Bez plíny, hlásí ale pozdě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Emilie píše:
Já bych ráda pogratulovala v 19 měsícům, páč druhorozený v té době „teprve“ začal chodit ..... a leckdo mně za mé názory a postupy může lynčovat, ale .. razím názor, že na první rande s dudlíkem a plánou nepůjde. Prostě až mu to dojde, tak mu to dojde. U prvorozeného to tak bylo - nebylo to v 19 měsících, ani ve dvou letech. bylo to mnohem, mnohem později .....a taky to nebyla záležitost jedno, dvou týdnůu. ALE jako důležitý beru to, že to pochopil. A mladší je momentálně ve fázi, že odmítá plínu na noc. Přes den ji nemá a až na výjimky (mámina vina, že včas nereaguje na „čůrat“ - jsou dva, mám jen dvě ruce!!!) bez problémů. Dokonce zažívám rozpoluplný pocity, když přijde v půl druhý a v pět - a mami čůrat. Což znamená plnou asistenci na záchodě
. Ale zatím jí pročůranou má. Nu což. Beru to pozitivně. Pochopil. Není důležitý kdy - pokud mu není 15
![]()
![]()
A ta noc, to je věc autotréninku, a to můžu ovlivnit jen pochvalama amotivací. Ale ne přemotivovat!!! To už jsem taky zažila, když se normálně bál, aby se nááááááhodou nepočůral do plíny …
![]()
Prostě … z mně ...... holky jsou určitě šikovnější než kluci, ale nech jí, ať si to přebere sama.
já si to taky myslím, že se nic nemá lámat přes koleno:-))) a po pravdě bych to ani nezkoušela… kdyby mi nenastávali nehody - plínka suchá, pak se jednou vyčůrala a oblečení durch… plínka to nepohltila:-) tak jsem zjistila, že začala zadržovat a uvědomovat… a jak píšeš na první rande s plínkou nepůjdou:-)))) máš super teorie!!!!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, poradíte i mně? Malá naprosto přesně ví, že někdo z nás jde na záchod, protože to doprovází slovy aaa. Dívá se i na bráchu, když čurá do záchodu. Sama si na nočník ráda sedne, když se jí zeptám jestli bude dělat aa. Ale zatím se jí to nikdy nepodařilo. Je řešení zkusit ji nechat doma bez plenek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alice82 píše:@Emilie píše:
Já bych ráda pogratulovala v 19 měsícům, páč druhorozený v té době „teprve“ začal chodit ..... a leckdo mně za mé názory a postupy může lynčovat, ale .. razím názor, že na první rande s dudlíkem a plánou nepůjde. Prostě až mu to dojde, tak mu to dojde. U prvorozeného to tak bylo - nebylo to v 19 měsících, ani ve dvou letech. bylo to mnohem, mnohem později .....a taky to nebyla záležitost jedno, dvou týdnůu. ALE jako důležitý beru to, že to pochopil. A mladší je momentálně ve fázi, že odmítá plínu na noc. Přes den ji nemá a až na výjimky (mámina vina, že včas nereaguje na „čůrat“ - jsou dva, mám jen dvě ruce!!!) bez problémů. Dokonce zažívám rozpoluplný pocity, když přijde v půl druhý a v pět - a mami čůrat. Což znamená plnou asistenci na záchodě
. Ale zatím jí pročůranou má. Nu což. Beru to pozitivně. Pochopil. Není důležitý kdy - pokud mu není 15
![]()
![]()
A ta noc, to je věc autotréninku, a to můžu ovlivnit jen pochvalama amotivací. Ale ne přemotivovat!!! To už jsem taky zažila, když se normálně bál, aby se nááááááhodou nepočůral do plíny …
![]()
Prostě … z mně ...... holky jsou určitě šikovnější než kluci, ale nech jí, ať si to přebere sama.
já si to taky myslím, že se nic nemá lámat přes koleno:-))) a po pravdě bych to ani nezkoušela… kdyby mi nenastávali nehody - plínka suchá, pak se jednou vyčůrala a oblečení durch… plínka to nepohltila:-) tak jsem zjistila, že začala zadržovat a uvědomovat… a jak píšeš na první rande s plínkou nepůjdou:-)))) máš super teorie!!!!!!Děkuji
![]()
![]()
Jo, počítej s tím, že holt chvilku ten přechod bude trvat. Měj v zásobě komplet náhradní oblečení, některý dny tak 8X …
![]()
![]()
![]()
… nikdo učený z nebe nespadl ..... a jednoho krásněho dne tu zase problém s urinací bude, ale to se nás týkat nebude, páč našm dětem bude tak přes 70
![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MisaHanuska píše:
Holky, poradíte i mně? Malá naprosto přesně ví, že někdo z nás jde na záchod, protože to doprovází slovy aaa. Dívá se i na bráchu, když čurá do záchodu. Sama si na nočník ráda sedne, když se jí zeptám jestli bude dělat aa. Ale zatím se jí to nikdy nepodařilo. Je řešení zkusit ji nechat doma bez plenek?
Holčičku nemám, takže netuším, jestli to bude fungovat. Ale u kluků fungovalo to, když byli venku nahatí a najednou ..... čůrek. Který byl vidět. Poprvé to byl skoro šok. Podruhé potvrzení skutečnosti. Potřetí malinkato trénink. Nebudu tvrdit, že počtvrté zastavení a po páté ovládání. Já teda naštěstí mám zahradu a v bytě jsem tohle vzdala. Ale pokud máš podmínky (lino … ) a popřípadě dostatek oblečení (oblíkala jsem pak i pyžamo, páč tepláky došly
), obrň se trpělivostí a klidně to zkus.
A abych tady nementorovala, TOHLE jem doma zkoušela … někdy v květnu. Vzdala jsem to, opět nasadila plínu a pak staršího nechala běhat nahatýho až v létě venku. Mám ale dojem, že ráz nráz šlo pak odplenkování i v noci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se na to ptám proto, protože naše starší dítě se zbavilo plenek až se třetíma narozeninama a to doslova ze dne na den. Takže tam jsem fázi nočníkování naprosto přeskočili a začali chodit rovnou na záchod. U malé jsem přesvědčená, že je to chápavá holčička a zvládne to rychleji než brácha. Taky jsem si říkala, že to nechám na léto na chalupu, kde může běhat jen tak, ale říkám si, že když chápe smysl slova aa, tak by to už mohla zvládnout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MisaHanuska píše:
Já se na to ptám proto, protože naše starší dítě se zbavilo plenek až se třetíma narozeninama a to doslova ze dne na den. Takže tam jsem fázi nočníkování naprosto přeskočili a začali chodit rovnou na záchod. U malé jsem přesvědčená, že je to chápavá holčička a zvládne to rychleji než brácha. Taky jsem si říkala, že to nechám na léto na chalupu, kde může běhat jen tak, ale říkám si, že když chápe smysl slova aa, tak by to už mohla zvládnout
Smysl chápe, teď ještě trénink ..... a jak říkal můj kolega, jen trénink dělá závodnika!!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky už sme bez plen týden a i když hlásí a už je kolikrát počůraná, plínu už jí nedám! Spíš bych jí tím motala hlavu. Když jí dám plenku, neřekne si vůbec! to bych musela začít plenkovat jako moje mamka semnou aby věděla, že když se počůrá bude mokrá!!V době jednorázových plenek to dítě ani neví, že čůralo, dokuď se mu plenka nezebere! Takže heslo, Až bude sám připraven, není podle mne ta zprávná cesta. Když sem malé sundala plenu na delší dobu a poprvé se počůrala, tak koukala jako opařená, co se to děje!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit