojujeme ještě s kakáním, kakala zásadně do plíny.. opět jsem to musela zlomit já.. první týden kakala do kalhot, druhý týden večer ve sprše a ted už ví kam s tím.. snad jsem to ted nezakřikla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo ještě.. asi bych vozila ven nočník :-d na malou zabralo.. pojd počúráme klacek, kámen, kytičku…
nebo když jsem ji sundali kalhoty a dřepla si sama
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já právě nic nedělám násilně:-)) napsala jsme to špatně… den jsme ji posazovala a bylo „naučeno“, právě proto se ptám jestli dát zpátky plínku:-)) já ji v ničem netrápím, kdo mě zdá mám šílenou trpelivost:-) no uvidíme zítra jaký bude den a jak to bude probíhat… jo když budu ven nosit nočník, tak je pravda, že asi problém nebude, ale to moc nechci:-))))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alice82 píše:
já právě nic nedělám násilně:-)) napsala jsme to špatně… den jsme ji posazovala a bylo „naučeno“, právě proto se ptám jestli dát zpátky plínku:-)) já ji v ničem netrápím, kdo mě zdá mám šílenou trpelivost:-) no uvidíme zítra jaký bude den a jak to bude probíhat… jo když budu ven nosit nočník, tak je pravda, že asi problém nebude, ale to moc nechci:-))))
Trpělivost je třeba a jestli jsi trpělivá tak vydrž… když malá neprotestuje a snaží se tak vydrž
i když si uvědolima až když se počůrala, tak pořád je fajn, že si to uvědomila ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Muchitos píše:
Trpělivost je třeba a jestli jsi trpělivá tak vydrž… když malá neprotestuje a snaží se tak vydrži když si uvědolima až když se počůrala, tak pořád je fajn, že si to uvědomila ne?
asi jo:-)) já asi chtěla zázrak „hned“
měla hrozně dobrý start… první dny jediná nehoda a hned začala hlásit asi jsme se zmlsala:-) no nic budeme zkoušet… už jí asi mást nebudu a budeme zkoušet chválit… možná i to je trochu problém po třech dnech, kdy chodila na nočník sama sedla vyčurala nahlásila spláchnout jsme to začala brát jako samoždřejmost a chodila jen vilívat:-) zase začneme dávat odměny (razítka jako ve cvičení od záchodu za vylité čůránky).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Panuška píše:
tak jak píšou holky v klidu nelámej to hned vše, nám venku taky zprvu čůrání na rukách nešlo, ale naučila se nejdřív sednout si na bobek, buď chodila na ostro bez kalhotech v sukýnce bylo teplo a nebo jsem jí držela kaťata
to zkusím:-) nebo vidět starší dítko tak čůrat, šíleně se snaží napodobovat starší děti… no nic naplánujeme nějakou návštěvu:-))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo jo neusnout na vavřínech
je to na delší dobu…:-)
A je fakt, že to starší dítko by mohla být super motivace.. to by mohlo zabrat
(u nás zabral i pejsek… že se vyčurá jako pejsek na travičku
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Muchitos píše:
jo jo neusnout na vavřínechje to na delší dobu…:-)
A je fakt, že to starší dítko by mohla být super motivace.. to by mohlo zabrat(u nás zabral i pejsek… že se vyčurá jako pejsek na travičku
)
máš pravdu..:-) u nás jde totiž vše nějak moc lehko:-) pěkně mluví, sama papá, sama usíná… celý týden se jí budu plně věnovat, chválit a snad to všechno půjde:-))) udělala jsem ještě asi jednu chybu v pátek ji dala asi po půl roce spát k našim… zvládla to pěkně, ale možná i z toho může být taková trochu rozhozená… co my víme co se jim v těch malých hlavičkách motá:-)))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych ráda pogratulovala v 19 měsícům, páč druhorozený v té době „teprve“ začal chodit ..... a leckdo mně za mé názory a postupy může lynčovat, ale .. razím názor, že na první rande s dudlíkem a plánou nepůjde. Prostě až mu to dojde, tak mu to dojde. U prvorozeného to tak bylo - nebylo to v 19 měsících, ani ve dvou letech. bylo to mnohem, mnohem později .....a taky to nebyla záležitost jedno, dvou týdnůu. ALE jako důležitý beru to, že to pochopil
. A mladší je momentálně ve fázi, že odmítá plínu na noc. Přes den ji nemá a až na výjimky (mámina vina, že včas nereaguje na „čůrat“ - jsou dva, mám jen dvě ruce!!!) bez problémů. Dokonce zažívám rozpoluplný pocity, když přijde v půl druhý a v pět - a mami čůrat. Což znamená plnou asistenci na záchodě
. Ale zatím jí pročůranou má. Nu což. Beru to pozitivně. Pochopil. Není důležitý kdy - pokud mu není 15
A ta noc, to je věc autotréninku, a to můžu ovlivnit jen pochvalama amotivací. Ale ne přemotivovat!!! To už jsem taky zažila, když se normálně bál, aby se nááááááhodou nepočůral do plíny … ![]()
Prostě … z mně ...... holky jsou určitě šikovnější než kluci, ale nech jí, ať si to přebere sama. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, to jsem nenapsala, to nejdůležitější - bylo to u nás jako kdybysme měli smešků psů. Všechno očůraný!!!! EE hlásil ve chvíli, kdy mu po kontíku tekl potůček. U prvorozeného. Takže u druhorozeného jsem to jaksi udělala poněkud … pro mně pohodlněji. Doma plínu, venku spodek nahatej. Naučil se to veeeeeelmi rychle, snad v rámci dvou týdnů????? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit