Nočník - co dělám špatně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nočník - co dělám špatně?
Poprosím o názory.
Malému je 21 měsíců a vzhledem k tomu, že se nám nočník celkem dařil (dávala jsem ho na nočník při každém přebalování nebo když měl plenku delší dobu suchou a většinou tam něco vyrobil), chtěla jsem ho zkusit odplenkovat aspoň na doma. Nechala jsem ho bez plen i bez tepláčků a je to tak 50:50. Problém je v tom, že třeba dnešní dopoledne: ráno jsem se ho zeptala, jestli chce na nočník udělat aa - odpověděl že jo, posadila jsem ho na nočník, vyčural se, následovala pochvala. Pak si šel hrát, za chvilku si sám sedl na nočník a vyčural se, já jsem ho pochválila. Pak jako by ho někdo přepnul na jiný program, čural si kde se mu zachtělo, na nočník si sice sedl, když jsem ho tam posadila, ale nic tam neudělal a vzápětí se vyčural na zem. Před obědem zase cvrkl na zem, tak jsem ho posadila na nočník, chvilku jsem ho tam nechala a nic. Tak jsem řekla jdeme jíst, prcek vylezl do židličky a vyčural se do ní.
Dneska je to čtvrtý den, co to zkoušíme.
Asi bych to neřešila, kdyby na něm nebylo vidět, že když chce, tak chápe, co po něm chci. Takhle si myslím, že je schopen to zvládnout, akorát nevím, jak eliminovat ty doby „temna“. Jinak dodávám, že co se plínek týče, tak používáme látkovky a s nima se nám to daří celkem dobře, ale jakmile jedeme někam na dovču nebo na víkend k tchánovcům a beru papírový plínky, tak se nám nočník nedaří vůbec.
Myslíte, že je to prostě tím, že ještě nedozrál a mám to zkusit za pár dní/týdnů? Nebo poradíte nějaký tip? Co byste dělaly vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj. U nás je to podobný, akorát Mája má dva a čtvrt, bez plen je doma od září (na nočník ale začala chodit až před měsícem, dřív bylo vše do kalhot). Plenu nedávám už ani na denní spaní, ale i tak se někdy stane, že je nehoda. To jsem u starší dcery neznala, odplenkovala se skoro ve 3 letech, ale od té doby bez jediné nehody, prostě sama k tomu dozrála pozdě, ale zato zcela spolehlivě.
U vás bych to viděla na dvě možnosti - vrátit plíny a zkusit za týden nebo trpělivě čekat, až nehody nebudou. Pro mě je přijatelná jen ta druhá možnost
, ale mně loužičky doma nevadí, nemáme koberce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm…
Zkusenost z jineho soudku-a co je ted horsi??
Nase 22 mesicni zase necura vubec,pokud nema plenu. Mame latkovku ,na poledni spani a na noc, a ona udela potrebu do ni a pak ji muze chytit rapl,jak si ji ze sebe rve a jeci EEEEEEE-EEEEE,jako ze je to fujky
Pres den je bez plen,vzorne si seda na hrnec,tlaci,udela /ustne!/ Lululululllluuuuu…A vstane. S nula uspechem.
VAzne to vzdy drzi az do pleny.
Nechapu a nevim,jak z toho ven
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, máme to podobně. Dcerka je bez pleny asi 3 měsíce, ale nehody jsou furt, dokonce se někde vykajdí nebo učurá a jde mi to hlásit, takže ví o co jde. Podle mě to chce jen čas, čas, čas. Já těmhle věcem nechávám volný průběh, stejně jako režimu spaní, dudliku atd. Dudana má furt, sice mě to štve a snažim se jí ho nedávat, ale prostě ho někdy chce, tak když nezabere zabavení, dám dudana. Do školy s ním chodit nebude, aspon doufám
Určitě ho ale za to netrestej, jen krapet pokárej, jakože to se nesmí, tytyty a jdeme uklidit. Curá se do nočníčku ne na zem.Dělám to tak s malou a zatim dobrý. Chci zkusit i na denní spaní bez plen, tak uvidíme no.
- Citovat
- Upravit
@farska A to čůrá tak málo? A když jí dáš hodně napít, přeci to nemůže vydržet???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paoloska píše:
@farska A to čůrá tak málo? A když jí dáš hodně napít, přeci to nemůže vydržet???
Ona pije dost/plus kojeni/. Ale manzel ji dava lehnout dvakrat denne,nekdy dopo usne,jindy ne. A i kdyz ne,stejne tu plinu uz ma a do ni se vycura.. Apak to zkousi v poledne a pak odpoledne. takze plus vecer-cura ctyrikrat/v obdobi s plinou asi nejen jednou/. A fest. nevim,co s ni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@farska píše:
Ona pije dost/plus kojeni/. Ale manzel ji dava lehnout dvakrat denne,nekdy dopo usne,jindy ne. A i kdyz ne,stejne tu plinu uz ma a do ni se vycura.. Apak to zkousi v poledne a pak odpoledne. takze plus vecer-cura ctyrikrat/v obdobi s plinou asi nejen jednou/. A fest. nevim,co s ni
A kdybys jí na spaní plínku nedala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paoloska píše:
A kdybys jí na spaní plínku nedala?
Tak se pocura do postele… Ve spani.Myslim.
EDIT:
Nejen pocura...................
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@farska Maja to tak taky měla. Rozhodně mi přijde horší nečůrat, takže jsem dávala plínu a občas zkusila nechat bez. Jednou to přišlo, tak to přijde i u vás
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych potrebovala nejak vyrzat na tu moji 21.mesicni. Doma ji nechat behat bez plinky, reknu ji at si vynda nocnik - to splni beze slov - a to je tak vsechno. Kdyz se ji chce curat lehne si na zem a rekne "konik,konik (na plence ma obrazek konika) vysvetlim ji at honem do nocnicku at udela haci a samozrejme nasleduje hysterak - takze plinku dostane.:-( Pres odpoledni spani ji nema a bez nehody na vecer plinku davam.
Kdyz jdu na wc ja tak ji reknu jdeme delat eee, ona jde dobrovolne se mnou na wc - kouka - rika ze delam eee a kdyz splachuji rekne papa - takze teorii zna velmi dobre jen nevim jak zavest do praxe ![]()
- Citovat
- Upravit
@farska
no nedávno tu byl příspěvek, že učili čůrat na nočník tak, že v plíně vystřihli díru a posazovali na nočník…za nějakou dobu to mimčo pochopilo, co to vyzkoušet ve vašem případě? to by mohlo pomoct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Granda píše:
@farska
no nedávno tu byl příspěvek, že učili čůrat na nočník tak, že v plíně vystřihli díru a posazovali na nočník…za nějakou dobu to mimčo pochopilo, co to vyzkoušet ve vašem případě? to by mohlo pomoct.
Pockej,to zni zajimave. Ale ja nechapu poentu?!! To jao,ze ma plinu,ale nebude mokra
![]()
Omluv mou debilitu,je ctvrtek a ja melu z posledniho
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@farska píše:
Hm…
Zkusenost z jineho soudku-a co je ted horsi??
Nase 22 mesicni zase necura vubec,pokud nema plenu. Mame latkovku ,na poledni spani a na noc, a ona udela potrebu do ni a pak ji muze chytit rapl,jak si ji ze sebe rve a jeci EEEEEEE-EEEEE,jako ze je to fujkyPres den je bez plen,vzorne si seda na hrnec,tlaci,udela /ustne!/ Lululululllluuuuu…A vstane. S nula uspechem.
VAzne to vzdy drzi az do pleny.
Nechapu a nevim,jak z toho ven![]()
Nas maly to mel podobne, ale s kadenim. Proste jinam nez do plinky to neudelal, kdyz byl bez, tak to zdrzoval do posledniho momentu a potom se pokadil
A pokazde to taky bylo FUUUUJ, ja jsem ze zacatku z toho byla na nervy, ale moc mu to nepomahalo, tak jsem se naucila sklidnit a pak mu vysvetlila, ez to neni fuj, ze kadim i ja a tatinek, ze to musi vsichni a ze je to normalni. Pak jsem to uz neresila a kdyz jsem vedela, ze asi bude potrebovat, dostal plinku, on to pak vzdy okomentoval: to je normalne, prebalila jsem a nijak to nehodnotila. Az najednou se sam vykakal do nocniku a od ty doby zadny problem. Trvalo to teda 2 mesice, ted je to uz v pohode
- Citovat
- Upravit
Nočník je zapeklitá věc.
Podle mě netřeba z toho dělat nějakou drezuru. Je to pakárna jak pro dítě, tak především pro rodiče.
Dcera odmítala do dvou let byť jen pohledět na ten aparát, zvaný nočník!!!! Tak jsem ho uklidila do skříně, nedbala poučných akcí tchýně a švagrové a ve dvou letech a cca 2 měsících se jednoho rána dcera probudila, plínka suchá, taktně jsem se optala, zdali zkusíme nočník. Bylo mi milostivě dovoleno aparát přistavit a potřeba byla úspěšně vykonána a tímto to pro vždy bylo vyřešeno. Od té doby jsme byly bez plínek jak přes den, tak přes noc. A bez drezury. Podle mě má každý dítě nějakej svůj čas, možná je třeba jim ho dopřát. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@79Kate píše:
Nočník je zapeklitá věc.Podle mě netřeba z toho dělat nějakou drezuru. Je to pakárna jak pro dítě, tak především pro rodiče.
Dcera odmítala do dvou let byť jen pohledět na ten aparát, zvaný nočník!!!! Tak jsem ho uklidila do skříně, nedbala poučných akcí tchýně a švagrové a ve dvou letech a cca 2 měsících se jednoho rána dcera probudila, plínka suchá, taktně jsem se optala, zdali zkusíme nočník. Bylo mi milostivě dovoleno aparát přistavit a potřeba byla úspěšně vykonána a tímto to pro vždy bylo vyřešeno. Od té doby jsme byly bez plínek jak přes den, tak přes noc. A bez drezury. Podle mě má každý dítě nějakej svůj čas, možná je třeba jim ho dopřát.
No to ja vim.......Jsem uz ostrilena matka
jenze,kdyz my mame za mesic odletet k mori.......No,a pouziavme jen latkovky........Ktere samozrejme neni kde prat a ani by se mi nikam nevesly…
Uz chapes me duvody,ze? Jaka skoda,ze je nechce jaksi pochopit ona dcerka
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit