Nočník - nedaří se :-(

138
3.6.12 11:51

nočník-nedaří se :-(

Ahoj všem,mám 22 měs.starého klučinu,je moc chytrej a šikovnej,ale nočník ho absolutně nezajímá.Přeso to zkouším,nijak na něj netlačím,když se vyčůrá,což je hrozně málokdy,tak ho chválím,když ne,tak řeknu,že tam nic není,ale že to nevadí,že bude příště.Jak bylo teplo lítal po zahradě bez plíny jen v tričku,a když čůral u hraní bylo mu to úplně jedno :-( zkusila jsem mu dát slipky bez plíny aby si uvědomil,že když se počůrá,tak je mokrej,taky mu to bylo jedno,když jsem mu dala jeho ruku na mokré slipky,tak se tomu ještě zasmál.Dneska jsem ho dala na nočník protože byl chvíli po jídle a mlíku,tak byla velká pravděpodobnost,že se něco zadaří,ale nic.když z něj slezl,tak šel do pokoje a já si chtěla vzít plínu a dát mu ji a najednou koukám jak malej sedí na bobku u knížky a v klidu si učůrnul a ještě přidal bobek,hned jsem ho čapla,dala na nočník a řekla mu,že je ostuda,že na koberec se nekadí-je mu to úplně fuk :-( nás chodí šmírovat na záchod a vždy se těší až spláchnem.Nevím co mám dělat,je na nočník ještě malej,jako že nechápe co se po něm chce??? Nemám chuť zas čistit koberec :-(( ale ráda bych plínky odbourala,nemusí to být hned,pokud máte nějkaou opravdu zaručenou metodu sem s ní :-) děkuju a přeju prima den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1104
3.6.12 11:56

nechat ho byt zřejmě k tomu ještě nedozrál. Náš malej to pochopil až skoro ve 2 a pul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.6.12 11:57

my jsme meli stejny problem a proste jsme to nechali byt a nestsresovali se…ve 3 normalne zacal chodit na zachod a nebyl s tim zadny problem:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
3.6.12 11:58

@vonkova.v mám stejěn starou dcerušenku :mrgreen: a má období vzdoru, takže nočník raději odsouvám…

Mají ještě spoustu času, ono to přijde neboj.

Nejstarší to pochopila a ž na dvou a půl letech a syn téměř ve třech(měl zdr porblémy), ale uměl to do týdne včetně nočního čůrání

• Citovat
  • Upravit
20296
3.6.12 12:05

Nechala jsem ho být a nedávno si začal sám říkat na nočník, takže jsem pleny sebrala. Nehody nebyly (nebo jen výjimečně) a pleny má teď už jen na spaní. Má 2 roky a 1 měsíc.

Je teda fakt, že on je král. Velice rád trůní už od doby co jsme nočník někdy v roce pořídili. Takže nikdy ohledně nočníku nebyl žádnej řev, prostě ho měl jakoby jako hračku a sem tam, když jsem věděla, že dlouho nečůral nebo se hodně napil jsem se ho zeptala a když nic nenamítal (což bylo skoro furt, páč neumí mluvit :lol: ) tak jsem ho vyslíkla a on sám se rozhodl jestli tam sedět bude nebo ne.

Příspěvek upraven 03.06.12 v 12:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65322
3.6.12 12:05

Někdy touto dobou jsme to taky zkoušela a nic…
vrátila jsme plenu an echala ho být…
Ve 2 letech a měsíci najednou ze dne na den začal sám…maminko čůrat–a bylo to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
3.6.12 12:08

A co zkusit koupit dětské prkýnko a něco pod nohy a učit na normální záchod? Třeba by se mu líbilo, že si může spláchnout… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
3.6.12 12:21

Ahoj, nestresuj. Měli jsme to samé, ale ve 3 letech ze dne na den začal chodit na nočník a jsme bez nehod :) Některé děti chtějí dřív, některé později. Nemá cenu to lámat přes koleno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
3.6.12 12:25

Malá má 21.měsíců.Plíny jsem jí sebrala teď ve středu a čekala co bude.První den měla asi 10 mokrých tepláků.Na nočník se vůbec nevyčurala.
Tak jsem si řekla, že to zkuím 3 dny po sobě a pokud bude alespoň malý pokrok, tak vytrvám, jinak se na to vykašlu.
Na druhý den si šla sama sednout na nočník a vyčurala se.Sice přes tepláky, ale úspěch.
Běhá doma teĎ s holým zadkem.Nočník má stále na očích.Připomínám jí, kde se čurá…
Dnes je to pátý den.Nehoda byly dvě a jedna z toho, že nedoběhla.Začala čurat a pak teprve letěla na nočník.
Takže bych asi zkusila malého nechat bez plíny nahatého, ukazovat nočník a zkusit, jestli se to bude zlepšovat.Pokud ne, zkusit za pár týdnů znovu.

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
3.6.12 12:27

Ahoj,
mám doma to samé.Vůbec nechápe co po něm chci.Čůrá furt a kdekoliv.Je mu jedno má mokrý slipy,látkovku nebo papírovku.Na nočník ani na záchod se nikdy nevyčůral. :,( Tak má zase pleny a neřeším to.Ale okolí. :zed: Babička se mě teď ptala jestli by ho pediatr neměl poslat na nějaký vyšetření,když skoro ve 2letech nechápe nočník,ani nemluví.(umí 10 slov) :roll:

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
3.6.12 12:28
@zichisek píše:
Malá má 21.měsíců.Plíny jsem jí sebrala teď ve středu a čekala co bude.První den měla asi 10 mokrých tepláků.Na nočník se vůbec nevyčurala.
Tak jsem si řekla, že to zkuím 3 dny po sobě a pokud bude alespoň malý pokrok, tak vytrvám, jinak se na to vykašlu.
Na druhý den si šla sama sednout na nočník a vyčurala se.Sice přes tepláky, ale úspěch.
Běhá doma teĎ s holým zadkem.Nočník má stále na očích.Připomínám jí, kde se čurá…
Dnes je to pátý den.Nehoda byly dvě a jedna z toho, že nedoběhla.Začala čurat a pak teprve letěla na nočník.
Takže bych asi zkusila malého nechat bez plíny nahatého, ukazovat nočník a zkusit, jestli se to bude zlepšovat.Pokud ne, zkusit za pár týdnů znovu.

Hmm,tiše závidím. :lol: Matyas tady běhal takhle skoro měsíc a ani malej pokrok. :roll:

• Citovat
  • Upravit
8814
3.6.12 12:30

Muj syn ma 2 a pul roku. Ve stredu jsem sebrala pliny (ma je jen na noc). Streda, ctvrtek, patek horor. V sobotu vecer uz se sam vycural na nocnik. Dnes rano se probudil se suchou plinou a do ted ani jedna nehoda, sel na nocnik sam (nerika si, proste tam lapl). Toz ze by?

V kazdem pripade mate jeste cas. Jeste na to neni pripraveny. Muj uz ano, uz nemam zadnou vymluvu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
3.6.12 12:38

U nás nejvíce pomohl hrací nočník. A taky když byl v létě na zahradě bez plín a počůral se, tak se mu starší děti smály, jé ho utěšovala a během 2 týdnů v jeho 22 měsících jsme pleny docela odbourali. Určitě ti rozumí, co po něm chceš, jen mu to počůrávání nevadí. Mému synovi to taky nevadilo, až na ty děti a bylo to. Viděla jsem i splachovací nočníky, tak co třeba tohle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
3.6.12 13:25

Tak mi máme taky problém. Syn 26m na nočník taky nechce a když , tak si sedne a nevyčůrá a ještě řve :| . A to si ten nočník sám donese a svlékne si tepláky. Nemluví jen asi taky 10 slov :roll: . Tak snad o prázdninách, až bude teplo bude běhat nahatý a budeme konečně bez plen. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6283
3.6.12 13:56

Náš Ondrášek začal chodit na záchod až před měsícem. V červenci bude mít tři roky. Pořád nechtěl, pak najednou řekl sám, že nechce plínky a od té doby je bez nehody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze