Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Brý večír všem ![]()
Už víc jak hodinu přemýšlím, rozhodla jsem se, že založím diskuzi-s tím, že tady holky dycky poradí,tak jestli nemáte někdo bohužel stejnou nebo podobnou zkušenost.....
Jde o psa, ne našeho, ale pes, tedy fenka našich velmi dobrých přátel........
Nastíním, co se stalo.....Našim velmi dobrým přátelům můj manžel dělá už asi měsíc střechu-teď v neděli přišel s tím, že jejich dvouletá fenka labradora Dáša je nemocná-prý jen leží a prý to začalo minulou neděli.Prý byli dvakrát u veterinářky-veterinářka jí prohmatala břicho s tím, že jenom někde nastydla.Dostala ATB a píchla ji dvakrát nějakou vitaminovou injekci.Když s tím můj manžel přišel-říkala jsem mu-že se mi tohle vůbec nezdá, vůbec se mi to nelíbí, aby pes, který lítá jak poděs vlivem nachlazení, nebo chřipky ulehnul tak, že prostě nepohnul ani nohou-říkala jsem, že když dostala ATb, že už by se jí dávnou muselo ulevit-naopak prý po nocích kňučela, prostě se mi to nezdálo-říkala jsem si, že jí něco musí bolet a říkala jsem manželovi, ať Pepovi s Maruškou(přátelé) řekne, ať jedou ještě k jednomu veterináři, že vedle ve městečku je jedne dobrej, kterej má i ultrazvuk a vybavení a jezdějí k němu i lidi od nás z města…
Přiznám se, že tentokrát můj šestej smysl zase zafungoval a říkala jsem manželovi, že mám docela strach, aby jim do rána nepošla-prostě jsem říkala, že na určitý věci člověk nemusí být ani doktor- cejtila jsem, že to je mnohem vážnější, než si všichni myslí…I přes to, že mi manžel často říká, že moc kvůli všemu plašim kupodivu přikyvoval.Hned ráno, ještě než manžel odjel k nim dělat opět střechu tak volal Pepovi a říkal mu, ať s ní zajedou ještě pro jistotu k tomu veterináři-co jsem jim doporučila-nadiktoval jim jméno adresu.
Večer přijel a říkal, že veterinář jí taky jenom prohlídnul, řekl, že má nějakou chřipku a že se může stát, že vlivem tý chřipky „na chvíli ochrne“ ale že postup předešlé kolegyně byl v pořádku a že to bude dobrý.
Dneska v noci bohužel uhynula-prý celou noc hrozně prokňučela a k ránu byla mrtvá........
Já nevim, mě to prostě nápadně připomíná jeden případ, kdy kamarádky bráchovi pošla dvouletá jorkšírka na otravu-lékama.Ale ta bohužel umírala víc jak dva týdny-kolabovaly jí postupně všechny orgány......
ženský hlavně mě prosím nenapadejte, že jako laik nemám zpochybňovat postup veterinářů-nezpochybňuju ho i když si myslím, že aspoň krev jí prostě odebrat měli…nejde mi tolik o postup veterinářů, chtěla jsem nastinit situaci a chci vědět, jestli někdo bohužel nemáte stejnou, nebo podobnou svojí zkušenost nebo blízkém okolí-prostě mě zajímá-co se vlastně mohlo stát......
Ahojky Dituš.I doktor je jen lékař a mohl se splédst,ale náš by při problémech co popisuješ na 10000% udělal ultrazvuk zda pes něco nepolkl
potom rozbor krve zda pes není otráven.To jsou vždy první ukony co dělá když se vyskytne problém,teda dělával.Dnes už nám jen řiká že něco dělat nemá smysl(Je jí už 17 let)
také se ještě muže provédst pitva,ale at počítají s částkou tisícu.Kamarádka platila 3000 za pitvu jen králíka tak nevim na kolik vyjde pes a zda to má pro ně takovej význam
Já si prostě taky myslím, že to byla otrava-akorát že pěkně pomalá ![]()
Ale sežrat asi nic nemohla, pač barák mají de facto mimo vesnici a ona je pořád na pozemku za plotem a nikde jinde nelítala......
Já vim, že teď už je to bohužel jedno, ale přemýšlím nad tím..... je mi jí hrozně líto-ta představa, že týden umírala a nikdo nic nepoznal…
Příspěvek upraven 18.10.11 v 23:46
ahoj,to teda mas pravdu,ze ji mohli udelat aspon ten odber krve.pokud ale chteji pratele vedet pravdu,museli by si zaplatit pitvu.....taky se ale mohlo stat,ze fenku nakrmili,vzali ven a ona jak litala,se ji pretocil zaludek-ten visi vevnitr .oba konce jak na spagatkach-nevim jak to popsat.pes nema nikdy jit po jidle ven…ja jsem chovala zlate retrivry,tak nejaky znalosti mam…
Kamča.dalmatinka píše:
Ahojky Dituš.I doktor je jen lékař a mohl se splédst,ale náš by při problémech co popisuješ na 10000% udělal ultrazvuk zda pes něco nepolklpotom rozbor krve zda pes není otráven.To jsou vždy první ukony co dělá když se vyskytne problém,teda dělával.Dnes už nám jen řiká že něco dělat nemá smysl(Je jí už 17 let)
Ahoj Kami ty mamino jedna ![]()
Kami já vím, že i doktor je jenom člověk, ale prostě tu krev jí odebrat měli-kor když se to po týdnu ani trochu nelepšilo-to já vždycky říkám i u lidí-že odběr krve je to nejzákladnější, nejrychlejší a nejlevnější a hlavně se z toho skoro všechno pozná…
A jinak vy máte ovčáka myslim viď?
No ale 17 let-to už je požehnanej věk teda ![]()
A tu pitvu by určitě nedělali-dneska jí pohřbili a je fakt, že oni nejsou takový hysterky jako já ![]()
Ahoj mi jsme meli neco podobneho s fenkou. Akorad stim rozdilem ze se skripl nerv tak nemohla na zadni a veterinar ji dal prasky na klouby trvalo to 5 mesicu a museli jsme ji nechat utratit. Mela rakovinu ktera se ji rozlezla vsude. A to predtim mela na bucku takovou malou boulicku. A jestli knucela bolesti tak mohla mit taky rakovinu a nekde ji mohla tlacit a tim ze ji dali leky tak se ji to mohlo dat do pohybu. Ale urco bych byla i pro moznost otravy ale to pes zvraci. Ale taky mohla mit akutni selhani ledvin. To mela kamaradka a do 14 dni ji cuba uhynula a taky kncela bolesti a nemohla chodit. A to nikdy veterinar nepozna jedine UZ. ![]()
No, me spis napada selhani ledvin. Opravdu se divim, ze veterinar (ani jeden) neudelal nejake zakladni testy, vic k tomu asi nejde napsat… L.
Lindusa píše:
No, me spis napada selhani ledvin. Opravdu se divim, ze veterinar (ani jeden) neudelal nejake zakladni testy, vic k tomu asi nejde napsat… L.
Známá má také retrívra a právě jednoho rána nemohl vstát na zadní nohy, tak ho odnesli k veterinářovi a byl to zánět ledvin. Pes dostal injekce a ATB. Teď je v pohodě. Ale je fakt, že to ráno byl počůranej asi jak nemohl udržet moč.
Podle mě to také byl nějaký zánět, který se třeba mohl dostat do krve, nebo způsobit selhání ostatních orgánů. Fakt nevím. ![]()
Jinak, každá veterina je jiná. Znám 2 veteriny u nás. V jedné takové lacinější není ani rentgen a je tam jen jeden člověk a to doktorka. Ta druhá je dražší ale zase na druhou stranu, když tam příjdete s problémem jako tento, tak by psovi automaticky odebrali an místě krev, udělali rentgen a další vyšetření.
No ja nevim, jestli si nektera z nas muze dovolit hodnotit postup veterinare - je tu mezi nami nekdo z oboru, ci ma alespon veta v prizni?
Osobne by me celkem uklidnilo, ze se dva vetove na postupu shodli. Zkusis kdyztak poptat jeste tretiho.
Já jsem z oboru a myslím, že to napsala kamča.dalmat jasně stručně-odběr krve popř ultrazvuk by lékař udělat měl.
Také se mohlo jednat o psincový kašel. Jedná se o onemocnění podobné kašli z nachlazení u člověka a většinou samovolně ustupuje. Za zvláštních okolností, zejména při souběžné sekundární infekci, může psincový kašel představovat závažné onemocnění vedoucí k těžké pneumonii.Tu by ale lékař měl slyšet při poslechu fonenďákem.
Mi s cubou chodime do Vetcentra Duchek. Je to teda v Praze. Je sice drahej ale super. Je to primo veterinarni nemocnice. A muzu rict ze nam dal cubu dohromady kdyz ji bylo kolem 3 let tak se na jedne noze natrhla vazy a na druhe urvala a cuba ted chodi bez problemu a nikdo to nani nepozna az na ty jizvy. Akorad dnes jdeme sni na veterinu na onkologii
. V pondeli ji diagnostikovali po tom co ji na boku odebrali bulku ze byla zhoubna. Tak se dnes budem radit o postupu. ![]()
Holky všem moc díky za názor ![]()
Jak říkám-vím, že už je to teď jedno-bohužel, ale byl to mladej pes a je mi to prostě líto…
Je fakt, že při otravě by zvracela, tak si zase říkám, že na všechno ostatní co tu zmiňujete by ty ATB musely zabrat......ta první veterinářka prý říkala, že má otok na plicích ![]()
Pirrippi píše:
Já jsem z oboru a myslím, že to napsala kamča.dalmat jasně stručně-odběr krve popř ultrazvuk by lékař udělat měl.
Také se mohlo jednat o psincový kašel. Jedná se o onemocnění podobné kašli z nachlazení u člověka a většinou samovolně ustupuje. Za zvláštních okolností, zejména při souběžné sekundární infekci, může psincový kašel představovat závažné onemocnění vedoucí k těžké pneumonii.Tu by ale lékař měl slyšet při poslechu fonenďákem.
Díky za Tvůj příspěvek-tím spíš, že jsi z oboru.....