Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky nesetkala jste se tu nějaká s věčně zahleněným miminkem? U lékaře jsme byly. Dle poslechu všechno v pořádku. Když odsajeme nosik nic tam není. Ale proste během dne mala začne “chrochtat” nebo chrčet je to slyšet odkašle si a hned přestane to chrceni a takhle několikrát za den.
Teplotu nemá, ji krásně, veselá jen proste tohle zahleneni.
@Martina355 jak staré je miminko? Náš malý to měl od narození až do cca 3 měsíců. Doktorka to vysvětlovala tím, že se dýchání musí adaptovat na suchý vzduch, v břiše byl v plodovce. Dávala jsem na spaní mokrou plínku na postýlku.
@Magda124 bohužel 7 měsíců 🤦♀️, ale fakt nic jiného ji není. Jen proste je slyšet jak chrci vykasle a je klid.
@Martina355 píše:
@Magda124 bohužel 7 měsíců 🤦♀️, ale fakt nic jiného ji není. Jen proste je slyšet jak chrci vykasle a je klid.
zahlenění může být i z ABKM, ale nevím, jestli jako jediný příznak.
@Magda124 měsíc cca ale měla bronchitidu a brala na to ventolin to už je v pořádku a toto zůstalo zatím ale průdušky jsou čistý a i plíce
Já jsem četla, že za to může reflux. Na druhou stranu i já si potrebuju několikrát za den odchrchlat, nevím jestli je to normální.
@Martina355 tak bych jí dala ještě čas. Ono někdy zbavit se kašle trvá týdny. A pokud ji í nic netrápí, tak bych to neřešila.